eSSence Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Witam od razu na wstępie mówię że się na tym nie znam...W mojej Audi (B6) mam oryginalne radio Chorus by Grundig Ostatnio kupiłem sobie Pioneer DEH-2300UB Zupełnie nie wiem jak się do tego mam zabrać Gdzieś wyczytałem na forum żeby podłączyć Pioneera trzeba dokupić jakąś dodatkową kostkę ?? z tym że wszystkie linki z allegro były już stare W Obydwu tylnych drzwiach nie mam żadnych głośników (4 sztuki) oraz na tylnej półce Powierzchownie sprawdzałem (bo nie dałem rady do końca zdjąć tej maty z lewego boku w bagażniku) i chyba nie ma też wzmacniacza Audi jest z 2001 roku możliwe jest żeby fabrycznie auto wyszło bez wymienionych części czy po prostu ktoś je wykręcił ?? Tył Pioneera : Kostka którą dostałem z radiem : kostka : Tył Chorusa : Co z czym i do czego mam tu połączyć ?? Jest jeszcze chyba kabel antenowy ale ten akurat wiem gdzie upchnąć Ponoć trzeba też przełożyć bezpieczniki z Chorusa (7,5A) do Pionka(10A) ? Jest możliwość podłączenia żeby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki radio się nie wyłączało ? Miałem kiedyś tak w innym samochodzie i nie zapamiętywało mi stacji
dio Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Kolego wpisz w allegro "audi tylne głośniki" i masz modułów do wyboru do koloru. A jeżeli nie zapamiętywało Ci stacji po wyjęciu kluczyka, to miałeś źle podłączone radio, a nie wina tego, że po kluczyku się wyłączało.
eSSence Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 Nie posiadam tylnych głośników w aucie Wiem że jak bym miał te głośniki i chciałbym podłączyć nieoryginalne radio tak żeby działał tył to muszę dokupić moduł/adapter Chcę tylko podłączyć radio tak aby działał sam przód
dio Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 To podłącz te kostki które pasują i zobaczysz czy wszystko działa.
mily Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Widzę że w instalacji było już grzebane. Jeżeli chcesz to mieć zrobione to podjedź do pierwszego lepszego elektryka bo nie jest to instalacja ori. Widzę że masz pomostkowane przewody (tymi niebieskimi złączkami). Bez miernika i fizycznej obecności kogoś kto by się na tym znał się nie obejdzie. PS Tylko nie oddawaj do tego co Ci powiedział żebyś bezpieczniki poprzekładał. Bezpiecznik ma za zadanie zabezpieczyć radio jak dasz na Pioneera 7,5A to się spali przy znamionowych wartościach, ale ponieważ nie masz tyłu to będzie działać.
dio Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Chyba ktoś sobie podłączył prąd spod radia do czegoś.
Rekomendowane odpowiedzi