rafal_1281 Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Witam... Ostatnio mam problem z ręcznym, gdyż nie odbija mi na lewe koło. Ręcznego używałem zawsze i często z przyzwyczajenia zaciągam hamulec. Za każdym razem gdy zaciągnę muszę wskakiwać pod auto i ręcznie odchylić dzwignię od ręcznego. Jest jakiś sposób aby samemu to naprawić ? Wina leży po stronie zacisku czy linki ?
Konrad.jpg Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Na zacisku powinna być taka sprężynka zobacz z drugiej strony :hi:
rafal_1281 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 Jest ta sprężynka z jednej jak i z drugiej strony
Konrad.jpg Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 To może linka się zacina Może ją ściągnij i zobacz czy sama dźwignia odbija
rafal_1281 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 Jest jakiś opisik jak to rozebrać ? Linka normalnie się wysunie czy trzeba poluzować na lewarku ręcznego
Konrad.jpg Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 W sumie to chyba obejdzie się bez ściągania linki po prostu nie zaciągając ręcznego poruszaj samą dźwignią, linka nie powinna przeszkadzać
rafal_1281 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 Parę razy uderzyłem młotkiem to wraca. Do tej operacji muszę zdjąć koło i postawić na lewarku ponieważ nie mam kanału. Boję się pchać mocno bo zostawić auto na samym biegu może się skończyć spadnięciem
kamil1990_2006 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Odświeżę troszkę temat Panowie mi się chyba linka zerwała i się gdzieś zablokowała bo jak opuszczę ręczny to i tak klocki są zaciśnięte. Na pewno to nie prowadnice klocków bo robiłem hamulce 2 tygodnie temu i wszystko ładnie wyczyściłem. Moje pytanie brzmi czy jak z ciągnę linkę to nadal będę miał hamulec nożny??
Konrad.jpg Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Hamulec nożny jest hydrauliczny czyli będzie działał
Arturoo Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Odświeżę troszkę temat Panowie mi się chyba linka zerwała i się gdzieś zablokowała bo jak opuszczę ręczny to i tak klocki są zaciśnięte. Na pewno to nie prowadnice klocków bo robiłem hamulce 2 tygodnie temu i wszystko ładnie wyczyściłem. Moje pytanie brzmi czy jak z ciągnę linkę to nadal będę miał hamulec nożny?? zacisk sprawdź ,może trzeba go rozebrać ,przeczyścić ,kupić zestaw naprawczy za parę złotych i wymienić i powinno być
Rekomendowane odpowiedzi