Tomeq Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 Prosze o rade, otoz ciezko wyskakuje trzeci bieg, chociaz 1 i 2 tez chodzi nie za lekko, ale z 3 jest najgorzej.Glownie dzieje sie to rano.Po okolo 20 min jazdy jest w miare dobrze. Pytalem mechanika w ASO i powiedzial ze moze to byc cos z olejem w skrzyni i ze to normalne. Troche mnie to jednak niepokoi.
Pikuś Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 Tomeq, ja bym sie martwil barziej jakby nie chcialy wskakiwac. Wymien olej to moze pomoze.
Wihajster Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 Tomeq, ja bym sie martwil barziej jakby nie chcialy wskakiwac. Wymien olej to moze pomoze. ja raczej nie wierze ze wymiana oleju ci pomoze ale zawsze mozna sprobowac
Pikuś Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 piotr1602, moze, moze pomoc. Nie raz w serwisie u ojca gosc wyjezdzal z bananem na gebie. Tylko, ze chodzilo o ciezkie wrzucanie biegow. Tomeq, a moze Ci sie wajcha rozregulowala.
Lukas Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 tylko zeby sie nie okazalo ze przy wymianie wyplynie razem z olejem troche czesci no ale od wymiany trzeba zaczac
Tomeq Opublikowano 20 Września 2006 Autor Opublikowano 20 Września 2006 A jak sprawdzic czy sie nie rozregulowala? Poczytalem troche na angielskim forum i tez pisali ze przyczyna moze byc olej, tzn ze rano jak jest gesty to nie ma swoich wlasciwosci. Ale oni mieli problemy tylko z 1 i 2 nie zalazlem nic na temat 3. Dodam jeszcze ze wskakuje elegancko. Z 4 i 5 nie ma zadnych problemow.
Pikuś Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 Tomeq, nie wiem czy w ksiazce "Sam naprawaiam" nie jest opisane jak powinna byc wajcha ustawiona i jak sie ja reguluje. Jak ktos ma sciagneita to nie ch Ci wrzuci zdjatka, jak nie to ja pozniej moze napisze.
bolek Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 przy wymianie wyplynie razem z olejem troche czesci hehe,dobre Mysle ze wymiana oleju moze pomóc,a jak nie to skrzynka mowi papa,koszt dobrej uzywki z tego co pamietam(widzialem na gliwickiej gieldzie kiedys) ok.600 zł
Tomeq Opublikowano 20 Września 2006 Autor Opublikowano 20 Września 2006 Oby nie, ale olej to wymienie. Moze ktos mi polecic jakis dobry olej i czy cos sie wiecej wymienia.
dark79 Opublikowano 22 Września 2006 Opublikowano 22 Września 2006 moze byc tez lozysko sie konczace, mialem cos podobnego w golfie, jakies tam lozysko w srodku skrzyni bylo do wymiany
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 24 Września 2006 Opublikowano 24 Września 2006 a może i sprzęgło do d*py już jest... :roll: ale raczej nie skoro objawy są najbardziej uciążliwe na zimnym silniku.
Rekomendowane odpowiedzi