Tobi110 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wczoraj testowałem VAG'iem i na obu kratkach wylotowych po paru minutach miałem 4,8 st.C Klimatronik ustawiony na LO, samochód w garażu, dokładna temperatura zewnętrzna nieznana (pewnie coś koło 20 st) Pozdrawiam Tomek
marcikwiat Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 nie wiem czy ma to znaczenie, ale z autopsji wiem, że klima manualna jest bardziej wydajniejsza, jeśli chodzi o temperaturę wylotową z kratek, tzn. mozna ją zbić do niższej niż przy klimatronicu. byłem nie dawno na wymianie czynnika, odgrzybieniu i po wymianie filtra kabinowego temp. na kratkach spadła mi do 6,5 st.
flex78 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Kolego, wczoraj wszedłem na 70 kanał w klimatroniku (mam bodajże 87 kanałów) i jest on regulowalny, spróbuj zjechać temperatutą na tym kanale do 3 stopni i zauważysz różnicę w temperaturze, u mnie to zadziałało. Prosił bym o wypowiedzi jaką temperature macie koledzy przy nawiewach w st. C w trakcie dziłania klimatyzacji ponieważ wydaje mi się że moja klima zbyt słabo chłodzi.
zdzis Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 A powiedzcie mi koledzy jak tą temperaturę można sprawdzić?
andy_sky Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 A powiedzcie mi koledzy jak tą temperaturę można sprawdzić? wsadzasz termometr w kratkę i czekasz na efekta
zdzis Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 yhym. a na jakich parametrach można uzyskać najlepszy efekt? to jest Która kratka ile kresek na dmuchawie itp. No i nagrzana tapicerka np na słońcu rozumiem że również zaburzy pomiary.
ryszard1961 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Termometr w kratkę i mierzysz i temperatura tapicerki nie ma znaczenia bo nadmuch idzie bezpośrednio na termometr
andy_sky Opublikowano 23 Czerwca 2011 Opublikowano 23 Czerwca 2011 najlepiej to sprawdz wszystkie kratki
Rekomendowane odpowiedzi