Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Czym wyczyścić intercooler?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, czym najlepiej wyczyścić intercooler (turbo puszcza olej będzie wymiana chyba jutro dmuchawy ). Co użyć, jakiego środka i jak najlepiej go wysuszyć?

Może macie jakieś metody.

Opublikowano

Benzyną najlepiej umyj.

Skąd wiesz ,że olej z turbo?W dolocie zawsze jest olej.

Opublikowano

Benzyną ,tylko dobrze go wywietrz przed założeniem.

Opublikowano

Benzyną ale ekstrakcyjną dostępną w każdym sklepie z materiałami lakierniczymi. Nie jest tłusta jak zwykła i kosztuje 23zł 5L :good:

Opublikowano

Tylko skąd wiedzieć czy jest wysuszony/wywietrzony? :mysli: żeby nie było jakoegoś boom :kox:

Opublikowano

Wymyłem benzyną ekstrakcyjną, postał z pół godziny, może godzinę. Złożyłem i jak jeb... silnik dostał samozapłonu i pracował przez 30 sekund bez kluczyka w stacyjce. Sadzę z komina dobrze wydmuchało....

Opublikowano

Wymyłem benzyną ekstrakcyjną, postał z pół godziny, może godzinę. Złożyłem i jak jeb... silnik dostał samozapłonu i pracował przez 30 sekund bez kluczyka w stacyjce. Sadzę z komina dobrze wydmuchało....

o tym własnie myslałem,nie porozrywało dolotu?

Opublikowano

Same plusy :decayed:

U siebie czyściłem benzyną ekstrakcyjną, trochę nim powywracałem, żeby benzyna ściekła z zakamarków, postał aż był suchy i nic później się nie działo.

Opublikowano

Panowie,a jak z dostepem do IC w B5,da radę go wyjąc bez kanału? u brachola zamierzamy go wyczyscic ale kanału brak :kwasny:

Opublikowano

Panowie,a jak z dostepem do IC w B5,da radę go wyjąc bez kanału? u brachola zamierzamy go wyczyscic ale kanału brak :kwasny:

Spokojnie poradzisz, trzeba zdjąć zderzak, kierownicę powietrza, nadkole, rury dolotu i troszkę gimnastyki. Chyba, że jest jakiś inny sposób...

o tym własnie myslałem,nie porozrywało dolotu?

Dolot cały, ale pewnie go nieźle przedmuchało.

Opublikowano

Z tego co wiem to kolega nie ma ori intercoolera tylko podłużny pod całym zdeżakiem więc chyba bedzie musiał go wymontować całkowicie przed czyszczeniem bo wlot i wylot ma z boków a nie jak w ori z góry i z dołu. Pozdrawiam Tomasza Marcin z chrzanowa.