Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 235 45 17 jakie max dystanse na tył?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :) mam pytanie- moze juz ktos zna temat i juz to przerobil . Autko to a4 b6 avant s -mam alu oryginaly 17 s line na oponach 235/ 45 zawieszenia 1BV i juz sa zalozone dystanse hitlerowskie na tyle 10mm, jednak jak dzisiaj jechalem za takim samym b6 i mial duuzo szersze w porownaniu do mojego niebo a ziemia wizualnie jak dla mnie :kox: stwierdzilem ze ja tez chce :naughty: i teraz mam problem bo szukalem na roznych stronach i za cholere nie wiem jak to obliczyc zeby byly na maxa szerokie ale bez ocierania nadkoli.. jedni mowia ze spokojnie 25mm wejdzie drugi wulkanizator mowi ze 20mm moze juz obcierac a jaka jest prawda to nikt nie potrafi mi powiedziec ,bo kupic to nie problem ale pozniej bedzie problem jak mi ranty wyreza opona :kwasny: a i jeszcze jedno czy te stare 10mm z tylu moge zalozyc na przod ? czy to za duzo?

Opublikowano

jakie ET ma felga ?

Opublikowano

Najmniejsze et z tyłu do b6 pod takie koło to chyba 30 ja mam razem z dystansami et32 o ile dobrze pamiętam i jest ok.Natomiast z przodu przy et 32 już opona lekko wystaje poza obrys auta przynajmniej tak mi się wydaje ale jest wszystko ok i nic nie obciera.

Opublikowano

Wszystko zależy od parametrów felgi: ET oraz szerokości. Zobacz kalkulator:

http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi

Ja mam w tej chwili ET 28 oraz szerokość 7,5 (17"). Na tym opony 225/45/17 (obwód dokładnie ten sam co na fabrycznych 195/65/15). Z przodu jest na styk, a z tyłu jeszcze by wszedł dystans 10mm (nad czym się zastanawiam ;-) ).

Opublikowano
  • Autor

a wiec tak et 43 na felgach 17 tych ori od s line i oponach 235\45 mam juz jak pisalem wczesniej 10mm dystanse ale malo :evil: zalezy mi zeby byl max ale bez obcierania

Opublikowano

Ja mialem 20mm ale jak dobrze obciazylem - polowa opony w nadkolu to obcieralo ale tylko o nadkole :decayed: - 235/45/17 et 43

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie na taka odpowiedz czekalem-kogos z takimi samymi kolami :hi: Rpalka a jaki masz zawias tez 1bv czy cos miekkszego? bo ludze sie ze jak miales miekszy to moze u mnie na 1bv nie bedzie obcierac :) na przodzie tez masz jakies dystanse jak tak to napisz bo nieukrywam ze duzo mi ulatwisz decyzje :)

Opublikowano

Na przod 15mm mialem zalozone

Zawieszenie mialem 1BA, ale mialem dobrze dociazony - ok 500kg w bagazniku i rodzimka w srodku :gwizdanie:

Poza tym jednym kursem nic sie nie dzialo i tylko troszke mi podtarlo nadkole, wiec jak masz twardsze zawieszenie i nie bedziesz ladowal 0,5T to dasz rade :decayed: a wygladac naprawde fajnie wyglada :good:

Opublikowano
  • Autor
:notworthy: wielkie dzieki -nawet nie wiesz jak mi ulatwiles sprawe bo nie chcialem kupowac w ciemno zeby pozniej wymieniac.. a piszesz w czasie przeszlym ze miales..zdjales bo cos bylo nie tak czy autko juz inne? :mysli:
Opublikowano

Zalozylem 18" :tongue4: no i zas dystansami musialem sie ratowac :)

:hi:

Opublikowano
  • Autor

A no to ma sie rozumiec ze wieksze obrecze zacniej sie prezentuja zawsze :) a jak z lozyskami u ciebie duzo juz nalatales z tymi dystansami? bo slyszalem ze dostaja zdrowo w tylek przy wiekszym odsadzeniu. NO ale to tylko pytanie retoryczne bo i tak zakladam :kox:

Opublikowano

Jak narazie cisza, zawieszenie jeszcze fabryczne - tylko amorki wymienilem

Opublikowano
  • Autor

no to jestem spokojny :cool1: amorki ori zakladales czy jakis zamienniki ?