Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dziwna powłoka na Elementach wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem właśnie Audi a4 b6 i mam problem, gdyż zauważyłem że na elementach plastikowych w środku ( włącznik świateł, radio, klima, i boczki) znajduje się niewidoczna na pierwszy rzut oka powłoka która jednak zdziera się pod wpływem paznokcia, w dotyku jest to jakby guma lub silikon...nie mam pojecia co to jest i jak to zmyć/zdrapać/lub usunąć. Strasznie mnie to irytuje bo jak bym nie czyścił elementów to i tak są matowe...

Czy ktoś wie co to i jak to zmyć...??

Opublikowano

Bo matowe mają być, a jak zaczniesz zdzierać "powłoczkę" to zniszczysz te elementy. :blink:

Opublikowano

znalazłes jedna z wad B6, ścieranie sie plastików :wink4:

Opublikowano

Zgadza sie :wink4: zwlaszcza w poczatkowych latach produkcji 2001-2002 :kwasny:

Opublikowano

Zgadza sie :wink4: zwlaszcza w poczatkowych latach produkcji 2001-2002 :kwasny:

i 2003..

Opublikowano

Następny ciekawy post :) przed chwilą czytałem taki - że dla kolegi stuka jak zmienia biegi na parkingu na zgaszonym silniku :) a teraz że ktoś kupił Audi z dziwną powłoką:P

Koledzy już chyba wyczerpali temat wyżej - matowe być musi, zdzierać też niestety się musi bo to B6 :) Nie polecam aby to zdzierać ... właściwie to nie ma szans chyba aby to bezinwazyjnie zedrzeć z tych elementów - różni już różnymi sposobami próbowali i zawsze zostaje ślad ....

Opublikowano

A moje matowe mi sie bardzo podobają, jak bym chcial świecace to bym kupil calibre i duuużo plaka. A na marginesie, to jak sie w miare dba i obcina pazury to nic sie nie wyciera, przynajmniej u mnie. :tongue4:

Opublikowano

Zawsze mozna wymienić te elementy które się najbardziej wycierają an nowe, ponoć są wykonane już z trwalszego materiału. Prawda jest taka, że jeżeli ktos zobaczy B6 z lat 2001-2003 i ma nie wytarte elementy plastikowe w środku (włącznik świateł, radio, klima i boczki) to może być pewny, że te elementy były zmieniane. No chyba, że ktoś wogóle autem nie jezdził :)

Opublikowano

A moje matowe mi sie bardzo podobają, jak bym chcial świecace to bym kupil calibre i duuużo plaka. A na marginesie, to jak sie w miare dba i obcina pazury to nic sie nie wyciera, przynajmniej u mnie. :tongue4:

nie trzeba czasem niczego dotykać żeby oblazło. w garażu mam przycisk ESP, którego jak wiadomo raczej się nie używa w normalnej eksploatacji, bo niby po co. No i po 9 latach oblazł sam z siebie, najpierw dostał pęcherzy oczywiście. Wymieniłem na nowy bo przeciez masakra. [br]Dopisany: 02 Czerwiec 2011, 12:29_________________________________________________

Zawsze mozna wymienić te elementy które się najbardziej wycierają an nowe, ponoć są wykonane już z trwalszego materiału. Prawda jest taka, że jeżeli ktos zobaczy B6 z lat 2001-2003 i ma nie wytarte elementy plastikowe w środku (włącznik świateł, radio, klima i boczki) to może być pewny, że te elementy były zmieniane. No chyba, że ktoś wogóle autem nie jezdził :)

Trzeba się strasznie cackać z samochodem żeby się to nie powycierało, ale faktycznie da się. Potem i tak samo zlazie :)

Ja mam nowy przełącznik świateł oraz ESP i oprócz mam nadzieję lepszego materiału mają lekko inny odcień więc tym łatwiej poznać jeśli ktoś nie wymienił wszystkiego. A wątpię, żeby ktoś rzucal się na nowy panel klimatronika...cena zabija

Opublikowano

Oj można można Panowie mieć to w idealnym stanie :) Po 18stej wrzucę z domu Wam fotki moich pokręteł w B6 :) jak nowe ... i nic nie odchodzi ... z tym że to 2004 rok z grudnia może już co innego stosowali ...

Opublikowano

moje jest z 23.12.2003, 160 tys i naprawde nic sie nie wytarlo :>

Opublikowano

Oj można można Panowie mieć to w idealnym stanie :) Po 18stej wrzucę z domu Wam fotki moich pokręteł w B6 :) jak nowe ... i nic nie odchodzi ... z tym że to 2004 rok z grudnia może już co innego stosowali ...

W 2004 roku stosowali już lepsze materiały. :)
Opublikowano

W 2004 roku stosowali już lepsze materiały. :)

Różnie piszą, być moze to się tyczy roku modelowego więc już w 2003 się pojawiły ulepszone materiały. Jak nie zapomnę to wieczorem wkleję wam foto jak wygląda ESP po 9 latach w samochodzie (bo przecież nie używania...) :)

obiecana fotka

obraz003lr.th.jpg

Wydaje mi się, że te stare przyciski były bardziej miękkie w dotyku.Te nowe są już twardsze

Opublikowano

Może z tymi elementami wnętrza jest tak jak z wycieraczkami od 11.2003 w B6 szły ramiona i pióra aero wiec i może wtedy zmienili jakość tych elementów które sie wycieraja. Kolega pisał, że ma auto z 23.12.2003 wiec prawdopodobnie juz sie zalapało to auto na lepsze materiały wnętrza.

Opublikowano

Części w każdym samochodzie się wycierają, fakt że plastiki w audi znacznie szybciej niż w żadnym innym aucie, ale tak jest błąd inżynierów z Ingolstadt. Trzeba do tego przywyknąć.

Opublikowano

a propos tematu znalazł ktoś materiał który odpowiada tej 'powłoce' ? chętnie bym takie coś kupił do regeneracji zniszczonych elementów :gwizdanie:

Opublikowano

Podpinam sie pod pytanie kolegi. Poza tym czy ktos zdzierał juz tą powłokę i ewentualnie czym ? Czy papier scierny dobry jest a moze co innego ?

Opublikowano

Podpinam sie pod pytanie kolegi. Poza tym czy ktos zdzierał juz tą powłokę i ewentualnie czym ? Czy papier scierny dobry jest a moze co innego ?

ponoć wystarczy ciepła woda i gąbka (szorstka część)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tak ale ja chcę sam sobie zregenerować przyciski :> tylko nie wiem jaka powłoka jest najbliższa oryginałowi :gwizdanie: