Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pęknięta szyba czołowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, :hi:

Jakiś czas temu pod tesco w lodzi podszedl do mnie jakis facet i chcial mi wcisnac piora do wycieraczek. Mialem nowe a tamte pewnie lewe byly itd wiec go olalem i poszedlem po kwiaty do bukietu zareczynowego :rolleyes: kilka dni pozniej patrze ze mam szybe z przodu przy samym plastiki podszybia nadcieta na zewnetrznej stronie (nie ma rysy od wewnatrz). W przeciagu trzech miesiecy w skutek drgan i zmian temperatury pekniecie ma juz z 12 cm! znajduje sie po stronie pasazera, widac je tylko pod katem i teraz nasuwa sie pytanie: moga mi zabrac dowod za to? Bo zdania moich znajomych sa podzielone, jedni mowia ze tak a drudzy ze nie przeszkadza to w prowadzeniu i nie stwarza zagrozenia w ruchu wiec nie. Co wy na to koledzy?

Opublikowano

Z tego co sie orientuję to mogą zabrać dowód, szyba czołowa musi być przejrzysta i nie utrudniać widzenia. I tak wymiana Cię nie minie, to tylko kwestia czasu kiedy pęknięcie poleci do końca

Opublikowano
  • Autor

Wiem wiem wymienie to ale wole nie przed wakacjami... Jest przejrzysta i nie utrudnia widzenia do od dolu szyby poszlo do gory i troche na bok na wysokosci wycieraczki prawej prawie tego nie widac ale ciekawe jak sie jakis ciekawski inspektor przypadszy... Moze ktos mial z was doczynienia z czyms takim?

Opublikowano

Jak tylko zobaczą to zabiorą na 100% chyba ze jakoś uprosisz ale na to bym nie liczył bo raz się uda a 10 razy nie

Opublikowano

Znajomy miał zmienianą przednią szybę i jak większość przeklejoną naklejkę hologramową z nr rejestracyjnym. Policjant nie miał do czego się przyczepić, to za tę naklejkę zabrał mu dowód. Trafisz podłego to nie ma zmiłuj...

Opublikowano

zdecydowanie tak zabierze dowód

Opublikowano

Jeżeli teraz z wymianą naprawdę masz nie po drodze to jeździj aż pęknie. Jeżeli jeździsz w większości po mieście to ryzyko kontroli jest praktycznie zerowe, na trasie niewiele większe, a nawet jakby zabrali dowód to szybę wklejasz i nastepnego dnia załatwiasz formalności okołodowodowe :cool1:

Opublikowano

Jeżeli teraz z wymianą naprawdę masz nie po drodze to jeździj aż pęknie. Jeżeli jeździsz w większości po mieście to ryzyko kontroli jest praktycznie zerowe, na trasie niewiele większe, a nawet jakby zabrali dowód to szybę wklejasz i nastepnego dnia załatwiasz formalności okołodowodowe :cool1:

wszystko ładnie jak jest w tym samym mieście czy gminie jeśli nie to z otrzymaniem dowodu trzeba troszkę poczekać :wallbash:

Opublikowano

Nie takie rzeczy się nieraz robi :wink4: szybę się wymieni, dostanie zaświadczenie od diagnosty i możesz jeździć do załatwienia sprawy z dowodem.

Opublikowano

Zamów sobie wcześniej duplikat naklejki bo na to się czeka jakieś 2 tygodnie.

Opublikowano

Zrób jakieś zdjęcie... może da się naprawić ta szybę ? Niektóre pajączki naprawiają i śladu nie ma.

Jak masz jakiegoś znajomka w PZU (i masz tam auto ubezpieczone) to za 50zł rocznie kupujesz pakiet szybę. Teraz już robią zdjęcia bo wcześniej nie robili ale może się uda.... kupujesz ubezpieczenie i za dwa tygodnie zgłaszasz. Nie tracisz zniżek z OC i AC a szybę wymieniają i koszt to 50 zł :good:

Opublikowano

Podczas kontroli wezmą ci dowód, to samo jeżeli chodzi o przegląd nie masz nawet co jechać z pękniętą szybą.