Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi:
  • Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pablo czy nie wolał byś miec TDI i spalanie 6-7 litrów niz 12-14 benzyny ?

3-4 litrą w jedną stronę czy drugą to jeszcze nic jakoś można przeżyć, odwołałem się odnośnie tym że mając benzynę V6 mam święty spokój co do różnych przygód jeśli chodzi o awarie w dieslach jakie niektórzy mieli wiadomo o co chodzi, pamiętanie o turbinie przed i po jeździe :) Ropa nie długo będzie stała nie wiele mniej niż benzyna to jedno a drugie nie mógłbym się teraz przesiąść np. na 1.9TDI (dźwięk klekotania).

Jedyny za***isty diesel do jakiego mógłbym się kiedyś przesiąść to taki jak tym masz czy też taki jak w A5 3.0 240KM silnik bajka pod względem osiągów, możliwości czy spalania.

Nie wymieniam już tu PB 2.0T 211KM z B8 :kox:

Opublikowano

młodzież szaleć póki czas.....

:banan2:
Opublikowano

młodzież szaleć póki czas.....

:banan2:

:banan: ehehehhe

czesc ludziska ;)

Opublikowano

:hi: Powitać w ten piękny i zimny dzień

:decayed:

Gdzie w Kraku regenerują naprawiają skrzynie biegów możecie podać jakiś adres polecanego zakładu i żeby nie zdarli za bardzo

Opublikowano

3-4 litrą w jedną stronę czy drugą to jeszcze nic jakoś można przeżyć, odwołałem się odnośnie tym że mając benzynę V6 mam święty spokój co do różnych przygód jeśli chodzi o awarie w dieslach jakie niektórzy mieli wiadomo o co chodzi, pamiętanie o turbinie przed i po jeździe :) Ropa nie długo będzie stała nie wiele mniej niż benzyna to jedno a drugie nie mógłbym się teraz przesiąść np. na 1.9TDI (dźwięk klekotania).

Jedyny za***isty diesel do jakiego mógłbym się kiedyś przesiąść to taki jak tym masz czy też taki jak w A5 3.0 240KM silnik bajka pod względem osiągów, możliwości czy spalania.

mysle ze 4 litry gra role bo to wcale nie tak mało jezeli weźmiemy pod uwage ze 1.9 spala około 7 , to mój trzeci diesel wszystkie były tdi i z zadnym nie miałem porblemów tak ze wcale nie takie awaryjne jak sie pamięta o pewnych czynnościach. 3.0 fakt super osiągi ale paliwożerny niestety jak i Twoje 2.6 - jakbym mało jeździł tak jak Ty Pablo to pewnie te 3-4 litry nie grały by roli ale w codziennej eksploatacji to odczuwalna różnica.

Opublikowano

Zgadzam sie TDI super sprawa tylko ze mocny TDI kosztuje duzo,jak bym mial kase to bym kupil 3.0TDI a nie 2,7BiT.Ale przymierzam sie do zmiany auta pomalu,ale nie ze stajni OOOO i auto o kilka klas nizsze :gwizdanie: ale co z tego wyjdzie to sie okaze :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

3.0 fakt super osiągi ale paliwożerny niestety jak i Twoje 2.6 - jakbym mało jeździł tak jak Ty Pablo to pewnie te 3-4 litry nie grały by roli ale w codziennej eksploatacji to odczuwalna różnica.

Oj jednak Się mylisz Boseronku , mój juz nie jest paliwożerny ( ot tutaj pytanie co dla kogo jest paliwożerne hehehe ) z chłopakami jechalismy do BT w 4 osoby i wynik wyszedł 6,3 litra :gwizdanie: a w miescie mam spalanie teraz od 8 do 11 zalezne od jazdy ( srednie 9,5 ) wiec czy to jest paliwożerne ? Auto które wazy 1,8 t jest Q i ma 278 km ?

3-4 litrą w jedną stronę czy drugą to jeszcze nic jakoś można przeżyć,

Pablo sorry ale co Ty wypisujesz? skoro by nie robiło to róznicy dla Ciebie do byś Audi jeździł do pracy :gwizdanie:

Opublikowano

mysle ze 4 litry gra role bo to wcale nie tak mało jezeli weźmiemy pod uwage ze 1.9 spala około 7 , to mój trzeci diesel wszystkie były tdi i z zadnym nie miałem porblemów tak ze wcale nie takie awaryjne jak sie pamięta o pewnych czynnościach. 3.0 fakt super osiągi ale paliwożerny niestety jak i Twoje 2.6 - jakbym mało jeździł tak jak Ty Pablo to pewnie te 3-4 litry nie grały by roli ale w codziennej eksploatacji to odczuwalna różnica.

dobrze gada... polać mu wódki... :decayed: :decayed: :decayed:

Przypuszczam że w moim przypadku ta róznica w spalaniu by jeszcze wzrosła do ok. 7 litrów co w efekcie by skutkowało wzrostem kosztów paliwa o ok. 1500zł miesiecznie... :confused4:[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 11:36_________________________________________________

3-4 litrą w jedną stronę czy drugą to jeszcze nic jakoś można przeżyć,

Pablo sorry ale co Ty wypisujesz? skoro by nie robiło to róznicy dla Ciebie do byś Audi jeździł do pracy :gwizdanie:

dokładnie. Po co komu auto którym się jeździ od święta... W Mirona się bawisz.... :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

diesel - trasa

benzyna - miasto

wszystko ma swoje plusy i minusy, choć co na pewno mogę powiedzieć to fakt że to upalania i zabawy bardziej nadaje się benzyna

a co do Pablo twoich rozważań to one opierają się tylko na artykułach z gazet, filmikach z youtuba czy opiniach innych

nie masz żadnego większego doświadczenia w tej kwestii i usiłujesz na siłę pokazać że coś wiesz,a to niestety nie prawda

to tylko Twoje widzi mi się

więc kończ waść wstydu swego oszczędź :wink4:

Opublikowano

kłopot w tym że Pablo ma auto ani na miasto ani na trase (tylko na lans... no cóż... kwestia gustu... :decayed:) bo prawie nim nie jeździ...

Opublikowano

diesel - trasa

benzyna - miasto

Benzyna-miasto :mysli: chyba na odwrót byc powinno :)
Opublikowano

Sokołowi chodziło pewnie o przypadek kiedy ktoś jeżdzi mało po mieście a dużo na trasie...

Opublikowano

Sokołowi chodziło pewnie o przypadek kiedy ktoś jeżdzi mało po mieście a dużo na trasie...

No to tak
Opublikowano

nie, czemu ?

w mieście robisz krótkie dystanse -> benzyna się szybciej grzeje, przez co spalanie jest podobne, a samochodzie jest ciepło zanim dojedziesz do pracy

w mieście stoisz w korkach -> w dieslu musisz się ręką namachać i jak trzeba się gdzieś szybko wbić i zjechać to wciskach gaz ...czekasz ... i dopiero

w mieście nie zawsze da się przycisnąć -> dla benzyny nic się nie dzieje, a w dieslu np. zapycha się FAP

itp itd

Opublikowano

No tak jak jest słaba bezyna to tak,Bo moj to w miescie raczej nie zadobre wyjscie.Ale ja nie smigam miasta a auta uzywam w sumie rzadko.

Opublikowano

No tak jak jest słaba bezyna to tak,Bo moj to w miescie raczej nie zadobre wyjscie.Ale ja nie smigam miasta a auta uzywam w sumie rzadko.

bo Twoje auto nie na miasto jest przecież :)

mówie o "normalnych" autach

Opublikowano

u mojego ojca 2.0 turbo benzyna nagrzewa się podobnie do mojego, a dopuki się nie nagrzeje to pali jak smok.

Jak teraz przez tydzień jezdzilem ojca autem do pracy (ok. 6 km) to mialem spalanie ok. 18. Mój na tej samej trasie przy takim samym stylu jazdy i podobnej temperaturze zewnętrznej pali ok 10.

Opublikowano

No V6 to raczej auta na trase :) A jak tam twoje B2? Mnie zaczyna interesowac cos takiego fajnie prazygotowanego do rajdów,zabawy http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11791593 drobne mody i 140km auto wazy ok 800-850kg

Opublikowano

:hi:

nie, czemu ?

w mieście robisz krótkie dystanse -> benzyna się szybciej grzeje, przez co spalanie jest podobne, a samochodzie jest ciepło zanim dojedziesz do pracy

w mieście stoisz w korkach -> w dieslu musisz się ręką namachać i jak trzeba się gdzieś szybko wbić i zjechać to wciskach gaz ...czekasz ... i dopiero

w mieście nie zawsze da się przycisnąć -> dla benzyny nic się nie dzieje, a w dieslu np. zapycha się FAP

itp itd

ojjjj Kamil , Ty mój mistrzu teorii :polew:

nie zgadzam się z żadnym punktem :cool1:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.