Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja padnę kiedyś przy Was...

Wysłane z mojego urQuattro

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A gdzie dzien dobry?

Ktos tu znow wstal lewa noga

Przepraszam :cry:

:bry:

---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 14:17 ----------

czyli przesluchiwali Cie jako swiadka, bo podejrzanemu nie przysluguje prawo do odmowy skladania zeznan.

daj znac, jak sprawa sie potoczy.

Jeszcze jedno:

http://www.warszawapraga.po.gov.pl/tl_files/strony-postepowania/POUCZENIE.podejrzany.pdf

Prawa i obowiązki świadka - Adwokat Warszawa - Kraków. Żakiewicz Adwokaci | Kancelaria Prawa Karnego

Opublikowano

Bardzo dużo nowych zagadnień prawnych można się od Ciebie dowiedzieć :whistling:

Ciekawe od kiedy PODEJRZANEMU nie przysługuje prawo do odmowy składania zeznań? Szczególnie jeśli te zeznania miałyby tego samego podejrzanego pogrążyć...

Otóż podejrzanemu ZAWSZE przysługuje to prawo a świadkom takie prawo NIE PRZYSŁUGUJE (wyjątkiem jest sytuacja w której swoimi zeznaniami mogłyby zaszkodzić PODEJRZANEMU który jest rodziną najbliższą - w tym konkubinaty - ale o tym decyduje sąd)

Z resztą poczytaj sobie: art. 182 § 1 i 2 k.p.k

art. 261 § 1 k.p.c.

Co do pierwszego sie zgodze - masz racje - nie wiem dlaczego caly czas patrzylem na role OSKARZONEGO.

tak jak piszesz, podejrzany ma prawo do odmowy skladania zeznan.

a teraz sprawa swiadka,

prawo do odmowy skladania zeznan przysluguje mu jak najbardziej, nie chodzi o kwestie pokrewienstwa, ale takze o dobro jego samego

w praktyce dziala to tak, ze na kazde pytania masz prawo nie odpowiadac, jesli jestes swiadkiem korzystajac z:

Art. 183. § 1. Świadek może uchylić się od odpowiedzi na pytanie, jeżeli udzielenie odpowiedzi mogłoby narazić jego lub osobę dla niego najbliższą na odpowiedzialność za przestępstwo/wykrocznie lub przestępstwo skarbowe.

Jestes swiadkiem i nie masz zadnego obowiazku pomagac w rozwiazaniu sprawy. Nic Ci nie grozi.

Opublikowano

Reasimujac uja istotne czy jestem świadkiem, czy oskarżonym, czy Transit wstał lewa noga, czy w ogóle dzisiaj wyraził z łóżka, nie istotne czy cieknie mi olej bo jadę benzyna, nie ważne czy moim Tesciem jest Gruszka a kuzynem BOSERON od niezawodnej x3 z malutkim przebiegiem...nie ważny jest rozkład mas na kartach i ostatecznie to ze Cuber myje stare płytki u Wąskiego na myjni i potem Fantomas kupuje je przez internet jako nowe a Lenoxx jeździ na pełnym baku ale bez oświetlenia bo tak ma byc skoro WPIERDOLA mi mandat aż miło :)

Opublikowano

??????

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Reasimujac uja istotne czy jestem świadkiem, czy oskarżonym, czy Transit wstał lewa noga, czy w ogóle dzisiaj wyraził z łóżka, nie istotne czy cieknie mi olej bo jadę benzyna, nie ważne czy moim Tesciem jest Gruszka a kuzynem BOSERON od niezawodnej x3 z malutkim przebiegiem...nie ważny jest rozkład mas na kartach i ostatecznie to ze Cuber myje stare płytki u Wąskiego na myjni i potem Fantomas kupuje je przez internet jako nowe a Lenoxx jeździ na pełnym baku ale bez oświetlenia bo tak ma byc skoro WPIERDOLA mi mandat aż miło :)

no dotarło wreszcie :) a wszystko dlatego ze zabrałeś chleb powszedni złodziejom samochodowym i parkujesz A4 w firmie zamiast pod blokiem

---------- Post dopisany at 15:12 ---------- Poprzedni post napisany at 15:11 ----------

cześć Złociutka :wink:

Opublikowano
ja jestem elektrykiem

10s

Opublikowano

i tak powiem...połowe policji :)

---------- Post dopisany at 15:28 ---------- Poprzedni post napisany at 15:23 ----------

Życie według Cygana cz. 1 albo 2 ....jak kto woli - YouTube

od 7:45 - 9:00 padłem

Opublikowano
i tak powiem...połowe policji :)

Wy^ebał w piździec :)

Karol ale jesteś wylewny :)

Opublikowano
Reasimujac uja istotne czy ..................WPIERDOLA mi mandat aż miło :)

Karol taki lajf

jak to mówili starożytni czechosłowacy zawsze musi się wypiąć ktoś aby mógł zapiąć ktoś

Opublikowano

Czyli jednym słowem Zostalem wpierdolony w dlugi

Opublikowano

Bardzo dużo nowych zagadnień prawnych można się od Ciebie dowiedzieć :whistling:

Ciekawe od kiedy PODEJRZANEMU nie przysługuje prawo do odmowy składania zeznań? Szczególnie jeśli te zeznania miałyby tego samego podejrzanego pogrążyć...

Otóż podejrzanemu ZAWSZE przysługuje to prawo a świadkom takie prawo NIE PRZYSŁUGUJE (wyjątkiem jest sytuacja w której swoimi zeznaniami mogłyby zaszkodzić PODEJRZANEMU który jest rodziną najbliższą - w tym konkubinaty - ale o tym decyduje sąd)

Z resztą poczytaj sobie: art. 182 § 1 i 2 k.p.k

art. 261 § 1 k.p.c.

Co do pierwszego sie zgodze - masz racje - nie wiem dlaczego caly czas patrzylem na role OSKARZONEGO.

tak jak piszesz, podejrzany ma prawo do odmowy skladania zeznan.

a teraz sprawa swiadka,

prawo do odmowy skladania zeznan przysluguje mu jak najbardziej, nie chodzi o kwestie pokrewienstwa, ale takze o dobro jego samego

w praktyce dziala to tak, ze na kazde pytania masz prawo nie odpowiadac, jesli jestes swiadkiem korzystajac z:

Art. 183. § 1. Świadek może uchylić się od odpowiedzi na pytanie, jeżeli udzielenie odpowiedzi mogłoby narazić jego lub osobę dla niego najbliższą na odpowiedzialność za przestępstwo/wykrocznie lub przestępstwo skarbowe.

Jestes swiadkiem i nie masz zadnego obowiazku pomagac w rozwiazaniu sprawy. Nic Ci nie grozi.

Po pierwsze - przeczytaj sobie art. 177 § 1 kpk - odnośnie świadków

Po drugie - O tym, że przeciwko Tobie prowadzone jest postępowanie karne dowiadujesz się najczęściej z wezwania do stawienia się na przesłuchanie w charakterze podejrzanego. Oskarżonym stajesz się z chwilą wniesienia przez policję lub prokuraturę aktu oskarżenia do sądu (art. 71 k.p.k.). Na rozprawie przed sądem możesz odmówić składania wyjaśnień, a odmowa nie rodzi żadnych niekorzystnych skutków.

To tylko wyrywki z artykułu zamieszczonego tutaj: Co muszę wiedzieć jako podejrzany/oskarżony? - Adwokat Warszawa - Kraków. Żakiewicz Adwokaci | Kancelaria Prawa Karnego

Przeczytaj go sobie dokładnie i wtedy stanie się dla Ciebie jasne kiedy jest się podejrzanym, kiedy oskarżonym - jaka jest różnica między nimi i jaka jest różnica w prawach i obowiązkach (jeśli chodzi o odmowe składania zeznań - obydwoje mają to samo prawo - DO ODMOWY).

---------- Post dopisany at 16:20 ---------- Poprzedni post napisany at 16:16 ----------

Na mój gust można się z tego wymigać i na spocie o tym rozmawialiśmy :whistling:

Opublikowano

Myślę że trafiłeś w punkt G

Opublikowano

Karol po proszę częściej takie streszczenia ominie mnie czytanie 40 stron

waszych wypocin?

Siemka Boseron ?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

siemka z wieczora :hi:

Opublikowano

Hello Moto

Opublikowano

I Tak powiem!

---------- Post dopisany at 04:00 ---------- Poprzedni post napisany at 03:55 ----------

Polecam, film trzyma w napięciu :wink:

Opublikowano

Już oglądałem. Jest niezły, ale d*py nie urywa. Po Hanksie spodziewałem się czegoś lepszego...

ABG

Opublikowano

Abg???

Opublikowano
Już oglądałem. Jest niezły, ale d*py nie urywa. Po Hanksie spodziewałem się czegoś lepszego...

ABG

1480544_10203054637470622_1384256768_n.jpg

---------- Post dopisany at 08:09 ---------- Poprzedni post napisany at 08:08 ----------

:decayed: dobry film ale ja na nim pod koniec zasnąłem :kox:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.