Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... O Boże... podoba mi się to co Pablowi... ciekawe kiedy wpadne na pomysł żeby zamontować w aucie neony i zaczne jezdzić na blachary... :decayed::naughty:[br]

Przecież neony już dawno poszły do kosza a nikt ich nie widział bo nie jeździłem na włączonych, siemian załóż sobie neony najlepiej pod auto będzie wtedy Pingwinowóz Neon Edition NO 1 :kox: :kox: :kox::decayed:

A kto Ci powiedział że jeżdżę na blachary, nie pamiętam tych czasów od kąt jestem wierny jednej :polew:

[br]Dopisany: 26 Maj 2010, 15:34_________________________________________________

Tomek tutaj trochę chłopaki się rozpisali => http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t39963.0.html;highlight=3+2+fsi

Nic ciekawego tu nie piszą polemizują w teorii bo żadny tym 3.2 nie jeździł mi chodzi osobiste odczucie kogoś kto ma taki motor i jeździ tym na codzień lub jego znajomy

To trzeba kogoś z forum znaleźć kto takim jeździ bo na pewno jest taka osoba.

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A kto Ci powiedział że jeżdżę na blachary, nie pamiętam tych czasów od kąt jestem wierny jednej :polew:

przeanalizuj sobie Pablo to zdanie... Nie wiem czy byłaby zadowolona z nazwania Jej blacharą... :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

przeanalizuj sobie Pablo to zdanie... Nie wiem czy byłaby zadowolona z nazwania Jej blacharą... :polew: :polew: :polew: :polew:

Oj siemian widzę że wszystkie żarty do siebie bierzesz i nie potrafisz interpretować wszystkiego :wink4:

Jak by taka tama puściła wodę to dopiero byłby problem :gwizdanie:

http://turystyka.wp.pl/gid,11236231,title,najwieksze-tamy-na-swiecie,galeria_zdjecie.html

Opublikowano

znajomy ma 3.2 a a4 b7, po mieście 15-16 osiągi podobne do 2.0T były problemy z tymi silnikami cośsie działo z tłokami jakaś wada konstrukcyjna, wiele aut ma wymienione silniki na gwarancji ( znajomy też)

Opublikowano

znajomy ma 3.2 a a4 b7, po mieście 15-16 osiągi podobne do 2.0T były problemy z tymi silnikami coś sie działo z tłokami jakaś wada konstrukcyjna, wiele aut ma wymienione silniki na gwarancji ( znajomy też)

Osiągi podobne do 2.0T po programie chyba bo seryjny 2.0T to raczej mu nie podskoczy 65KM różnicy :)

Opublikowano

2.0 TFSI 7,3 s 241 km/h

3.2 FSI 6,8 s 250 km/h

0,5 sek to chyba nie tragedia

Opublikowano

2.0 TFSI 7,3 s 241 km/h

3.2 FSI 6,8 s 250 km/h

0,5 sek to chyba nie tragedia

Nie sprawdzałem ile który ma ale z tego co tu widzę to nie zastanawiałbym się który silnik wybrać jak bym był na kupnie i rozważał któryś z nich.

Program i sprawie :gwizdanie:

Opublikowano

same przyspieszenia to nie wszystko. A po drugie 0,5 sek przy takich czasach to jest juz dosc duzo...

Opublikowano

niby mocy ma tyle co moje a przy moim muł

Opublikowano

niby mocy ma tyle co moje a przy moim muł

Twoje lżejsze ale ile :?: :mysli:

Opublikowano

ale pali jak smok a jeśli chodzi o osiągi to rewelki nie ma , a kumpel pracujacy w audi mówi że nie jest to super konstrukcja

Opublikowano

ale pali jak smok a jeśli chodzi o osiągi to rewelki nie ma , a kumpel pracujacy w audi mówi że nie jest to super konstrukcja

Dokładnie.

3.2 FSI Q waży 1570KG a Twoje 1430KG

http://www.audiklub.org/dane/a4/b7/a4_3.2_fsi_quattro.html

http://www.audiklub.org/dane/s4/b5/s4_avant.html

I wg AKP ma 6.4s do 100km/h a Twoje 5.7s do 100km/h czyli 0.7s róznicy, chyba że AKP złe dane podają :mysli:

I pewnie że złe podają bo z tego co piszą to moja 2.6 ma 9.1s do 100km/h a 1.8T które ma tyle samo mocy i waży tylko 60kg mniej ma o 1s lepszy czas do 100km/h co za bzdury :wallbash:

Opublikowano

Pablo S4 B5 Avant wazy 1640kg :gwizdanie:

Opublikowano

Pablo S4 B5 Avant wazy 1640kg :gwizdanie:

Czyli tak jak napisałem złe podają na AKP dane :gwizdanie:

Opublikowano

I pewnie że złe podają bo z tego co piszą to moja 2.6 ma 9.1s do 100km/h a 1.8T które ma tyle samo mocy i waży tylko 60kg mniej ma o 1s lepszy czas do 100km/h co za bzdury :wallbash:

a bierzesz czopku pod uwagę że może skrzynia jest inna , inne przełożenia

:decayed:

Ta Twoja 9.1 to miała ale 14 lat temu :wink4:

Opublikowano

Preclu oni podają na manualu osiągi.

A moja ma katalogowo 8.6s a ile teraz ma to ch***j wii :decayed: ale nie jest źle bo B8 2.0 TDI 143KM objechałem bo z gostkiem 2 razy na bora stawałem bo mówił że mnie objedzie :naughty: Teraz na 19" to się muł zrobił :decayed:

Opublikowano

:good: :good: :good: :good:

i przypuszczalnie ma całkiem inaczej rozłożoną krzywą momentu i mocy. Wartości max to nie wszystko...[br]Dopisany: 26 Maj 2010, 16:36_________________________________________________

A moja ma katalogowo 8.6s a ile teraz ma to ch***j wii :decayed: ale nie jest źle bo B8 2.0 TDI 143KM objechałem bo z gostkiem 2 razy na bora stawałem bo mówił że mnie objedzie :naughty: Teraz na 19" to się muł zrobił :decayed:

A Tobie preclu wydaje się że skrzynia manualna jest bezstopniowa...??

Opublikowano

:good: :good: :good: :good:

i przypuszczalnie ma całkiem inaczej rozłożoną krzywą momentu i mocy. Wartości max to nie wszystko...[br]Dopisany: 26 Maj 2010, 16:36_________________________________________________

A Tobie preclu wydaje się że skrzynia manualna jest bezstopniowa...??

Tak preclu w automacie.

Opublikowano

nie no masz się Pablo czym chwalić. A4 b8 2.0 tdi 0-100 9,4s

Opublikowano

nie no masz się Pablo czym chwalić. A4 b8 2.0 tdi 0-100 9,4s

No tak ale sądząc że to nowe auto to mógłbym mieć problemy a pomimo siwego wieku coś to jeszcze jedzie :)

Jak założę z powrotem 16" to muszę się ustawić z 2.8 174KM i porównam czy będą różnice po wycięciu kata i zrobieniu dolotu bo przynajmniej jest odczuwalne że się lepiej zbiera albo go po prostu odetkało :polew:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.