Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak odrabiasz to normalnie. jak miałbyś wolna to wieksza stawka.

---------- Post dopisany at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

ale nikt na to nie patrzy i zapomnij abyś dostał wiecej.:facepalm:

---------- Post dopisany at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany at 21:06 ----------

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Niech mnie ktoś poprawi, ale. Pracujesz po 10 godzin dziennie czyli domyślam się że 4 dni w tygodniu skoro 40 tygodniowo wyrabiasz. W Twoim przypadku dwa dni wolnego jakie teraz były to nie połowa mniej godzin, ale 16 czyli powinieneś przepracować 24. Reszta ponad to to nadgodziny. Tak na logikę, ale dawno w kadrach nie siedziałem...

---------- Post dopisany at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ----------

Nie pisz bzdur. Nie wszyscy nie znaczy że każdy :wink:

Opublikowano

nie napisałem Jarek wszyscy.:whistling:

Opublikowano

Pracuje po 10h 5 dni

Opublikowano

Pany zna sie ktos na Kodeksie pracy? Czy pracujac po 10 godz dziennie od pon-pt mam obowizek isc do pracy w sobote??Czy moge odmowic i powiedziec ze nie przyjde?

napisał wcześniej wyraźnie że pracuje 5 dni po 10 godzin co już w/g. mnie podlega pod PIP zgodnie z kodeks pracy art. 129

Jeżeli pracujesz w systemie pracy rownoważonej zgodnie z art.135 KP możesz mieć wydłużóny czas pracy ponad 8h na dobę (nie więcej niż12h) ale masz to mieć zrównoważone krótszym czasem pracy w innych dniach lub odpowiednio dniami wolnymi.

Poczytaj sobie KP a zwłaszcza art 151. Zgodnie z nim przysługuje Ci 50% więcej wynagordzenia za każdą godzinę ponad 8h/dobę i 100% za każdą godzinę ponad 40h/tydzień pracy oraz w niedzielę i święta. Jeśli więc każą CI pracować po 10h dziennie to 9 i 10 godz. powineneś dostać 150% stawki a od 41h w tygodniu powineneś mieć liczone 200% stawki czyli za cały "piątek" (10h)

Opublikowano

Czyli wg przepisów w sobote powinienem miec stawke 100%? Dobrze czaje?

Opublikowano

Tukan, najpierw zdecyduj się ile godzin pracujesz. Raz że pięć dni w tygodniu po 10 godzin a później 40 godzin tygodniowo... Oczywiście umowę o pracę normalnie masz na pełny etat a nie jakieś umowy/zlecenie :)

Opublikowano
Czyli wg przepisów w sobote powinienem miec stawke 100%? Dobrze czaje?

wszystko co jest ponad 40h/tydzień ma być o 100% więcej płacone

Opublikowano

Tak umowa o prace.Zle Jarko zrozumialem wyrabiam norme 40h i wiecej

Opublikowano

to teraz pozdrawiam Was serdecznie jak On pojdzie i powie to pracodawcy :)

Opublikowano

Wszystko zależy jak jesteś z pracodawcą ugadany. Wiadomo że w Polsce co innego na papierze, a co innego w rzeczywistości... Generalnie jest tak że pracodawca może chcieć żebyś przyszedł do pracy w sobotę, ale należy Ci się za to dzień wolnego. Nie wiem jak duża to firma, jak bardzo tam się przepisów trzymają i czy generalnie jest o czym dyskutować. Jak pracujesz w biedronce i macie związki zawodowe to się odwołaj, w innym przypadku zapytaj czy będzie jakoś ekstra płatne i normalnie idź do pracy :wink:

Opublikowano

Tukan nie marudz ja w niedziele nawet chodze do pracy i nikt mi za to nie nadpłaca :kwasny: zabierają wszystkie przywileje po koleji , nie jest dobrze Panowie :decayed:

coraz gorzej Panie ale kto by sie Tym przejmował :grin: nie narzekam

---------- Post dopisany at 00:29 ---------- Poprzedni post napisany at 00:28 ----------

Jarko wymiemiłeś 5 gumek uszczelniających w zawieszeniu za 250 zł :shock3: ojojoj zabolało chyba :doh:

---------- Post dopisany at 00:29 ---------- Poprzedni post napisany at 00:29 ----------

Jarko wymiemiłeś 5 gumek uszczelniających w zawieszeniu za 250 zł :shock3: ojojoj zabolało chyba :doh:

---------- Post dopisany at 00:30 ---------- Poprzedni post napisany at 00:29 ----------

kurva to ze jestem wstawiony to nie musi odrazu podwójnie wpisywać :facepalm:

---------- Post dopisany at 00:30 ---------- Poprzedni post napisany at 00:30 ----------

---------- Post dopisany at 00:32 ---------- Poprzedni post napisany at 00:30 ----------

Pany założyłem dziś tylną wycieraczke z Q5 i powiem Wam ze :thumbup:

---------- Post dopisany at 00:32 ---------- Poprzedni post napisany at 00:32 ----------

Opublikowano

Tak Łukaszu, to były gumki :naughty:

Opublikowano

Jarek jak długo mam Ci nosić tą karte play do pracy co :naughty: przyjedz w niedziele na kawke

Opublikowano

W sobotę pracuję cały dzień, wieczorem grill a w niedzielę mecz... W ten week nie mam kiedy :/

Opublikowano

a jaki Ty mecz ogladasz ?

---------- Post dopisany at 01:37 ---------- Poprzedni post napisany at 01:24 ----------

swoją drogą ciekawe czy wisła puści śląsk ?

---------- Post dopisany at 01:37 ---------- Poprzedni post napisany at 01:37 ----------

swoją drogą ciekawe czy wisła puści śląsk ?

Opublikowano
a jaki Ty mecz ogladasz ?

:blink:

Opublikowano

kurva to ze jestem wstawiony to nie musi odrazu podwójnie wpisywać :facepalm:

A zapomniałeś o edycji:naughty:

Siemka :hi:

Opublikowano

Bosi i ile kosztował Cie mod Q5 ?? Bo chyba tez sobie zapodam

Opublikowano
Bosi i ile kosztował Cie mod Q5 ?? Bo chyba tez sobie zapodam

Kerczi cały komplet czyli ramie pióro i obudowa (zaślepka) - u Bełtowskiego 177 zł z tym ze ramie wycieraczki trzeba zamawiać i jest do dobioru na drugi dzień

reszta jest na miejscu. :wink:

ale powiem Ci ze tylna od Q5 jest aero jak przednie ala banan i dzięki temu super sie spisuje. polecam moda każdemu z B6/B7

---------- Post dopisany at 10:53 ---------- Poprzedni post napisany at 10:52 ----------

Jarek pytałem o mecz bo Craksy juz chyna nie trzena oglądać bo wszystko jasne i Wisły tez nie, a reszta...... mnie az tak bardzo nie interesuje kto bedzie mistrzem Polski skoro to nie zadna z krakowskich drużyn.

---------- Post dopisany at 10:53 ---------- Poprzedni post napisany at 10:53 ----------

Jarek pytałem o mecz bo Craksy juz chyna nie trzena oglądać bo wszystko jasne i Wisły tez nie, a reszta...... mnie az tak bardzo nie interesuje kto bedzie mistrzem Polski skoro to nie zadna z krakowskich drużyn.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.