Jarol Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 Temat rozwiązany, problemem był sterownik silnika który po wymianie skrzyni biegów nie widział prędkości i rozłączał sprężarkę klimatyzacji.
mikołaj Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Wymieniałeś sterownik na taki po 2002r.? U mnie bedzie to samo bo jest błąd czujnika prędkości w silniku "sygnał poza zakresem" Nie wiesz może skąd idzie sygnał prędkości do ecu? Bo z czujnika idzie tylko do licznika.
Jarol Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Opublikowano 23 Listopada 2011 Wymieniałeś sterownik na taki po 2002r.? U mnie bedzie to samo bo jest błąd czujnika prędkości w silniku "sygnał poza zakresem" Nie wiesz może skąd idzie sygnał prędkości do ecu? Bo z czujnika idzie tylko do licznika. Nie wymieniałem,mam wgrany program do sterownika z AVFa z 2004 roku i wszystko się rozwiązało, klima się nie rozłancza i tempomat znów działa. W rocznikach do 07.2002 sygnał prędkości do ECU idzie ze skrzyni biegów z czyjnika G22 a w nowszych autach z ABSu.
mikołaj Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Też tak właśnie rozkminiłem. Tylko z czujnika g22 idzie sygnał do licznika więc do ecu musi iść z licznika i pewnie u mnie brakuje tego kabelka. Muszę udeżyć na elektryczny. Dzięki :>
Rekomendowane odpowiedzi