Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Wymiana pompy paliwa o innej koncówce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem na etapie wymiany pompy paliwa bo strasznie wyje i pewnie niedługo przestanie w ogóle działać. Zadzwoniłem do serwisu i podali mi numer: 8E0 919 051 P. Poszukałem na aukcjach i jest tylko z numerem 8E0 919 051 A lub 8E0 919 051 C. Czy podejdzie któraś z tych pomp do mnie czy musi być z końcówką P????

Opublikowano

Witam.

Kupowałem kilka razy w Niemczech w serwisie(bo taniej) np.przepływkę i też końcówka była inna więc spytałem o co chodzi.

W odpowiedzi usłyszałem,że literka na końcu oznacz tylko i wyłącznie lata produkcji danego elementu.

Pozdro

Opublikowano

troche żle uslyszales , nie kupuj uzywanej pompy p[aliwa, bo wywalisz kase w bloto

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy Twojego auta też to dotyczy, ale jak miałem na serwisie auto. To wymienili mi pompę paliwa w ramach akcji serwisowej 1.8T.

Pozdro

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy Twojego auta też to dotyczy, ale jak miałem na serwisie auto. To wymienili mi pompę paliwa w ramach akcji serwisowej 1.8T.

Pozdro

:blink: Kiedy to było? Coś z tymi pompami nie tak? bo u mnie działa ok a mamy podobne auta :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

nie kupuj uzywanej pompy p[aliwa, bo wywalisz kase w bloto

Kurcze nigdzie nie moge dostac tej pompy. A serwis krzyczy 1280zl:/

Moja raczej się nie kwalifikuje do wymiany bo jak byłem na akcji serwisowej wymiany cewek to nie było przewidzianych innych napraw- pytałem.

Opublikowano

Witam,

Wczoraj wymienili. ASO Lellek Opole.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dobrze wiedziec bo moja tez sie nadaje do wymiany jutro dzwonie do Aso w Norwegi:)

Opublikowano

Witam dzwoniłem do ASO w Warszawie nie ma żadnej akcji serwisowej związanej z wymianą pompy paliwa :(

Opublikowano
  • Autor

Ja dzwoniłem do ASO w Łodzi i też nic nie wiedza o takiej akcji. Ale kolega ma inny silnik i może dlatego.

Opublikowano

Dzwoniłem do Aso w Gdańsku i w Norwegi. Nigdy nie było takiej akcji w żadnym z ich aut.

Opublikowano

dokładnie pytałem się czy w innych silnikach może coś takiego jest - nie ma - jedynie co to wymieniają jakieś śruby przy pompie- pomp nie ruszają

Opublikowano

akcje sa przewidziane do nr VIN wiec, takowy trzeba podawac

Opublikowano

Tak Czakur to wiadomo, ale pytalem sie znajomcyh pracujacych w serwisach i nigdy nie bylo akcji odnosnie pomp paliwa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Koledzy wrócę do tematu bo już nie mam siły na to wycie :kox: Tak jak podałem w pierwszym poście mam pompe o numerze 8E0 919 051 P. Mogę zamienić tylko na 8E0 919 051 CJ bo literki na końcu oznaczają ciśnienie i jeszcze coś tam jeszcze. Oryginał kosztuje 1200zł. Gdzie szukać zamiennika?? Na allegro są po 150zł (nowe)ale to raczej długo nie podziała:/ No chyba że regeneracja bo znalazłem firmę zajmującą się tym

http://www.serwispomp.pl/

Chyba, że zastosuje wyłącznik pompy paliwa (z uwagi na to, że mam gazownie) po przełączeniu na gaz wyłączałbym a przed zgaszeniem auta uruchomił ponownie żeby benzyna była w obiegu. Doradźcie mi coś bo ja już nie mam pomysłów. A to za piękne autko, żeby tak wyło :kox: