szermi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 mam A4 b6 AVF Avant, jest manetka tempomatu ale przyciskam i jakos nie działa jak to właczyć jest mozliwe że jest nie podłączony? temat, stosuj właściwy proszę poprawiony przez pre_pl
lukaszr Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Może to dziwnie zabrzmi, ale może manetka jest przestawiona do tyłu i dlatego tempomat nie działa. Pociągnij ją do siebie i zobacz czy jest włączony.
Arek23 Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam ja mam A4 z 96 i u mnie działa tylko na piątym biegu nie wiem może tak powinno być,a działa to tak to co na manetce od kierunków najpierw przesówasz w lewo naciskasz przycisk który jest skierowany do wew. manetki po chwili puszczasz i gotowe tak jest u mnie miejmy nadzieje ,że u ciebie masz tak samo
Qbas77 Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 mam A4 b6 AVF Avant, jest manetka tempomatu ale przyciskam i jakos nie działa jak to właczyć jest mozliwe że jest nie podłączony? temat, stosuj właściwy proszę poprawiony przez pre_pl cze pociagasz do siebie i przy predkosci,ktora Ci odpowiada wciskasz przycisk-ten z boku.teraz jesli wcisniesz hamulec,gaz lub ja(manetke)popchniesz w strone zegarow kasujesz ta predkosc ktora byla do tej pory.w polozeniu kiedy jest przestawiona do kierowcy(Ciebie) jej ruch do gory dziala jak gaz a ruch w dol jakbys hamowal. pozdro
letallec Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Moze nie działać jak jest coś nie tak z czujnikami sprzęgła i hamulca. Trzeba by to podłączyć pod vaga, jeśli podpowiedz lukaszr nie pomoże.
diler.q Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 mam A4 b6 AVF Avant, jest manetka tempomatu ale przyciskam i jakoś nie działa jak to włączyć jest możliwe że jest nie podłączony? temat, stosuj właściwy proszę poprawiony przez pre_pl witam mam dokładnie ten sam problem mam manetkę i niby wszystko jest ale próbowałemjuż na wszystkie sposoby i nic , teraz prośba jak tylko rozwiążesz problem to daj znać co i jak bo jadę teraz w dłuższą trasę i przydał by się pozdro
diesel1473 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Odświeżam temat. Mam ten sam problem. Mam manetkę oryginalną od tempomatu, lecz on nigdy nie działał. Czy tempomat ma swoją kontrolkę w zestawie wskaźników,bo u mnie nie świeci. Bezpieczniki sprawdziłem i są OK. Moze ktos znalazł rozwiązanie problemu?
truckmaniac Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Odświeżam temat. Mam ten sam problem. Mam manetkę oryginalną od tempomatu, lecz on nigdy nie działał. Czy tempomat ma swoją kontrolkę w zestawie wskaźników,bo u mnie nie świeci. Bezpieczniki sprawdziłem i są OK. Moze ktos znalazł rozwiązanie problemu? Tempomat ma swoja kontrolkę, która zapala sie, kiedy ustawisz prędkość i tempomat ją trzyma.Sprawdź kodowanie.
alex181266 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Odświeżam temat. Mam ten sam problem. Mam manetkę oryginalną od tempomatu, lecz on nigdy nie działał. Czy tempomat ma swoją kontrolkę w zestawie wskaźników,bo u mnie nie świeci. Bezpieczniki sprawdziłem i są OK. Moze ktos znalazł rozwiązanie problemu? Tempomat ma swoja kontrolkę, która zapala sie, kiedy ustawisz prędkość i tempomat ją trzyma.Sprawdź kodowanie. masz czym sprawdzić kodowanie?
Bieniek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Kontrolka to zielona ikonka licznika ze strzalka.Znajduje sie powyzej kontrolki od wlaczonych swiatel,po lewej stronie. Zdarza sie uszkodzenie czujnika hamulca/sprzegla i powoduje to nie zalaczanie sie tempomatu.
Cuber Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Wklejam instrukcje działania Tempomatu w modelach B6 i B7
diesel1473 Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Dziekuje za tak liczną odpowiedz. Niestety chyba bez Vaga się nie obejdzie. Na czym miało by polegac kodowanie i czy da sie to zrobic vagiem?[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2009, 19:48_________________________________________________Problem rozwiązany. Winny był czujnik przy pedale sprzęgła. Po wymianie tempomat śmiga, aż miło. Cena w ASO 62 PLN
Rekomendowane odpowiedzi