Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Działanie tempomatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam A4 b6 AVF Avant, jest manetka tempomatu ale przyciskam i jakos nie działa jak to właczyć jest mozliwe że jest nie podłączony? :(

temat, stosuj właściwy proszę

poprawiony przez pre_pl

Opublikowano

Może to dziwnie zabrzmi, ale może manetka jest przestawiona do tyłu i dlatego tempomat nie działa.

Pociągnij ją do siebie i zobacz czy jest włączony.

Opublikowano

Witam ja mam A4 z 96 i u mnie działa tylko na piątym biegu nie wiem może tak powinno być,a działa to tak to co na manetce od kierunków najpierw przesówasz w lewo naciskasz przycisk który jest skierowany do wew. manetki po chwili puszczasz i gotowe tak jest u mnie miejmy nadzieje ,że u ciebie masz tak samo

Opublikowano

mam A4 b6 AVF Avant, jest manetka tempomatu ale przyciskam i jakos nie działa jak to właczyć jest mozliwe że jest nie podłączony? :(

poprawiony przez pre_pl

cze

pociagasz do siebie i przy predkosci,ktora Ci odpowiada wciskasz przycisk-ten z boku.teraz jesli wcisniesz hamulec,gaz lub ja(manetke)popchniesz w strone zegarow kasujesz ta predkosc ktora byla do tej pory.w polozeniu kiedy jest przestawiona do kierowcy(Ciebie) jej ruch do gory dziala jak gaz a ruch w dol jakbys hamowal.

pozdro

Opublikowano

Moze nie działać jak jest coś nie tak z czujnikami sprzęgła i hamulca. Trzeba by to podłączyć pod vaga, jeśli podpowiedz lukaszr nie pomoże.

Opublikowano

mam A4 b6 AVF Avant, jest manetka tempomatu ale przyciskam i jakoś nie działa jak to włączyć jest możliwe że jest nie podłączony? :(

poprawiony przez pre_pl

witam mam dokładnie ten sam problem mam manetkę i niby wszystko jest ale próbowałem

już na wszystkie sposoby i nic , teraz prośba jak tylko rozwiążesz problem to daj znać co i jak bo

jadę teraz w dłuższą trasę i przydał by się pozdro

Opublikowano

Odświeżam temat. Mam ten sam problem. Mam manetkę oryginalną od tempomatu, lecz on nigdy nie działał. Czy tempomat ma swoją kontrolkę w zestawie wskaźników,bo u mnie nie świeci. Bezpieczniki sprawdziłem i są OK. Moze ktos znalazł rozwiązanie problemu?

Opublikowano

Odświeżam temat. Mam ten sam problem. Mam manetkę oryginalną od tempomatu, lecz on nigdy nie działał. Czy tempomat ma swoją kontrolkę w zestawie wskaźników,bo u mnie nie świeci. Bezpieczniki sprawdziłem i są OK. Moze ktos znalazł rozwiązanie problemu?

Tempomat ma swoja kontrolkę, która zapala sie, kiedy ustawisz prędkość i tempomat ją trzyma.

Sprawdź kodowanie.

Opublikowano

Tempomat ma swoja kontrolkę, która zapala sie, kiedy ustawisz prędkość i tempomat ją trzyma.

Sprawdź kodowanie.

masz czym sprawdzić kodowanie?

Opublikowano

Kontrolka to zielona ikonka licznika ze strzalka.Znajduje sie powyzej kontrolki od wlaczonych swiatel,po lewej stronie.

Zdarza sie uszkodzenie czujnika hamulca/sprzegla i powoduje to nie zalaczanie sie tempomatu.

Opublikowano

Wklejam instrukcje działania Tempomatu w modelach B6 i B7

tempomat1g.jpg

tempomat2.jpg

tempomat3.jpg

Opublikowano

Dziekuje za tak liczną odpowiedz. Niestety chyba bez Vaga się nie obejdzie. Na czym miało by polegac kodowanie i czy da sie to zrobic vagiem?[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2009, 19:48_________________________________________________Problem rozwiązany. Winny był czujnik przy pedale sprzęgła. Po wymianie tempomat śmiga, aż miło. Cena w ASO 62 PLN

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...