oleju Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam, odziedziczyłem po zmarłym bracie A4 B6 Avant ( kiedyś zresztą własność klubowicza z Krakowa) z dokładanymi lampami xenonowymi/bi-xenonowymi ( nie znam się i nie wiem co siedzi w samochodzie) - całe lampy + przetwornice a nie HID-y. Chcąc być w zgodzie z prawem chciałbym je wymienić na zwykłe. I tu moje pytanie - dużo kombinowania jest przy takiej operacji ?? Konieczne są jakieś przeróbki wiązki ?? Wiem, że większość idzie w drugą stronę: zwykłe->xenon , ale może ktoś coś doradzi. Dodatkowe pytanie - unikać jakiś konkretnych firm produkujących lampy przednie ?? Pozdrawiam, Łukasz.
Onkel Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 odziedziczyłem po zmarłym bracie A4 B6 Ale zacząłeś... Jeżeli dokładany był ksenon to nie powinno być dużo problemów z przełożeniem z powrotem na zwykłe lampy. Kwestia tylko jak podłączono żarniki. Musisz ściągnąć zaślepki żarówek i zobaczyć jak tam sprawa wygląda a jeśli nie dojdziesz doładu to wrzuć fotki jak to wygląda to postaramy się pomóc. Ostatnio nawet w dziale sprzedam były na sprzedanie lampy przerabiane pod ksenon. Może pomyśl nad dołożeniem sprysków i czujników poziomowania
wrclaguna Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Jak chcesz zmienic na zwykle to zmieniaj wszystko pasi P&P nic nie musisz przerabiac
Panton Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 tylko pamiętaj o przekodowaniu [09] - Central Electronics co byś później na krótkich nie miał świateł długich
Rekomendowane odpowiedzi