Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Włącznik świateł auto w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Penseta żony albo spinka do włosów zeszlifowana do odpowiedniej grubości i lekko na końcach podgięta. Jak będziesz ją wsuwał w szczelinę wokól konektora to oba zabezpieczenia zostaną ściśnięte i wyjmiesz wsówkę. Na wtyczce jest jeszcze od góry plastikowy zatrzask.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat. Poradziłem sobie z przepięciem pinów i wszystko chodzi OK, ale wczoraj skanowałem auto pod kątem błędów i mam błąd 01800 - Light Switch (E1) 27-00 - Implausible Signal. Nie da rady go wykasować. Dodam, że miałem włącznik A zmieniłem na D z B7 i zmieniłem piny z 11 na 13. Wie ktoś o co kaman? Może coś jeszcze poprzepinać. Dodam że dioda od auto nie podświetla mi się na żółto tak jak w B7.

Opublikowano

brak czujnikja światła i dlatego tak wyje błędem , ale nie przejmuj sie nim zbytnio:wink:

Opublikowano
brak czujnikja światła i dlatego tak wyje błędem , ale nie przejmuj sie nim zbytnio:wink:

Dzięki, najważniejsze że tego błędu nie wywala na fisie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, jestem nowym posiadaczem a4 b6 i nie do końca jeszcze ogarniam te wszystkie numery przełącznikow itp, w swojej mam normalny włącznik nie znam numeru, chciałem uaktywnić samoczynne włączanie swiateł po właczeniu silnika/zapłonu , aktualnie jest tak że jeżeli zostawie przełącznik w pozycji świateł włączonych i zgasze silnik to światła wyłączają sie ale tylko mijania, postojówki swieca sie dalej i dalej, gdy wyjme kluczyk i otworze drzwi to piszczy :) chcialbym zrobic tak zeby zostawic przelacznik w jednej pozycji i nie martwic sie wlaczaniem swiatel :) co musze zrobic, wystarczy przelozyc przelacznik na taki z funkcja auto i pozmienaic piny?

Opublikowano

możesz to zrobić kodowaniem MCE ,kodujesz ostatni bit na 2 i światła świecą po stacyjce gdy włacznik jest w pozycji zero:wink:

Kodowanie modułu MCE w nadwoziu B6

0?xxx: Czujnik światła

0 – brak

1 – zainstalowany

0x?xx: Moduł haka

0 – brak

1 – zainstalowany

0xx?x: Reflektory

0 – Halogenowe

1 – Ksenonowe

0xxx?: Kraj

1 – Reszta Świata

2 – Kraje skandynawskie (automatyczne włączanie świateł po zapłonie)

3 – USA

4 – Canada

Opublikowano

a jak mam najbidniejsza wersje MCE, bez zadnej literki na koncu.

Opublikowano
a jak mam najbidniejsza wersje MCE, bez zadnej literki na koncu.

też zdajesie zadziala:wink:

Opublikowano

nie zadziała. W wersji LOW światła mijania idą bezpośrednio przez włącznik a nie MCE. Jeśli nie chcesz bawić się w wielkie rezanie MCE High to dołóż sobie np. moduł SD-2 lub taki do automatycznego zapalania świateł po uruchomieniu.

Opublikowano
nie zadziała. W wersji LOW światła mijania idą bezpośrednio przez włącznik a nie MCE. Jeśli nie chcesz bawić się w wielkie rezanie MCE High to dołóż sobie np. moduł SD-2 lub taki do automatycznego zapalania świateł po uruchomieniu.

fakt nie lecą , ale zasilanie świateł (włącznika ) idzie z MCE , jak znajde chwile to sprawdze:wink:

Opublikowano

Do MCE leci jedynie informacja zwrotna że światła są włączone. W takim wypadku kodowanie MCE nie pomoże.

Opublikowano
Do MCE leci jedynie informacja zwrotna że światła są włączone. W takim wypadku kodowanie MCE nie pomoże.

z tego co pamietam to przed swapem MCE mi to działało a miałem C:wink: będzie chwila to sprawdze:wink:

Opublikowano

hmm, trzeba by to sprawdzić w takim razie, rzeczywiście to połączenie mogłoby działać w tą stronę, chociaż to by było dziwne bo idący do MCE przewód ma grubość 0,22 a z wyłącznika wychodzą i idą do świateł półtoraki...

Opublikowano

nie działa :) ale to nic, i tak mam zamiar zmienić MCE na High :)

Opublikowano

To idź od razu w MCE od B7, roboty jest tak samo dużo... Przerabiałem to, jest sporo zabawy ale da się ogarnąć. Masz na forum wątek poświęcony temu modowi. Nie kupuj MCE z literką L na końcu bo wywala błędy tylnych świateł. Najlepiej znajdź z N. Do wymiany będziesz miał również wyłącznik. Polecam zakupić tanio wiązkę z anglika, tym bardziej jeśli masz w planach jeszcze inne mody wymagające kabelków i pinów.

Opublikowano

co mi da MCE od b7 w porownaniu do b6 HIGH ?

Opublikowano

możliwość dołożenia czujnika zmierzchu i wycieraczek, ewentualnie CLH, w B6 masz tylko czujnik światła i bardzo ciężko go dostać.

Opublikowano

widze okazje i chciał bym napisać że mam xenon i w ogóle mam coś popaprane bo jeśli daj na "0" to (a mam też auto) i tak mi się automatycznie włączają xenony a to już może zimą rozładować akumulator :/

Opublikowano
widze okazje i chciał bym napisać że mam xenon i w ogóle mam coś popaprane bo jeśli daj na "0" to (a mam też auto) i tak mi się automatycznie włączają xenony a to już może zimą rozładować akumulator :/
Sprawdź kodowanie MCE, jeśli będziesz miał zakodowany tryb skandynawski to po przekręceniu na zapłon będą świeciły się światła na ustawieniu 0, AUTO i na mijania też, jedynie na pozycjach będą się świeciły tylko pozycyjne.
Opublikowano

a jak sprawdzic te kodowania trzeba podłączyć vaga czy jakoś inaczej ??