Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Blow off audi a3 i kilka pytań pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich klubowiczy kupiłem niedawno po taniemu audi a3 1,8 turbo które ma zamontowane Blow off i zastanawiam się czy można go wyżucić np zaślepiając lub wkręcając coś w zamian czy czeba zastąpić czymś immyn?

generalnie ppppsssss jest fajne ale jak już się doczytałem bardziej szkodzi niż pomaga a nie chce mieć problemów z silniczkiem.... pozatym auto nierówno pracuje po zmianie biegu i podejżewam że właśnie przez ten zawór, normalnie chodzi równo błędów na VAG u nie ma dopiero jak gaz do dechy to się dziwne rzeczy dzieją :slina:

jeszcze mam pytanie gdzie znajduje się ecu w A3 jakby ktoś pomógł i przy jakich mocach trzeba kuć te silniki?

pozdrawiam i góry dziękuje za pomoc :hi:

Opublikowano

mozna zamontowac standardowy zawor dv. kiedys czytalem ze powinno sie kuc przy mocach powyzej 300KM ale zostalo udowodnione ze silniki vag znosza bardzo duzo i nie wiem czy to stwierdzenie dalej jest aktualne

Opublikowano
  • Autor

tzn że nie można poprostu zaślepić tak?

a tak na marginesie jakbym to robił na 250 KM

turbinka kKK04

wtryski 440ccm

fmic i kolektor TT

a pompa paliwa i sprzęgło zostają?

Opublikowano

zarowno dv jak i bov maja swoje zadanie ktore realizuja w troche inny sposob. w przypadku bova powietrze idzie w atmosfere, w przypadku dv wraca do dolotu przed turbina. ma to swoj cel. zaslepienie na dluzsza mete wyrzadzi krzywde turbosprezarce

Opublikowano

zakładaj ori DV

Opublikowano

zakładaj ori DV

ewentualnie Forge007

Opublikowano
  • Autor

mo dobra zakłam że w miejsce tego blow offa tak? bo nie znam sie nic a nic auto mam dopiero 2 dzień i musze się jeszcze SPOOOORO nauczyć :kox:

dieselki jakieś łatwiejsze :gwizdanie:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 21:16_________________________________________________może być coś takiego?

http://archiwumallegro.pl/oryginalny_zawor_upustowy_dv_18t_volkswagen_audi-1196488484.html

Opublikowano

tak. jest to ori dv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na moim przykładzie - montując blow off, mechanik wywalił jedną rurę i miejsce po niej zaślepił.

Wracając do zwykłej DV'ki pewnie trzeba taką rurę z powrotem znaleźć i zamontować.

Trzeba by wiedzieć jaki masz blow off.

Pzdr