Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB) Prośba o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez chwilke fajnie przeładowywuje :decayed: nie łapie czasami trybu awaryjnego? - jak jeździ ok to nic tu nie szukaj ale jak coś go czasami pobolewa to zacznij od wężyków podciśnienia.

Korekcje i bipy mocno rozjechane- jaki przelot auta i kiedy zmieniany filtr paliwa?

Opublikowano

004 dynamiczny to jakas masakra ...

Opublikowano
  • Autor

Autko ma 145000. Filtr paliwa nie wiem kiedy był wymieniany :no:

Korekcje i bipy mocno rozjechane - co to znaczy i jak to naprawić?

004 dynamiczny to jakaś masakra - co jest nie tak?

Poroszę o pomoc :hi:[br]Dopisany: 12 Czerwiec 2011, 19:53_________________________________________________Awaryjnego nie łapie i błędów brak.

Opublikowano

kat synchronizacji strasznie sie rozjezdza ...

Opublikowano

jak napięcie paska wyglada?

Opublikowano
  • Autor

kat synchronizacji strasznie się rozjezdza ... - jak to naprawić?

jak napięcie paska wygląda? - jest ok niedawno wył wymieniany[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2011, 06:05_________________________________________________Dodam tylko że rozrząd był wymieniony o 5000 km temu , a ostatnio mechanik wymieniał napęd pompy. Przy mnie napinał pasek i ustawił naciąg na rowku :(

Opublikowano

w 004 zle to wyglada, jakby napinacz lezal i kwiczal ....

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki za pomoc :notworthy:. Dziś zdemontowałem osłonę - szok :shocked: napinacz nie jest ustawiony tak jak powinien być. Otwór w stosunku do "dzyndzla" przesunięty o ok 180 stopni. Jutro mechanik to ma poprawić ( powiedział że może pasek się ułożył :wallbash:. Jeszcze mam pytanie dotyczące wtrysków ( logi ) , czy wyglądają ok ? Poza tym przy odpalaniu nagrzanego silnika muszę dłużej kręcić czy w tym modelu jest możliwość przestawienia dawki startowej vagiem?

Opublikowano

Przez chwilke fajnie przeładowywuje :decayed: nie łapie czasami trybu awaryjnego? - jak jeździ ok to nic tu nie szukaj ale jak coś go czasami pobolewa to zacznij od wężyków podciśnienia.

Jak się robi logi na trójce i gaz do dechy to kierownice nie zdążą się przestawić w tak krótkim czasie i przeładowuje przez chwilę. U mnie jest to samo. Przy normalnej jeździe tego nie ma.

Opublikowano
  • Autor

Poza tym przy odpalaniu nagrzanego silnika muszę dłużej kręcić czy w tym modelu jest możliwość przestawienia dawki startowej vagiem?

Opublikowano

Poza tym przy odpalaniu nagrzanego silnika muszę dłużej kręcić czy w tym modelu jest możliwość przestawienia dawki startowej vagiem?

nie

Opublikowano
  • Autor

To jak mogę poprawić palenie na ciepłym?

Opublikowano

To jak mogę poprawić palenie na ciepłym?

najpierw trzeba znalezc przyczyne ...

Opublikowano
  • Autor

A z logów nic nie wynika?[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2011, 09:13_________________________________________________Zwrot akcji :(

Byłem u mechaniora i obejrzeliśmy pasek i napinacz ( rozrząd ).

Wnioski:

- naciąg paska na napinaczu ok ( między wycięciem )

- pasek prawie nówka

- napinacz w porządku

Logi 004 dalej do kitu. Przy normalnei jeździe 0,5-1. Jak jest butowany czasami na sekundę wskoczy 8 lub -6. Zauważyłem że jak silnik się rozgrzeje to wskaźnik wychodzi poza skalę tzn. poza blaszkę do ustawiania. Mechanik powiedział że to normalne bo temperatura powoduje rozszerzenie materiałów ( przecież to logiczne ) , ale czy aż tyle. Sam nie wiem co mam dalej sprawdzać . Proszę o jakieś podpowiedzi i pomoc[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2011, 16:48_________________________________________________Nikt nie ma jakiś propozycji lub sugestii :mysli:

Opublikowano

Troche naciagana ta teoria mechanika. Wobec tego w kazdym aucie szalałby zaplon od rozgrzewajacej sie rolki.

Nie lekcewazybym tego. Sprobuj pojechac do kogos innego i pokazac objawy.

masters ??? mr motors ??? diagtronik ???

Opublikowano
  • Autor

W sobotę zrobię log 004 na zimnym silniku :wallbash: ( wiem wiem masakra ) kiedy wskaźnik jest OK , a potem jeszcze raz na rozgrzanym. Wstawię foty napinacza i może coś się rozjaśni :mysli:

Opublikowano

to ze nowy napinacz jest uszkodzony

Opublikowano
  • Autor

Czy da rade wymienić napinacz bez demontażu przodu? :mysli:

Opublikowano

Mało sie na tym znam ale.... chyba nie...