Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaka zmieniarka do Audi Delta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam u siebie radyjko Delta... i tu pytanie jaka zmieniarka podejdzie do tego radia? od nowosci byla zmieniarka bo pozostal (wtyk okragly) kabel w bagarzniku i miejscie w sabuferze, tylko ktos sie nie bal i zajeb****.

w przyszlosci zamierzam zmienic na audi cnocert... takze jak juz kupie zmieniarke o chcialbym aby dzialala takze na concercie.

z gory dzieki za odp :drunk:

8487b640a7ee6901.jpg

Opublikowano

w tym linku, który jest podczepiony : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=3407.0

jeden z kolegów podał link, gdzie są wszystkie radia audi : http://www.ibiblio.org/tkan/audi/radios/

Na temat Delty (delta) można znaleźć taką informację :

# 1989-1991 Audi 100/200 series, Audi V8 (some late 1991 cars have the Gamma CC radio instead, see below)

# DIN standard size

# Standard or Bose versions (soft-coded) or Bose version (hard-coded)

# Cassette player with auto-reverse

# AM/FM tuner, 4 AM presets, 8 FM presets, DX/Local, Seek/Scan

# CD changer via RF/FM and remote control (CD changer optional)

# Bass, Treble, Fader

# Dolby noise reduction

# ARI-Z

# Dual-diversity antenna system

# Anti-theft coding

# Mode display in instrument cluster

# Made by Blaupunkt

The matching Audi OEM 6-disc CD changer: (part # 443 035 201); remote control: (part # 443 035 202) and various other hardware (part # 443 035 203 through 443 035 210).

czy jakieś inne zmieniarki podejdą, to już nie wiem...

Opublikowano
  • Autor

Damien

zmieniarka ta ze znaczkiem audi :

http://www.allegro.pl/item296426793_audi_sterownik_naped_nawigacja_zmieniarka_cd.html

z tym że ona z Concertem to nie zagra...

acha... czyli nie ma sensu kupowac zmieniarki na 3 miechy a pozniej ja sprzedawac. najpierw kupie concerta a pozniej do niego zmieniarke... mysle ze to bedzie najrozsadniejsze wyjscie.

czy to radio jest duzo lepsze od delty? i jakie moga byc komplikacje podczas przekladania radia...? bo z tego co czytalem to jakas kostka sie rozni i przednie glosniki nie beda graly. to prawda?

Opublikowano

ależ Ty kombinujesz... chcesz kupować Concerta kasetę później kupić ori zmieniarkę z kablem to Cię chyba wyjdzie drożej jakbyś kupił Concert CD i nawet ten tani Can adapter który testuje kobra7

co do różnic w podłączeniu zasilania to jest różnica z jednym + a co do głośników to różnie bo jest kilka modeli tej gammy (kilku producentów) i nie które mają wyjście na 2 głośniki plus aktywny tył a niektóre mają wyjście na 4 głośniki...

Opublikowano
  • Autor

ależ Ty kombinujesz... chcesz kupować Concerta kasetę później kupić ori zmieniarkę z kablem to Cię chyba wyjdzie drożej jakbyś kupił Concert CD i nawet ten tani Can adapter który testuje kobra7

co do różnic w podłączeniu zasilania to jest różnica z jednym + a co do głośników to różnie bo jest kilka modeli tej gammy (kilku producentów) i nie które mają wyjście na 2 głośniki plus aktywny tył a niektóre mają wyjście na 4 głośniki...

ale ja mam dellte a nie gamme...

u siebie mam dosyc dobre audio, 6 glosnikow + sabofer no i byla zmienara. to czy oplaca sie zmieniac radyjko na lepsze? czy moze dokupic zmienarke do tej dellty i smiegac na tym setupie...

co radzicie?

Opublikowano

przejęzyczyłem się chodziło mi o deltę a co do zmian zrobisz jak uważasz...

Opublikowano
  • Autor

no i kupiłem zmieniarkę do delty :th: jestem naprawdę zadowolony z jakości dźwieku :gwizdanie:

dzięki za pomoc :drunk:

• 1 rok później...
Opublikowano

witam ja szukam zmieniarki do delty tylko jaka ma być firma i model

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam ja szukam zmieniarki do delty

A nie lepiej taką przejściówkę i można podłączyć prawie, że dowolne źródło dźwięku.

http://www.allegro.pl/item572813181_markowy_aux_blaupunkt_audi_vw_wysylka_priorytet.html

Opublikowano

Jeśli chodzi o deltę to przejściówka nie pomoże bo zmieniarka komunikuje sie z radiem za pomocą komunikatów procesora i nie wystarczy podanie napięcia na pin. Dlatego ze zmieniarkami do tego radia jest spory kłopot i poza tymi wymienionymi przez producenta inna nie pójdzie.

Opublikowano

Jeśli chodzi o deltę to przejściówka nie pomoże bo zmieniarka komunikuje sie z radiem za pomocą komunikatów procesora i nie wystarczy podanie napięcia na pin.

Rzeczywiście do delty potrzebne będzie coś takiego:

http://www.allegro.pl/item572653523_aux_in_audi_vw_skoda_seat_adapter_wejscie_mp3.html

Opublikowano

A ktoś może z Was ma kombinacje tego radia i takiej przejściówki?

• 1 rok później...