Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piszczące hamulce w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pajda na jakim zacisku jezdzisz ?

co masz na myśli

zaciski mam 320/288 , brane u Ciebie już dawno dawno temu :wink:

Opublikowano

Jakis wysyp jest bo dzisiaj tez bylo info o piskach. Ale jak piszczy znaczy hamuje... :wink:

Opublikowano

Jakis wysyp jest bo dzisiaj tez bylo info o piskach. Ale jak piszczy znaczy hamuje... :wink:

hehe no tak co do tego nie ma żadnej wątpliwości że hamuje

tylko czemu w koło mają wszyscy wiedzieć że hamuje, stoisz w korku i wszyscy patrzą na ciebie :facepalm: jak jedziesz metr po metrze

miały byś mega super te ferodo ds a do mnie to jest szajs , chyba że z tarczami OZ bedzie się to inaczej zachowywać

Opublikowano

To ze piszczy nie jest wina klocków, zapamietaj do konca życia.

Albo jest to wadliwy montaż albo luzy w zawieszeniu.

Opublikowano

hehe no tak co do tego nie ma żadnej wątpliwości że hamuje

tylko czemu w koło mają wszyscy wiedzieć że hamuje, stoisz w korku i wszyscy patrzą na ciebie :facepalm: jak jedziesz metr po metrze

miały byś mega super te ferodo ds a do mnie to jest szajs , chyba że z tarczami OZ bedzie się to inaczej zachowywać

To nie szajs. Opchnąłem tych klocków kilkanaście kpl i jestes pierwszy któremu popiskują. Róznicy w hamowaniu nie czujesz?

Opublikowano

To ze piszczy nie jest wina klocków, zapamietaj do konca życia.

no kolego nie zgodzę się z Tobą.

Moj mechanik lata już montuje klocki i tarcze ate(dobre-nie jak kto uważa) robi to w taki sposób że czapki z głów, czysci pucuje smaruje sprawdza tłoczki itd itp ale sam mówi ze zdarza sie czasem partia taka która piszczy i zrób co chcesz. A przecież montóje zawsze w ten sam sposób.

Złośliwość żeczy martwych?

Edytowane przez lysy-wr400

Opublikowano

erotoman-fantasta

Opublikowano

Dev, wejdą te fele na zaciski od A6 320?

Felgi aluminiowe Borbet 16" 5x112 Karpacz ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

ET tej felgi to 40.

Chciałbym założyć na nie te opony (już je posiadam, ale felga stalowa 16 nie wchodzi pod te zaciski):

Uniroyal MS Plus 77 205/55 R16 94 H XL ⣠Motostrada

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem , klocki TRW , a piszczą jak pociąg kolejowy :/ , przy składaniu posmarowane prowadnice i pisk niemilosierny

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

DEV - rozwiń proszę. Zauważyłem, że popiskuje mi któryś klocek w PP kole. W zaciskach 320mm brakuje blaszek na prowadnicach klocków, klocek dość swobodnie przemieszcza się i zapewne przez to gdzieś styka się z tarczą. Lekkie dociśnięcie hamulca i pisk znika. Klocki i tarcze mają 3kkm... gdzie szukać przyczyny?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie do wymiany była piasta. Po prostu skrzywiona. Hamulce wymieniłem tydzień wcześniej. Tarcza była krzywa klocki się kończyły i miałem spore wibracje podczas hamowania. Ustąpiło ale po 3 dniach pojawiło się piszczenie. Montaż był ok i zawieszenie w bdb stanie technicznym. Przyczyną była piasta

Opublikowano

Klocki halla pagid do zaciskow s4 b6/b7 tyl

kupione tu na forum po 2tys zaczely piszczeć (niezaleznie czy sie zgrzeja czy nie )

mozliwe że sie zrobilo szkło czy kupować inne klocki ? wczesniej na ferrodo z tylu było cicho

Prosze o Pw z oferta ferrodo

Opublikowano

Klocki halla pagid do zaciskow s4 b6/b7 tyl

kupione tu na forum po 2tys zaczely piszczeć (niezaleznie czy sie zgrzeja czy nie )

mozliwe że sie zrobilo szkło czy kupować inne klocki ? wczesniej na ferrodo z tylu było cicho

Prosze o Pw z oferta ferrodo

ja ogólnie mam kiepskie doświadczenia i z tarczami i z klockami pagida :kwasny:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

co sie dzieje z tymi pagidami?

panie Andrzej

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Piszczałka, mam w cytrynie, dzwieki jak na stacji :decayed:

Edytowane przez Dev

Opublikowano

DEV,

Witam, szukam klocków i tarcz przednich do A4 B6 BEX napęd na przód, felgi 16', nie mogę do Ciebie napisać na priv, wyrzuca błąd. Co możesz zaproponować do jazdy 99% miasto ?

Opublikowano

Ferodo & Ferodo

Opublikowano

Ja tam mam cale heble ferodo i przod piszczy strasznie. Tym bardziej w czasie jazdy po miescie w cieple dni przy dojezdzie do świateł. A przod byl zakladany w styczniu. Zaciski po regenaracji prowadnice posmarowane, tarcze byly odtluszczone, piasty i jarzma wyczyszczone. Gdy jest zimno piszcza mniej lub wcale,co dziwne prawe kolo piszczy bardziej

Opublikowano

Prowadnic nie smarujemy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prowadnic nie smarujemy

a to ciekawe, zaden mechanik o tym nie mowil ale sprawdze to czy bedzie lepiej