Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem z interfejsem

Przemo7

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.Niedawno kupiłem interfejs http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=77 .Zainsalowałem Vaga 409.1 i nie moge sie podłończyć,zaznaczam w programie wyjście USB,Test i cały czas wyskakuje Nie wykryto interfejsu!Prubowałem też na 311.2 i to samo :wallbash:Próbowałem i tego http://www.vag-com.pl/download.htm 704.2 i też nic.Doradzcie coś :confused4:

Podłączyłem interfejs pod laptopa Zbnaleziono nowy sprzęt włożyłem płytkę dodaną do fejsu i zainstalowałem co trzeba.

Na usb mi tez nie dziala. Zrób tak.

Sprawdz port w ustawieniach zarządzania sprzetem dla zainstalowanego sterownika VAG. Aby to zrobic kliknij prawym przyciskiem myszy na Moj Komputer i wybierz Zarzadzaj. Znajdz na liscie "Porty LPT & cos tam" i zobacz na ktorym porcie jest zainstalowany VAG. Zmian port na 1,2, 3 lub 4 i resetartuj kompa. Nastepnie przestaw w VAG-COM wybrany port. Badzie dzialac.

PS. Rób to dla v.3.11 Jak juz zadzaiala to dopiero 4.07. Wyzsze, to tak jak pisal pre_pl, nie z tym kabelkiem.

no dokładnie na USB nie działa

ja mam ustawione na COM4

wchodze do VAGa robie test

i jak jest OK to dobrze

a jak nie to poprzestawiaj COMy i powinno byc OK

jak znajdzie te porty itp. to gdyby ci sie zainstalowalo na innym porcie niz 1-4, gdyby wyszlo ze jest na com5 mozesz to zmienic. komp ma mozliwosc emulacji dodatkowych "numerkow",

Dalej nic z tego :wallbash: zrobiłem tak jak napisał mi letallec Wyskakuje port OK. Interfejsu nie wykryto :no:

Podłączyłem interfejs pod laptopa Zbnaleziono nowy sprzęt włożyłem płytkę dodaną do fejsu i zainstalowałem co trzeba.

Odinstaluj wszystko,wyczyść rejestr.

Najpierw zainstaluj sterowniki a później podepnik kabel.

Do sprzetów USB najpierw powinno sie instalować stery a później podłączac sprzęt

Widzisz sprzet w menedzerze urzadzen? Na ktorym jest porcie? Zobacz link, czy tak wyglada u Ciebie(le u Ciebie nie musi byc na 2, tylko na którymś od 1 do 4).

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e81723c7b1277044.html

Jesli ten sam port ustawiłeś w VAG'u to nie powinno byc problemów z komunikacja.

komp ma mozliwosc emulacji dodatkowych "numerkow",

Komp tak, ale VAG ma tylko od 1-4 :decayed: Dlatego tak trzeba ustawic w kompie.

ja wlasnie pisalem ze czasami po instalacji system ustawi VAG-a na com5 i wtedy trzeba to zmienic na COM1-4

Przemo sprawdz dokladnie w menadzerze urzadzen ( zgodnie z info letalleca) czy na tym porcie na ktorym jest VAG, nie ma przypadkiem modemu lub innego urzadzenie. wtedy bedzie konflikt.

Dzięki Koledzy :hi: już wszystko działa :dance: dzięki Wam a szczegulnie wielkie THX dla kolegi letallec-a.Odinsalowałem wszystko ,wyczyściłem rejestr zrobiłem jak napisał letallec podpiołem i wszystko gra oprucz kilku błedów jakiewykryłem: 1:01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30

35-10 - - - Intermittent 2:01222 - Crash Sensor Side Airbag: Passenger Side (G180)

012 - Electrical Fault in Circuit O tym 2 błędzie pisałem już wcześniej na forum w innym poście.

Letallec już skasowałem błedy i tylko tego nie mogę się pozbyć: 01222 - Crash Sensor Side Airbag: Passenger Side (G180)

012 - Electrical Fault in Circuit cały czas powraca kontrolka Air Bagu zgaśnie tylko na sekundę i świeci cały czas.Poruszłem kostkami pod fotelem pasażera i wraz to samo :wallbash: Pewnie trzeba kupić nowy czujnik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...