Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDN] Black Widow quattro GmbH -----> RS4 Avant B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
turdzi, wkleiłeś tą fotkę z niebieskim i czarnym b8, który sposób montażu rotorów jest prawidłowy?

moj bo moje to orginal , tamte za to maja fajniejsze ET 32 o ile dobrze pamietam i ladniej siedza w nadkolu.Musze akis delikatny dystans zorganizowac.

Rotory są też z et33 w 9x19" oem 8TO601025BE

http://www.audi-sport.net/vb/a5-s5-rs5-forum/145191-genuine-audi-a5-19-5-arm-rotor-alloy-wheels-audi-black-edition-a5-s5-offers.html

BTW nie ściąga Cię na lewą stronę ze względu na te asymetryczne wirniki :polew:

Opublikowano
no nie do końca tak samo, bo opony asymetryczne dokupisz na lewą i prawą stronę, a rotorów nie - do tej pory te felgi były całkiem niezłe

nie ma opon na lewa i prawa strone , lub inaczej wystepuja bardzo okazyjnie zwzwyczaj dwie sie kreca w inna strone i tyle.

Co do samych felg to nie wiem jakie to ma znaczenie jak nigdy auta nie widzsz jednoczesnie z prawej i lewej strony.

To tak marginalna sprawa ze juz mam ten samochod rok i pierwszy raz zwroclem na to uwage , a raczej nawet nie ja tylko ty.Nawet na tym zdjeciu nie zwrocielm na to uwagi.Mi to wogle nie przeszkadza.

to samo miałem napisać:decayed:

a jeśli stojąc przed autem widzisz wszystkie felgi, czas do okulisty, albo auto do kasacji:grin:

w zyciu nie wpadłbym na to, żeby się tym zainteresować:wink:

Opublikowano
  • Autor
turdzi, wkleiłeś tą fotkę z niebieskim i czarnym b8, który sposób montażu rotorów jest prawidłowy?

moj bo moje to orginal , tamte za to maja fajniejsze ET 32 o ile dobrze pamietam i ladniej siedza w nadkolu.Musze akis delikatny dystans zorganizowac.

Rotory są też z et33 w 9x19" oem 8TO601025BE

http://www.audi-sport.net/vb/a5-s5-rs5-forum/145191-genuine-audi-a5-19-5-arm-rotor-alloy-wheels-audi-black-edition-a5-s5-offers.html

BTW nie ściąga Cię na lewą stronę ze względu na te asymetryczne wirniki :polew:

ta felga nie wejdzie do A4 B8 , albo inaczej , wejdzie ale z bardzo waska opona , ale na 9 cali 225 nie zalozysz wiec kolo sie zamyka.

Opublikowano

fuk, myslalem ze to 20" bo juz bym bral. :facepalm:

Opublikowano
no nie do końca tak samo, bo opony asymetryczne dokupisz na lewą i prawą stronę, a rotorów nie - do tej pory te felgi były całkiem niezłe

nie ma opon na lewa i prawa strone ,

nie wiem jakie to ma znaczenie jak nigdy auta nie widzsz jednoczesnie z prawej i lewej strony.

to samo miałem napisać:decayed:

a jeśli stojąc przed autem widzisz wszystkie felgi, czas do okulisty, albo auto do kasacji:grin:

w zyciu nie wpadłbym na to, żeby się tym zainteresować:wink:

Co do opon lewych i prawych to źle się wyraziłem, chodziło mi o to że mimo opon asymetrycznych, symetria całości jest zachowana

A jeśli chodzi o felgi to, to że czegoś nie widać nie znaczy że tego nie ma i są na świecie ludzie którzy nie daliby rady jeździć z takim felgami :grin:

Opublikowano
  • Autor
A jeśli chodzi o felgi to, to że czegoś nie widać nie znaczy że tego nie ma i są na świecie ludzie którzy nie daliby rady jeździć z takim felgami

Bylo by nudno jak by sie wszystkim podobalo to samo.Rzecz ludzka.

Opublikowano

dsc06933cx.th.jpg

dsc06934iw.th.jpg

a tu cos odemnie rotor w 20'' u kumpla

Opublikowano
  • Autor
fuk, myslalem ze to 20" bo juz bym bral.

makki rotora masz od A6 C7 jak bys chcial 20 cali.

Fajnie wyglada to RS4 , Ma piasty z B8 czy jak ?

Opublikowano
fuk, myslalem ze to 20" bo juz bym bral.

makki rotora masz od A6 C7 jak bys chcial 20 cali.

Fajnie wyglada to RS4 , Ma piasty z B8 czy jak ?

pewnie ma pierscienie centrujace i tyle, zadna wielka filozofia :)

Opublikowano
Raczej nieoryginalne koło.

kolo 100proc ori sam je sciagalem z PL I troche kosztowaly,zwrotnica ori z rs4 b5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z ciekawostek , jak by ktos chcial zakladac do B8 dystanse 10mm to okazuje sie to mega trudnym tematem nikt tego nie robi a jak robi to i tak nie pasuja.

Zamowilem FK-automotive , pomine fakt ze dwie sztuku przyszly zupelnie inne to te wlasciwe tez nie pasuja.Brakuje im 2 mm zeby wejsc na piaste :facepalm:

Opublikowano

Bo dystans 10 mm z pierścieniem to nie tak łatwo zrobić, pogadaj z rdzewek ma to obcykane :wink:

Opublikowano
Z ciekawostek , jak by ktos chcial zakladac do B8 dystanse 10mm to okazuje sie to mega trudnym tematem nikt tego nie robi a jak robi to i tak nie pasuja.

Zamowilem FK-automotive , pomine fakt ze dwie sztuku przyszly zupelnie inne to te wlasciwe tez nie pasuja.Brakuje im 2 mm zeby wejsc na piaste :facepalm:

NO obadalem tego rs4 i przod ma dystans 10mm tyl 15mm z tym ze dystanse jakies home made i :facepalm::facepalm: nieda sie jezdzic szybko bo wali kierakiem.....dystanse beda zamowione z tego co mowil w szwecji bo tam ktos ogarnia to ponoc dobrze

Opublikowano
  • Autor

Ja juz wiem o co biega i musze przerobic te FK.Mam nadzieje ze sie uda bo te 10mm robi ogromna roznice

Opublikowano

Będziesz reklamował ?

Opublikowano
  • Autor

nie zaniose do tokarza , brakuje 2mm i ystans opiera sie na piascie a nie dochodzi do plaszczyzny tarczy.Pierscien centrujacy na 66.5 jest cofniety i ma szerokosc 3-4mm a reszta piasty ma wymiar 65 mm czy cos kolo tego wiec powinno zagrac.

Opublikowano
  • Autor

no strasznie , powinni wstrzymac sprzedaz bo to niebezpieczne jest , moze nawet kolo odpasc........

Opublikowano

dobre... nawet do B6/B7 ciezko o dystanse 10mm. Robi je m.in. H&R, mam u siebie od ponad pol roku i smigaja bezproblemowo (no... Rdzewek tez robil :D)