Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] TDI AJM z ECU ABT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

Z racji że lada dzień pod maskę trafi do mnie inny silnik AJM (historia poprzedniego silnika opisana w innym dziale) zastanawia mnie jak może się spisywać taka konfiguracja: AJM z ECU od ABT? Czy któryś z kolegów zajmujących się programami, miał do czynienie z takim autem?

Według producenta 140ps i 340nm... ale wykresów żadnych nie ma... Zastanawiałem się czy nie zostawić auta z moim seryjnym ECU ale usłyszałem opinię że lepiej przełożyć wszystko w takiej samej konfiguracji jak było w aucie dawcy. Dodam że przełożony zostanie cały kompletny silnik z osprzętem wraz ze sprzegłem i dwumasem (w bdb stanie) i skrzynią biegów.

pozdrawiam

Opublikowano

mozesz zamontowac i zrobic logi , bedzie widac czy to cos warte ...

p.s masz fotke tego ECU z ABT ?

Opublikowano

jak odbierzesz auto to bierz Igo i zrobcie logosy + KPower :good:

Opublikowano

mam nadzieje taka małą że to tylko takie podgladowe kreski które w rzeczywistosci wygladają inaczej ;)

Opublikowano

mam nadzieje taka małą że to tylko takie podgladowe kreski które w rzeczywistosci wygladają inaczej ;)

ABT ciagnie moc (wysoki zakres obrotów) moment praktynie nie ruszony z dołu ... soft jaki widziałem od nich tak zazwyczaj wyglądał

Opublikowano

Ma ktoś może taką mapę zgraną z Takiego sterownika pod AJM-a bo chciałbym zobaczyć jak moja fuka się na tym by zachowywała sofcie??