asgaard Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zastanawiam się nad wyborem ubezpieczalni, Benefia wychodzi w miarę tanio, tylko w razie W nie chcę się ścierać z ubezpieczycielem. Poprzednie samochody miałem ubezpieczone w Allianz i nigdy nie było problemów, dostawali faktury za naprawę i wypłacali pieniądze. Oczywiście standardowo ich wycena była dużo niższa, ale z fakturą nie dyskutowali. Nie było też problemu z miejscem naprawy, jedna szkoda robiona w ASO, druga w zakładzie wybranym przeze mnie, żadnych problemów. Pytanie czy tak samo będzie w Benefii... Zastanawiam się jeszcze czy nie wykupić dodatkowo DAS i niech oni się ewentualnie ścierają z ubezpieczalnią...
soolek Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Ze swojej strony mogę polecić Avivę. Likwidowałem ostatnio z AC. Szkoda w niedziele, zgłoszenie w poniedziałek, w środę rano oględziny a w następny piątek kasa na koncie (niecałe 2 tygodnie). Wypłacona kasa mnie satysfakcjonowała.
arielka Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Osobiście likwiduję szkody dla benefia i mam polisy w benefia. Wszystko zależy od wykupionego pakietu. Grupa VIG na podstawie FV wypłaca bez problemu. W wariancie kosztorysowym - to zależy, ale generalnie OWU wszystkich TU są podobne i dopuszczają naprawę na częściach alternatywnych - w efekcie nie przedłożenia FV ! Pozdrawiam arielka
Rekomendowane odpowiedzi