Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad wyborem ubezpieczalni, Benefia wychodzi w miarę tanio, tylko w razie W nie chcę się ścierać z ubezpieczycielem.

Poprzednie samochody miałem ubezpieczone w Allianz i nigdy nie było problemów, dostawali faktury za naprawę i wypłacali pieniądze. Oczywiście standardowo ich wycena była dużo niższa, ale z fakturą nie dyskutowali. Nie było też problemu z miejscem naprawy, jedna szkoda robiona w ASO, druga w zakładzie wybranym przeze mnie, żadnych problemów. Pytanie czy tak samo będzie w Benefii...

Zastanawiam się jeszcze czy nie wykupić dodatkowo DAS i niech oni się ewentualnie ścierają z ubezpieczalnią...

Opublikowano

Ze swojej strony mogę polecić Avivę.

Likwidowałem ostatnio z AC. Szkoda w niedziele, zgłoszenie w poniedziałek, w środę rano oględziny a w następny piątek kasa na koncie (niecałe 2 tygodnie).

Wypłacona kasa mnie satysfakcjonowała.

Opublikowano

Osobiście likwiduję szkody dla benefia i mam polisy w benefia.

Wszystko zależy od wykupionego pakietu. Grupa VIG na podstawie FV wypłaca bez problemu.

W wariancie kosztorysowym - to zależy, ale generalnie OWU wszystkich TU są podobne i dopuszczają naprawę na częściach alternatywnych - w efekcie nie przedłożenia FV !

Pozdrawiam

arielka