Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Mała navi Dx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam pomocy w temacie ustawienia polskiego lektora w małej navi w zegarach. Nie wiem jak to ustawić - brak jest menu wyboru języka :mysli:

Dodam, że posiadam mapkę z lektorem Pl.

Opublikowano

Tam nie ustawisz PL.

Opublikowano
  • Autor

Istnieje inny sposób zmiany lektora? Obecnie mam niemieckiego :gwizdanie: , a może czas najwyższ na zmianę navi :thumbup:

Opublikowano

Kurde, lektora mam PL, ale nie wiem jak to zrobilem :decayed:.

Opublikowano
  • Autor

Jak sobie przypomnisz to daj znać, bo dosyć mam tej niemieckiej Frau :foch:

Opublikowano

ustaw z niemieckiego na angielski metryczny

Opublikowano

tak potwierdzam ENGLISH METRIC :) i ładnie polski lektor działa :P

Opublikowano

A gdzie koledzy można kupić cd z mapą do małej navi z polskim lektorem na 2008 rok?

KONKRETNE odpowiedzi mile przyjmę na PW ;)

Opublikowano
  • Autor

Pisałem o tym wcześniej, że nie ma możliwości wyboru języka - gdyby był nie poruszałbym tematu. Ustawienie angielskiego metrycznego jest w navi plus, w małej navi nie ma menu wyboru języka :wallbash:

Opublikowano

Ja w małej navi na fisie(kolor) mam wybór języka :) dlatego pytam czy można tam ustawić język polski?

Opublikowano
  • Autor

Możesz opisać co pojawia się u ciebie w momencie odpalenia płytki

Opublikowano

kolego ona cały czas wsadzona jest. Auto mam od dzisiaj i tylko zdążyłem zobaczyć czy jest możliwość języka angielskiego chociaż. Dlatego pytam czy jak się ma mapy po polsku to można ustawić polski język

Opublikowano
  • Autor

Piszesz pewnie o komunikatach które wyświetlają ci się w języku angielskim - informacje na Fisie. Ja całe menu Fisa mam w niemieckim co nie jest wcale powiązane z lektorem i komunikatami małej navi :)

Opublikowano

Czemu nie czytasz ze zrozumieniem, pisałem Ci na AUDIKLUB, piszą Ci tu że można zmienić język i lektora, a Ty dalej swoje. Lektor jest na płycie z mapą i w momencie kiedy wybierasz w menu navi język angielski metryczny ładuje się polski lektor ( oczywiście kiedy masz właściwą płytę). Zobacz do instrukcji navi lub po prostu pobaw się pokrętłem i przyciskami od sterowania nawigacją, jak się czegoś nie umie obsługiwać to się nie pisze,że się nie da. Jak byś ten czas, który straciłeś pisząc posty tu i na audiforum przeznaczył na zapoznanie się z urządzeniem typu " mała nawigacja w Audi" bylibyśmy wszyscy zdrowsi ( a napewno ja). Pozdrawiam i życzę "oświecenia"

Opublikowano
  • Autor

Panowie chciałem przyznać rację kolegom którzy twierdzili, że lektor PL działa w małej navi. Po ciężkim boju udało mi się go uruchomić.

Oto przepis jak do tego doszedłem:

1. Wgrałem mapę Niemiec co spowodowało przeładowanie softu.

2. Wymieniłem płytkę i wgrałem mapkę CZ-PL z polskim lektorem co znowu przeładowało soft i spowodowało wyświetlenie menu głównego (którego nigdy mi się nie udało wywołać, gdyż panel mojej navi umiejscowiony koło ręcznego nie ma klawisza MENU) w którym oprócz możliwości ustawienia języka lektora można również ustawić np. siłę głosu lektora, dowiedzieć się info o wersji navi, pozycji GPS oraz funkcja kompasu.

3. Wybrałem w zakładce wyboru języka english metric.

4. Wyszedłem z menu głównego i komunikaty navi z niemieckich zmieniły się na angielskie, a lektor niemiecki na polski.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim i przepraszam że mój upór, który rozdrażnił niektórych klubowiczów. W razie pytań służę pomocą i ewentualnie fotkami :thumbup:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie, poszukuje małej navi do swojego autka, jest na allegro ale nie ma na niej oznaczenia BSN 3 lub 4 podaja mi tylko nr 4D0919887D , mam prośbe jakie Ty masz oznaczewnia na czytniku tz,czy ten nr odpowiada navi DX 4 pozdrawiam Andrzej z Ustki /andy07/

Opublikowano

co masz na myśli mała navi :mysli: czytnik, fis a może płytę pod dx.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Też szukam płytki CD do małej navi. Może mogliby koledzy pomóc?

Pozdr

Jacek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy to ja sie podlącze do tematu mam audi a4 12/99 (mini navi miedzy zegarami czytnik w bagarzniku ) i nie bardzo wiem jaka mape zainstalowac znalazlem pare sztuk nowych map na tornecie i zdgaralem je zgodnie z instrukcja niestety nieruszaja navi twierdzi ze niema nanich systemu dzis rozmawiałem z człowieczkiem który twierdział że w tej navi jst jakisstarszy system nz dx najednej z map ktore mam z niemiec jest napisane audi navigation BNS3.x/navigation plus rns 3.x <11/99 i poprostu niewiem czego szukac a mam tylko mapy niemiec teleatlas travelpilot 2002/2003 PILNE

Opublikowano

skoro chodzi Ci mapa oznaczona jako BNS 3.X to jest to czytnik nonDXowy i nie ma na takowy mapy na PL ale można łatwo przejść na system DX - musisz tylko wymienić czytnik na BNS 4.0