Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór telefonu - Nokia E51 czy E65?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja sobie wziołem n73, zobaczymy jak sie bedzie sprawowała

zobaczcie tego:

http://www.joemonster.org/art/8683/HTC-Magnum

koniec mody na miniaturyzacje ? :decayed:

a po co mu ten długopisik, przecież może nogą naciskać :polew:

Opublikowano

musiałby położyc na chodniku a boi się żeby się nie porysował. :D

noszenie dodatkowego dywanika byłoby nieporęczne :D

Opublikowano
  • Autor

jak obiecałem - krótka relacja z pierwszego kontaktu z E51:

telefon cienki, cieńszy niż wydaje się na fotkach, dobrze leży w dłoni ale na wersji srebrnej (czyli mojej) wszędzie widać ślady palców - w końcu po coś jest ściereczka w zestawie :D

świetny wyświetlacz, wyraźny, z rozmiarem czcionki nie ma problemów - są 3 do wyboru (mi spokojnie wystarcza 'normalny' ale na małym również z powodzeniem mógłbym pracować). wkurza jedynie wyświetlacz zarzucony opcjami menu (konfiguracja poczty, skanowanie wlan itp) ale zapewne można to wszystko usunąć.

klawisze - nie mam rąk rolnika a niewygodnie obsługuje się klawisze funkcyjne (wszystkie powyżej cyferek) - czasami trzeba naciskać paznokciami, co spowoduje szybkie ich przetarcie, jeżeli nie poprawili jakości lakieru (wspomnienia używania E50 :) ).

wlan - obsługuje się go bardzo szybko, można przypisać do jednego z sześciu klawiszy lub wybierać z menu na 'pulpicie', jeden klik wystarczy żeby połączyć się i przejść do zakładek. btw zakładki z Firefoxa bardzo ładnie zsynchronizowały się z telefonem :)

autoblokada klawiatury - jest, co bardzo mnie cieszy, muszę tylko poszukać ustawień czasu po jakim jest blokowana, bo trwa to teraz minutę lub dłużej.

czujnik światła - fajny bajer chociaż czasami działa dziwnie i niepotrzebnie przyciemnia ekran - ale można ustawić jego czułość.

jednym słowem - pierwsze wrażenie - super sprzęcik, co będzie dalej - zobaczymy :P

Opublikowano

ciekawy jestem ile bateria potrzyma.

właśnie zastanawiam sie pomiedzy E51 a 6500 :mysli:

Opublikowano

ja mam od tygodnia E51 i powiem tak: przy 2 godzinach rozmów, 150 smsach, 15 minutach zabawy wlan, i ze 2 godzinach BT wytrzymała 2,5 dnia więc moim zdaniem super :notworthy: :th:

Opublikowano

ja sie mile zaskoczyłem tym ze n73 jest czujnik nateżenia światła i jak jest jasno to klawiatura sie nie podświetla, na poczatku chciałem dzwonić już do chłopa że mi bubla sprzedał bo podśw. klawiszy nie działa ale rozgryzłem, że tak ma być :decayed:

nawet szybko chodzi ten symbian, narazie jestem zadowolony :th:

Opublikowano
  • Autor

jeżeli chodzi o Symbiana - E51 śmiga jak telefon na 'zwykłej' platformie! :shocked: żadnego porówniania do E50 nie ma w tej kwestii, wszystko dzieje się zajebiaszczo szybko, płynnie i bez przycinek!

dodatkowo bardzo przydatną pierdółką jest zaznaczanie w menu opcji, które ostatnio ostatnio odwiedzaliśmy a np przez przypadek wyszliśmy do głównego ekranu czy kontaktów - brawo :oklaski:

Opublikowano

hmmm, chyba niedlugo dolacze do testujacych E51.

a jak wyswietlacz, widac te 16,7 Mkolorów?

Opublikowano

jeżeli chodzi o Symbiana - E51 śmiga jak telefon na 'zwykłej' platformie! :shocked: żadnego porówniania do E50 nie ma w tej kwestii, wszystko dzieje się zajebiaszczo szybko, płynnie i bez przycinek!

dodatkowo bardzo przydatną pierdółką jest zaznaczanie w menu opcji, które ostatnio ostatnio odwiedzaliśmy a np przez przypadek wyszliśmy do głównego ekranu czy kontaktów - brawo :oklaski:

Piter ale dlaczego ciebie to tak dziwi ?? :P E51 ma w tej chwili NAJSZYBSZY!!!!! procek jakie maja komorki , SZYBSZY niz w N95!!! :)

Takze łaski nie robi hehehe :P MUSI chodzic :)[br]Dopisany: 08 Luty 2008, 23:20 _________________________________________________

hmmm, chyba niedlugo dolacze do testujacych E51.

a jak wyswietlacz, widac te 16,7 Mkolorów?

Taaa golym okiem hehhee :kox:

Opublikowano

Witam

Dołączę się do tematu.

Obecnie posiadam E50 i jestem z niej zadowolony. Problemy z bardzo wolnym działaniem znikły po wgraniu nowego firmweru do telefonu.

Mam Odbiornik GPS NAVIBE Sirf III a w telefonie zainstalowanego TomToma v6.02 + mapa Eastern Europe v680.1536 i nie narzekam. Co prawda wyświetlacz nie grzeszy wielkością, ale jakoś daje sobie radę. Wadą jest to, że przy używaniu dogranych POI (np. ze stronki http://www.poi4am.prv.pl/) prędkość działania navi zmniejsza się.

Wszystko podsumuję tak:

-jeżeli nie jeździsz dużo i nie często chcesz używać navi, to nie ma sensu ładować kasy w osobny sprzęt.

-jeżeli chcesz korzystać z dodatkowych POI to wybierz telefon z szybszym prockiem i większym RAM-em.

Opublikowano

Witam szanownych kolegów i koleżanki:)Przerobiłem N73,E65 obecnie mam E51 i tak jak wspomniał kolega Mad_MAX ma ona najszybszy procesorek,mam na niej wgranego TomToma oraz Route66 smigaja bez problemu tel mimo otwarcia kilku aplikacji naraz nie wykazuje najmniejszego spowolnienia w działaniu.Myśle ze na chwile obecną nie ma lepszego telefoniku:)

Opublikowano

tel mimo otwarcia kilku aplikacji naraz nie wykazuje najmniejszego spowolnienia w działaniu.

I wlasnie po to jest ten szybszy procesor :)

Ale zauwazmy ze rzadko kiedy otwiera sie naraz kilka aplikacji na telefonie :P

Opublikowano

Chodziło mi kolego że kilka aplikacji działa naraz w jednym czasie a wiadomo że każda trzeba otworzyc osobno:)

Aplikacje działają w tle, może gdybym nie posiadał tego tel. to bym nie wiedział o tym ale mam i używam:)

Opublikowano

Chodziło mi kolego że kilka aplikacji działa naraz w jednym czasie a wiadomo że każda trzeba otworzyc osobno:)

Aplikacje działają w tle, może gdybym nie posiadał tego tel. to bym nie wiedział o tym ale mam i używam:)

Hehe nie zrozumielismy sie :) Nie chodzilo mi jednoczesne otwarcie kilku aplikacji , tylko ze chodza jednoczesnie :)

Opublikowano

Hehehe może sie nie zrozumielismy ale teraz już chyba wszystko wiadomo :)