tomiqu Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam, jeśli lewarek skrzyni biegów lata mi do przodu i tyłu podczas jazdy to co może być walnięte: - poduszki skrzyni - poduszki silnika - coś innego?
tomcrack27 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 jezeli lata przy dodawaniu i ujmowaniu gazu to stawial bym na poduszke skrzyni
vauxhall95 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 mi tez latala mocno.Ale juz jest duzo lepiej,,wymienilem wybierak skrzyni biegow,poduszki skrzyni.Ale po wymianie poduszek bylo to samo,problem jest w skrzyni biegow nic z tym nie zrobisz tak poprostu jest.
tomiqu Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2011 problem jest w skrzyni biegow nic z tym nie zrobisz tak poprostu jest. Czyli sugerujesz, że to skrzynia się już wyrobiła? Co do tych poduszek to ile ich jest , jaki koszt jednej i jaki może być orientacyjny koszt wymiany?
tomcrack27 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 poduszka jest jedna i kosztuje jakies 70 zeta a wymiana to nie wiem bo sam wymienialem
vauxhall95 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 poduszka jest jedna i kosztuje jakies 70 zeta a wymiana to nie wiem bo sam wymienialem poduszki skrzyni sa dwie,silnika tez sa dwie.
kalik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 problem jest w skrzyni biegow nic z tym nie zrobisz tak poprostu jest. Czyli sugerujesz, że to skrzynia się już wyrobiła? Co do tych poduszek to ile ich jest , jaki koszt jednej i jaki może być orientacyjny koszt wymiany? Poduszki skrzyni są 2. Jedna kosztuje około 50 zł druga 70zł (zmieniałem w tamtym roku w grudniu). Drgania lewarka mogą brać się od wytłuczonych poduszek skrzyni i silnika, plecionki wydechu, lub dwumasu. W Twojej wersji silnikowej nie był montowany na początku produkcji, później już zaczęli zakładać. Skrzynia biegów nie ma nic raczej do rzeczy żeby telepać drążkiem. 99% takiej niesprawności bierze się z poduszek silnika lub skrzyni. Koszt wymiany to 10 minut roboty jeżeli masz odrobinę chęci do tego.
tomiqu Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2011 Chęci mam ale doświadczenia brak , dlatego wolałbym aby zajął się tym ktoś kto już to robił. A jak rozpoznać czy to poduszki skrzyni czy silnika są zużyte? Może ma ktoś fotkę tych poduszek, żebym wiedział jakich szukać?
kalik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 http://allegro.pl/lemforder-poduszka-skrzyni-audi-a4-vw-passat-b5-i1646734357.html http://allegro.pl/poduszka-skrzyni-biegow-audi-a4-b5-2-8-v6-i1643471295.html Przy zmianie żadnej filozofii nie ma, odkręcasz, wyjmujesz, wkładasz i dokręcasz. Żeby sprawdzić czy to poducha to trzeba wejść pod auto i przyjrzeć się im dokładnie. Jeżeli guma jest sparciała i popękana lub nosi inne widoczne ślady zużycia to do wymiany. Pod silnikiem też trzeba obejrzeć, poproś kogoś żeby ruszał na zaciągniętym ręcznym do przodu, jak będzie zrywać silnik do góry to będą do wymiany, można wejść pod auto i jakimś łomem podważyć silnik do góry i obserwować poduszki. Sposobów jest wiele, ale zawsze można oddać do mechanika i mieć nadzieję, że wymieni to co trzeba i jak trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi