Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa biegaczy, triathlon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Ok Dominik,ale on ma 47lat,z tego co mówił,zaczął biegać,bo spojrzał na siebie w lustrze i mu sie nie spodobało,nadwaga,papierosy(do teraz pali),wątpię,żeby dziennikarz jego pokroju,miał sporo czasu na treningi,a przebiec maraton w srednim tempie 4.30,to trzeba chyba dosyć regularnie biegać

dokładnie, 3:17 w maratonie i 4:30 na km, to jest masakra

Opublikowano
jaki wynik powiedz lepiej:wink:

---------- Post dopisany at 17:34 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ----------

dobra-już wiem-całkiem nieźle 3.17:wink4:

maraton to dystans który trzeba jednak planować i pilnować każdego km ... ja se tak leciałem leciałem i leciałem do 26go na 3:11

no i na 36km na Nowych Zawadach zwolniłem 4-5km w ok 5min na km się zrobiło .. jeden nawet 5:50

Opublikowano

a tak dobijając do tempa-czy lepiej jest na początku długiego-maratońskiego biegu, biec wolniej i przyspieszyć potem, czy utrzymywać podobne tempo cały czas?

Ok Dominik,ale on ma 47lat,z tego co mówił,zaczął biegać,bo spojrzał na siebie w lustrze i mu sie nie spodobało,nadwaga,papierosy(do teraz pali),wątpię,żeby dziennikarz jego pokroju,miał sporo czasu na treningi,a przebiec maraton w srednim tempie 4.30,to trzeba chyba dosyć regularnie biegać
nie no spoko-ja nie wiem, jaki on tryb życia prowadził-na pewno to nie jest wynik na poziomie zwykłego amatora-biegacza, bo takie wyniki są ostro wyśrubowane na "naszym" poziomie:wink:
Opublikowano
a tak dobijając do tempa-czy lepiej jest na początku długiego-maratońskiego biegu, biec wolniej i przyspieszyć potem, czy utrzymywać podobne tempo cały czas?

zacząć wolniej ... są przeliczniki z 5, 10, 21km na wynik maratonu ... i możesz mniej więcej wyliczyć swój wynik - statystycznie się sprawdza podobno :)

i zacząć ciut wolniej niż średnia z tego wyliczenia

---------- Post dopisany at 08:34 ---------- Poprzedni post napisany at 08:32 ----------

@Tomeks,

Biegi długodystansowe- poradnik Baur Thurner (3590826151) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

podstawy i rozpisany trening - można coś znaleźć dla siebie ... i nie jest to droga pozycja

Opublikowano

pytam, bo pod koniec listopada-przypadnie początek treningu pod maraton i wypadałoby poprawić rezultat, a szkoda by było znów się przeliczyć, jak ostatnim razem:grin::wink:

Opublikowano

A i dołóżcie to DR SŁAWOMIR MARSZAŁEK D.O. - Pełne teksty (artykuły)

najlepszy fizjoterapeuta jakiego znam ...

zrobiliśmy 10tki km ... na nogach i trochę na rowerach ... okręg Kaliningradzki ;)

Sławek ma najlepszy wynik na Rzeźniku w wersji rozszerzonej .. a niedawno poleciał dookoła Mount Blanc .. 170km w 38 godzin non stop

więc ma bardzo dużą wiedzę praktyczną i nie jest teoretykiem pomimo tytułu i pracy na uczelni ;)

żeby się porozciągać potrzebujesz 15 minut i szklane winka ;)

Opublikowano

No to mnie pocieszyles Pepinek,myslalem,ze trzeba biegać z 10lat na taki wynik:wink:

Opublikowano
No to mnie pocieszyles Pepinek,myslalem,ze trzeba biegać z 10lat na taki wynik:wink:

no to git ... mam nadzieję, że to zdrowa motywacja dla Ciebie będzie :)

Opublikowano

Biegam co 3 dzień dyszke,startuje w biegu niepodległości w Gdyni (10km...ale od czegoś trzeba zacząć:grin:),na wiosnę w planie jest jakiś półmaraton,ale zważywszy na to,co napisałeś,to kto wie,czy sie w przyszłym roku w Poznaniu nie spotkamy:naughty:.....ale co z tego bedzie,zobaczymy...

Opublikowano
  • Autor
Biegam co 3 dzień dyszke,startuje w biegu niepodległości w Gdyni (10km...ale od czegoś trzeba zacząć:grin:),na wiosnę w planie jest jakiś półmaraton,ale zważywszy na to,co napisałeś,to kto wie,czy sie w przyszłym roku w Poznaniu nie spotkamy:naughty:.....ale co z tego bedzie,zobaczymy...

od czegos trzeba zacząć ale dyszki i połówki to jest pikuś, maraton zaczyna się po 21km :)

Po 25km, zmęczenie materiału ma sie niewspołmiernie do zmęczenia z połówki czy dyszki

Opublikowano

od czegos trzeba zacząć ale dyszki i połówki to jest pikuś, maraton zaczyna się po 21km :)

Po 25km, zmęczenie materiału ma sie niewspołmiernie do zmęczenia z połówki czy dyszki

na półmaratonie można złapać zadyszkę ... na maratonie są bolące mięśnie :)

btw.

ja do 30tego km słuchałem muzyki, później mnie zaczęło irytować ten szum w uszach ... rozdrażnienie,

że dwugłowy uda coś niedomaga :)

Opublikowano

a ja na 30km miałem skurcze w udach, których nie szło niczym uspokoić, ale to jakieś niespotykane skurcze-nie jak normalnie-łapie skurcz w cały brzusiec mięśnia-u mnie było kilka drobnych w udach, jakby ktoś gwoździe mi powbijał, no nie szło biec i można było tylko szybko iść:facepalm:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, czy są tu osoby lubiące biegać???. Zajmę się promowaniem tego sportu na forum. Ja biegam od kilku lat regularnie 2-3 razy w tyg (jakieś 20-30km tygodniowo) mam za sobą już wiele półmaratonów i 1 maraton. Jeśli ktoś się znajdzie niech napisze swoje doświadczenia i czasy na poszczególne dystanse:

moje czasy:

5km - w chwili zakładania wątku 1,5 roku biegania - 24:30 - obecnie 15.04.2013r. - 21:40

10km - w chwili zakładania wątku 1,5 roku biegania-49:00 - obecnie 15.04.2013r. - 44:30

półmaraton - w chwili zakładania wątku 1,5 roku biegania - 1:55:00 - obecnie 15.04.2013r. 1h 43:40

maraton - 3:49:50 netto

dodam że czasy są na chwile obecną a forma cały czas rośnie

A po browar też się liczy? :decayed:

Opublikowano

po browar nie :decayed::wink:

Opublikowano
  • Autor

zależy ile ma do sklepu i jak bardzo suszy :)

Opublikowano

po browar można dopiero po treningu-uzupełnić elektrolity :grin:

Opublikowano

zależy ile ma do sklepu i jak bardzo suszy :)

Zdecydowanie mniej niż 42,195 km :decayed:...

Opublikowano

ale wtedy browar najlepiej smakuje...:wink:

Opublikowano
  • Autor
ale wtedy browar najlepiej smakuje...:wink:

chyba ze nie masz siły go wypić :)

Opublikowano

osobiście-nie miałem problemów z podniesieniem butelki po maratonie:grin: