Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne buczenie w Audi A4 B6 1.9TDI AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wymienilem plecionke i ustalo :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Mam pytanko. W mojej A4 1.9 TDI 130KM gdy schodzi z obrotów słychać wyrczenie z okolicy filtra powietrza. Czy ktoś miał coś takiego lub ktoś może wie co to?

Opublikowano

ja wymienilem plecionke i ustalo :)

a jak wyglądała plecionka? Widać było zewnętrzne uszkodzenia? wydech latał? a jesli tak to w którym miejscu? u mnie silnik lata(drga) dużo za dużo i też wydech w cześci za katem lata.

Opublikowano

Witam Koledzy.

Mam podobny problem z buczeniem z okolic filtra. Też do końca nikt nie wie co to jest. Zaczęło się to tak:

oprócz tego że mam huczenie to jeszcze w 013 na drugim cylindrze pokazywało 2,4. Oczywiście nikt nie wiedział skąd to huczenie - sprawdzałem nawet turbinę. Dałem sobie spokój, ale postanowiłem zawalczyć z pompowtryskiem. Postanowiłem pojechać do serwisu diesla no i w sumie zregenerować pompowtrysk bo to chyba jego wina tak wysoka dawka. Mechanior wymienił pompkę na nową bo tamta juz była po regeneracji i zadzwonił do mnie z inf ze niestety nic się nie zmieniło i dawka dalej taka sama.No to mu poradziłem żeby zamienił pompki miejscami 1 z 2. Jak piszę tak zrobił i dalej nic. Olałem temat i do dzisiejszego dnia żyłem w nieświadomości.

Dziś jednak doszedłem do wniosku że to może być wina szklanki na 2 cylindrze. Ostatnio miałem sytuację stukania z silnika na 2 biegu i lekkim przyśpieszaniu. Jeżeli mu daję w palnik to idzie ok.

Podzielę się informacjami jak odwiedzę warsztat- oczywiście będę musiał naprowadzić mechanika:)

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie pomogła wymiana kata i plecionki. Zakupiłem cały zamiennik ( kata zastąpił tłumik przelotowy) od Pana Gruchota :cool1: Polecam, wrażenia pozytywne. Auto lepiej się wkręca na obroty i nieznośne buczenie ustało w znacznej części. Także znikł nieprzyjemny, metaliczny dźwięk. Polecam ten zabieg :evil:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W mojej B5 też pomogła wymiana kata i plecionki. Zakupiłem cały zamiennik VFM BOSAL jak rękom odjął cena jak za podróbkę jakość oryginału.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie

Podłącze się pod wątek z dziwnym buczeniem z okolic filtra powietrza. U mnie ten dzwięk pojawił się po czyszczeniu turbiny, przynajmniej tak mi sie wydaje bo juz powoli glupieje osluc**jac ten silnik :) Dodam jeszcze, ze przy podnoszeniu dzwigni od klapy gaszacej dziwne buczenie ustaje. Czy ktos moze wie z czym to moze byc zwiazane ? Czy to oznaka padajacej turbiny ? Z gory dzieki za odpowiedz.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
A ja też usunałem usterkę - okazało się że przy zakładaniu nowego prawego błotnika ktoś zapomniał o tłumiku zasysanego powietrza - jest ono zasysane nie tylko przewodem biegnącym od przodu grilla, ale także posiada dodatkowy dolot z nadkola - i ten otwór nie był odpowiednio tłumiony. Koszt odpowiedniego plastikowego elementu w salonie Audi - 100 zł. Cisza - bezcenna :cool:

Czy może ktoś pokazać na zdjęciu jak wygląda ten dodatkowy dolot z nadkola? U mnie coś buczy z filtra powietrza, po zdjęciu plastyków doprowadzających powietrze z przedniego pasa i zasłonięciu ręką właśnie tej dziury co wychodzi do nadkola jest o wiele lepiej tj. mniej buczy.

Opublikowano

U mnie też występuje te buczenie tak jak w tym temacie.

Tu jest mój temat w którym poruszałem tą kwestie ale nic sie nie wyjaśniło . http://a4-klub.pl/uklad-wydechowy-100/buczenie-rezonans-247764/

Przed zimą dałem sobie z tym spokój bo tak nie drażniło ale teraz zaś temp w okolicach 0st i daje po uszach.....:facepalm: