Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Róznica pomiędzy FIS a 1/2 FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy ktos mógłby mi wyjasnić w skrucie na czym polega różnica pomiędzy FIS i 1/2 FIS w A4 B5 po lifcie (poza wielkoscią wyswietlacza). głównie chodzi mi o mozliwości, wskazania wyswietlacza, interfejs itp...

Opublikowano

w skrócie to na 1/2 fis_a masz tylko kontrolki od oleju, paliwa(rezerwa), cieczy chłodzącej, ukł hamulcowego, klockow hamulcowych, service, temperatura i ikonka otwarcia drzwi lub klapy bagażnika.

na całym fisie masz dużo więcej

wyświetlanie spalania, jaki bieg, poziom płynu w spryskiwaczach, przypomnienie o przekroczeniu zadanej wcześniej prędkości, zasięg na paliwie jakie pozostało w baku, spalona żarówka, +wszystkie te co na pół fis_ie to tak z pamięci ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

to w takim badz razie rodzi sie pytanie bo wydaje mi sie ze ja nie mam pelnego fis bo nie mam kontrolki np otwarcia dzwi, tylna klapa jest i spalanie itd ale tez nie mam takiej informacji o przekroczeniu zadanej predkosci :mysli:

Opublikowano

w skrócie to na 1/2 fis_a masz tylko kontrolki od oleju, paliwa(rezerwa), cieczy chłodzącej, ukł hamulcowego, klockow hamulcowych, service, temperatura i ikonka otwarcia drzwi lub klapy bagażnika.

wyświetlanie spalania, jaki bieg, poziom płynu w spryskiwaczach, przypomnienie o przekroczeniu zadanej wcześniej prędkości, zasięg na paliwie jakie pozostało w baku, spalona żarówka, +wszystkie te co na pół fis_ie to tak z pamięci ;)

Krzyniek ja mam te kontrolki od żarówek , brak płynów, rezerwy ,zasięg na baku itp.

Ale nie mam sygnału otwarcia drzwi i klapy ( da sie to ustawić ??) , nie mam kontrolki na którym biegu jade i nie mam ustawionego ogranicznika :mysli:

Czyli mam FIS'a , ale ubogiego o te 3 rzeczy ? Czy da sie je ustawić ?

Opublikowano

Krzyniek ja mam te kontrolki od żarówek , brak płynów, rezerwy ,zasięg na baku itp.

Ale nie mam sygnału otwarcia drzwi i klapy ( da sie to ustawić ??) , nie mam kontrolki na którym biegu jade i nie mam ustawionego ogranicznika :mysli:

Czyli mam FIS'a , ale ubogiego o te 3 rzeczy ? Czy da sie je ustawić ?

Co do otwartych drzwi i klapy ja rowniez nie mam , a wiem ze sa te opcje w moich rocznikach :P Kontrolka na ktorym biegu jedziesz to tylko w aftomacie przeciez , a odnosnie ogranicznika , chodzi co pikanie przy prekoczeniu danej ustawionej predkosci ?? bo jesli o to to ja to mam i ty tez powinines to miec , bo wychodzi , ze mamy ten sam FIS :)

Opublikowano

a odnosnie ogranicznika , chodzi co pikanie przy prekoczeniu danej ustawionej predkosci ?? bo jesli o to to ja to mam i ty tez powinines to miec , bo wychodzi , ze mamy ten sam FIS :)

Ja to chyba mam tyle , że może nie ustawione :mysli:

Opublikowano

a odnosnie ogranicznika , chodzi co pikanie przy prekoczeniu danej ustawionej predkosci ?? bo jesli o to to ja to mam i ty tez powinines to miec , bo wychodzi , ze mamy ten sam FIS :)

Ja to chyba mam tyle , że może nie ustawione :mysli:

Ja tez mam nieustawione bo i po co :P

Jezeli twoj FIS jest taki jak moj , to nacisnij sobie lewy cybant w liczniku i chwilke przytrzymaj , to ci FIS pokaze wszystkie mozliwe wskazania jakie u ciebie moga wystapic :)

Opublikowano

dokładnie tak, raggaman zobaczymy na spocie co i jak :wink4:

Opublikowano

Jezeli twoj FIS jest taki jak moj , to nacisnij sobie lewy cybant w liczniku i chwilke przytrzymaj , to ci FIS pokaze wszystkie mozliwe wskazania jakie u ciebie moga wystapic :)

Bawiłem sie juz tym :tongue4: Ogranicznik można by ustawić na 200 KM/h :decayed:

dokładnie tak, raggaman zobaczymy na spocie co i jak :wink4:

Si .. być może za tydzień :(

Opublikowano

Mnie tylko ciekawi jak aktywowac te otwieranie drzwi , bo podejrzewam ze czujki CHYBA mam w drzwiach bo przeciez jak nie zamkne drzwi to mi sie swiatlo swieci :) i podejrzewam ze to sa te same czujniki , ktore pokazuja na FISie otwarcie drzwi czy tam klapy. Tylko jak to dranstwo aktywowac??

Opublikowano

Podlaczam sie do pytania o wyswietlanie otwartych drzwi na FISie. U mnie, tak jak u kolegow, widac tylko otwarty bagaznik.

Opublikowano

Podlaczam sie do pytania o wyswietlanie otwartych drzwi na FISie. U mnie, tak jak u kolegow, widac tylko otwarty bagaznik.

hmmm u mnie tego nie widac :mysli: