mateusio88 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam. Może ktoś mi pomoże? Strasznie denerwujące piszczenie spod maski przy skręcaniu kierownicy, dzieje się to jak kręcę kierą w miejscu albo przy wolnej jeździe np na parkingu. Zaczyna piszczeć od delikatnego skręcenia kół. Płyn jest zalany, ubytku nie ma, nie wiem co to może być ;/
alcazar Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Poproś kogoś aby zakręcił kierownicą a ty zajrzyj pod maskę, stawiam na piszczący pasek wieloklinowy. Zobacz w jakim jest stanie, na 99% jest przyczyną piszczenia.
cougarr2 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 zaciera ci się sprzegiełko alternatora, wez skręt na maks jak piszczy mocno do wymiany nie tylko sam pasek ale i sprzegiełko, żadna tam pompa itp.
mateusio88 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Opublikowano 3 Lipca 2011 Właśnie nasłuchiwałem dzisiaj, strasznie piszczy nawet przy delikatnym skręcaniu kierownicy. Ile może kosztować to sprzęgiełko z paskiem i wymianą?
cougarr2 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 napisz do użytkowniika tom77 chyba on ma po taniości czesci a wymienisz sam jak troche kumasz mechanike, poszukaj wątku to bylo przerabiana cena sprzęgiełko i pasek myśle ze do 200 zł się wyrobisz
mateusio88 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 Dzięki wielkie za info. W tym tygodniu będę musiał przegląd zrobić to jak mi podbiją już to przy okazji zapytam kogoś co to może być żeby się upewnić. Ewentualnie nagram ten paskudny dźwięk i posłuchasz sam.[br]Dopisany: 03 Lipiec 2011, 22:30_________________________________________________Mam filmik użykownika bobusiek. U mnie piszczy podobnie lecz duuużo głośniej. http://bobusiek1.wrzuta.pl/film/aeTb7KpLqcO/praca_silnika[br]Dopisany: 03 Lipiec 2011, 22:04_________________________________________________Zgadza się, to było sprzęgiełko alternatora, wymieniłem jakoś sierpniu i jest wszystko okey
Rekomendowane odpowiedzi