Gość otfwebd Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 witam mam okazje kupic tanio a4 b6 2004r 1.8 T właściciel mówi że padł silnik nie wiem dokładnie co tak czy siak chciałem spytać czy mogę włożyc tam silnik np 1.8 zwykły lub 2.4 czy podejdzie tylko 1.8 T???dzięki za podpowiedzi pozdrawiam[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 13:49_________________________________________________a może da się włożyć 1.9tdi 130ps?to było by najlepiej:)
ryszard1961 Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 najlepiej włóż 1.8 T bo wtedy nie musisz nic kombinować z kompem i żadnych przeróbek czyli prosto wywalasz i wkładasz dobry
Gość otfwebd Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 ośka nie quattro jest to amb amerykaniec[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 17:05_________________________________________________czy moge wsadzic tam 1.8 turbo ale np z innym symbolem czy musi być amb bo jego nigdzie nie ma:) są aeb ajl itd[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 17:13_________________________________________________prozze o radę[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 18:32_________________________________________________hallo czy ktos pomoże:)?
skerim Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Jak szukasz 1.9 to najlepiej od razu razem z budą. Osobiście polecam to co było 1.8T, w wolnossący się nie ładuj - zużycie paliwa podobne, a frajda dużoooo mniejsza .
Gość otfwebd Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 dzięki ale czy chodzi mi o te kody silnika czy musi byc taki sam czy po prostu 1.8 t?
skerim Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Nie będę mędrkował, czy wszystko jest identycznie bo po prostu tego nie wiem, ale należy się spodziewać, że w kwestii przełożenia silnika nie powinno być problemów. Na Twoim miejscu zacząłbym od tego, że znalazł bym warsztat ( z dobrą opinią) w którym będę robił przekładkę i tam poprosił ich o radę. Pozdro
letallec Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 dzięki ale czy chodzi mi o te kody silnika czy musi byc taki sam czy po prostu 1.8 t? jesli to AMB to jest to amerykanska wersja. Szukaj takiej samej, bo eur wersje maja inny osprzet.[br]Dopisany: 06 Lipiec 2011, 19:25_________________________________________________ Na Twoim miejscu zacząłbym od tego, że znalazł bym warsztat ( z dobrą opinią) w którym będę robił przekładkę i tam poprosił ich o radę. Dokladnie tak zrób
Rekomendowane odpowiedzi