pepik Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 A jazda bez prawka nie kończy się zakazem jego zrobienia np. przez rok, dwa...? Mój kumpel taki zakaz dostał jak miał 16 lat złapali go oczywiście bez prawka i dostał zakaz do 21- roku nie mógł zrobić prawka... Te 500 zł w porównaniu z takim zakazem :gwizdanie:
Wenihal Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Ty jesteś poprostu wkur..ny że Ci sie dostało raz czy dwa i wychodzisz z założenia że skoro ja dostałem to innym tez trzeba doje..ać z grubej rury. po chu.. ktoś ma mieć lepiej niż ja. Czysta złośliwość i zawiść ludzka Grubo się mylisz, jeśli już jestem wkurwiony to tylko na siebie, że tam zaparkowałem. Nie życze nikomu źle. Z drugiej strony patrząc przyzwalacie na łamanie prawa i bronicie ich przed poniesieniem konsekwencji.
jedrekx Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Kto jest bez winy niech pierwszy żuci kamień rzuci moim zdaniem musi ponieść konsekwencje swoich czynów (w tym wypadku zapłacić mandat - a nie ukrzyżować jak pisze jeden z Userów).
pastaldo Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Kto jest bez winy niech pierwszy żuci kamień rzuci czep sie Jak człowiek wkur..ny to pisze jak popadnie Poprawione [br]Dopisany: 06 Lipiec 2011, 13:33_________________________________________________ A jazda bez prawka nie kończy się zakazem jego zrobienia np. przez rok, dwa...? Mój kumpel taki zakaz dostał jak miał 16 lat złapali go oczywiście bez prawka i dostał zakaz do 21- roku nie mógł zrobić prawka... Te 500 zł w porównaniu z takim zakazem :gwizdanie: to dotyczy złapanych jako niepełnoletnich Ty jesteś poprostu wkur..ny że Ci sie dostało raz czy dwa i wychodzisz z założenia że skoro ja dostałem to innym tez trzeba doje..ać z grubej rury. po chu.. ktoś ma mieć lepiej niż ja. Czysta złośliwość i zawiść ludzka Grubo się mylisz, jeśli już jestem wkurwiony to tylko na siebie, że tam zaparkowałem. Nie życze nikomu źle. Z drugiej strony patrząc przyzwalacie na łamanie prawa i bronicie ich przed poniesieniem konsekwencji. może i przyzwalamy ale taka mentalność, a pozatym jak kure..skie państwo nas okrada to czemu nie szukac pretekstu by je tez wyruchac? Pozatym mówisz o łamaniu prawa. Tylko czemu nikt sie nie weźmie za tych co kradną miliony i zabijaja? Oni mają dobrych prawników za kupe kasy to uchodzi im wszystko bokiem a szary obywatel, taki chłopaczyna bez prawka to go zjeść i najlepiej żeby zapłacił i 1000zł jak ktoś tam wyżej pisał że powinien zapłacić jeszcze więcej.
Luka3s Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Pastaldo trzeba Ci polać [br]Dopisany: 06 Lipiec 2011, 14:00_________________________________________________Dobrze godo!
jarko Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 po za tym czy jak nie mam na coś kasy, to wolno mi złamać prawo? poprzez Twoje wypowiedzi ,rozumiem,że nigdy nie zaparkowałeś w miejscu do tego nieprzeznaczonym,nie zajechałeś nikomu drogi,trzymasz się ograniczeń prędkości,jeśli w sklepie źle Ci wydali resztę ,na Twoją korzyść-to wracasz i oddajesz? Tak to przeczytałem i głupia sprawa...dokładnie tak robię.. Kurde Dominik ja też tak robię...
Wenihal Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Na szczęście są jeszcze w tym kraju uczciwi ludzie Dla mnie EOT.
pastaldo Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Na szczęście są jeszcze w tym kraju uczciwi ludzie Dla mnie EOT. To musisz się czuc polsce jak na bezludnej wyspie Panie Uczciwy
domjenick Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Pozatym mówisz o łamaniu prawa. Tylko czemu nikt sie nie weźmie za tych co kradną miliony i zabijaja? Oni mają dobrych prawników za kupe kasy to uchodzi im wszystko bokiem a szary obywatel, taki chłopaczyna bez prawka to go zjeść i najlepiej żeby zapłacił i 1000zł jak ktoś tam wyżej pisał że powinien zapłacić jeszcze więcej tu akurat się nie zgodzę-to że inni łamią Prawo,czy wykorzystują je do własnych celów -nie upoważnia nikogo do Jego łamania.Prawo jest dla każdego takie samo i każdy ma obowiązek Jego przestrzegania,niestety ,w dzisiejszych czasach Prawnicy,a raczej "prawnicy",wykorzystują luki i niedociągnięcia prawne do potrzeb swoich klientów,to nie jest do końca tak,że ktoś,kto ma dużo pieniędzy uniknie kary-czasem tak jest,ale w większości przypadków,głośne sprawy toczą się latami,poprzez odwołania ,kaucje,zmiany składów sędziowskich,ponowne rozpatrywania,co może skutkować przedawnieniem,czy uniewinnieniem,ale to sporadyczne przypadki-większość nie unika kary, choć po kilku/kilkunastu latach rozpraw kara jest śmieszna,lub nieadekwatna do popełnionego czynu-uzasadnienia również,ale chodzi o ten konkretny przypadek- na jakiej podstawie mandat po 4 miesiącach? nie ma na to podstaw Art. 97. § 1. W postępowaniu mandatowym, jeżeli ustawa nie stanowi inaczej, funkcjonariusz uprawniony do nakładania grzywny w drodze mandatu karnego może ją nałożyć jedynie, gdy: 1) schwytano sprawcę wykroczenia na gorącym uczynku lub bezpośrednio po popełnieniu wykroczenia, 2) stwierdzi popełnienie wykroczenia naocznie pod nieobecność sprawcy albo za pomocą urządzenia pomiarowego lub kontrolnego, a nie zachodzi wątpliwość co do osoby sprawcy czynu – w tym także, w razie potrzeby, po przeprowadzeniu w niezbędnym zakresie czynności wyjaśniających, podjętych niezwłocznie po ujawnieniu wykroczenia. Nałożenie grzywny w drodze mandatu karnego nie może nastąpić po upływie 14 dni od daty ujawnienia czynu w wypadku, o którym mowa w pkt 1, i 30 dni w wypadku, o którym mowa w pkt 2. więc Panowie-o czym my tu rozmawiamy :gwizdanie: najpierw kara,a potem wyjaśnienia?po 4 miesiącach-sprawa powinna iść do Sądu bezpośrednio[br]Dopisany: 06 Lipiec 2011, 14:50_________________________________________________ Kurde Dominik ja też tak robię... wiem...to był głupi przykład...
jarko Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Na szczęście są jeszcze w tym kraju uczciwi ludzie Dla mnie EOT. To musisz się czuc polsce jak na bezludnej wyspie Panie Uczciwy No ja czasami odnoszę takie wrażenie...
addassko Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 zaplaci 5 stowek i niech zapomni o sprawie... w innym wypadku narobi sobie tylko problemow - weirzcie mi niech temat sfinalizuje w najlepszy dla niego sposob i bedzie
jarko Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 To na pewno był donos, a Oni w takich sytuacjach muszą działać. Wątpię żeby sami na to wpadli...
addassko Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 To na pewno był donos, a Oni w takich sytuacjach muszą działać. Wątpię żeby sami na to wpadli... no i wszytsko w temacie - bankowo tak bylo - musial nie raz nie dwa poszalec i teraz echo
jarko Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Mała wieś, ktoś wpadł na pomysł kamer a wiedzial że chłopak bez prawa jazdy goni po wsi i go nacięli pewnie po to żeby go ukrucić. Płacić, nie dyskutować i robić prawko jak najszybciej,
domjenick Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Płacić, nie dyskutować i robić prawko jak najszybciej, ta je sefie
Rekomendowane odpowiedzi