Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Ciężko pali na ciepłym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z odpalaniem samochodu na ciepłym silniku. Problem dotyczy tylko lata gdy temperatura przekracza 20 pare stopni zaczynają się problemy. Na zimnym silniku pali na dotyk. A gdy jest nagrzany nawet po 5 minutach jazdy pali bardzo ciężko, a czasem zapala i od razu się wyłącza.

Czy może chodzić o pompe wtryskową ? Podczas jazdy nie zauważyłem różnic, takich jak utrata mocy bądź gaśnięcie podczas jazdy. Tylko na ciepłym silniku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Podłącz pod vaga i sprawdź błędy ale jeśli na zimnym pali na dotyk, w czasie jazdy ok a na ciepłym męczy się i chechła to pompa wtryskowa mówi papa.[br]Dopisany: 11 Lipiec 2011, 18:33_________________________________________________Temat poruszany był wielokrotnie, wpisz w wyszukiwarce "ciężko pali na ciepłym" i poczytaj :wink4:

Wątek pewnie poleci do kosza.

Opublikowano
  • Autor

Aaa właśnie i zapomniałem dodać że błąd wyskakuje po paru próbach kręcenia. Jutro podam jaki dokładnie.

Opublikowano

Aaa właśnie i zapomniałem dodać że błąd wyskakuje po paru próbach kręcenia. Jutro podam jaki dokładnie.

I pewnie mryga kontrolka świec żarowych :(

Opublikowano
  • Autor
I pewnie mryga kontrolka świec żarowych

Dokładnie tak, czyli to na 100 % pompa ?

Podmiana mapy nic nie da ? Albo sprawdzenie wtrysków ?

Opublikowano

Wstaw logi, niech ktoś inny rzuci okiem.

U mnie przy takich objawach przyczyną była zajechana pompa. Pompiarz sugerował mi zmianę mapy ale ja zdecydowałem się na regenerację pompy.

Co kto woli :wink4:

Opublikowano

A ja zrobiłem korekte mapy startowej :naughty:

Ale u mnie nie pamietam migającej kontrolki.

Już kiedyś Adam dyskutowaliśmy na taki temat :kox:

Opublikowano
  • Autor

vag.jpg

Taki błąd wywaliło.

Ktoś wie co dokładnie oznacza ?

Opublikowano

immobilaizer

Opublikowano

wlasnie a tak na zas Pany to jakie sa koszta regeneracji lub nowa pompa?

Opublikowano
  • Autor

to dlaczego mi ten błąd wyskakuje przy odpalaniu ? tzn dzieje się tak gdy jest gorący silnik i odpali i za chwile gaśnie i pojawia się ten błąd dopuki nie wykasuje ?

Opublikowano

nie masz gdzies przebicia ?

Opublikowano

Może baterie do wmiany w kluczyku , albo oleju w kompie za dużo się zebrało.

Opublikowano

Co wy piszecie,niewiem gdzie wy to czytacie albo gdzie doksztalcacie wiedze chyba w PANI DOMU

SPOLPROG.Na poczatku zajmij sie IMMO,dlatego odpala i gasnie.Wyczysc petle immo przy stacyjce.Czesto gesto w tych rocznikach to tego wina,chyba ze zalapales sie na mini lift

Opublikowano

kolego ciężkie palenie to nie wina IMMO

Immo powoduje tylko zgaśnięcie po zapaleniu

Zrób logi i zapodaj a może coś doradzimy[br]Dopisany: 13 Lipiec 2011, 11:21_________________________________________________jeszcze jedno na nagrzanym silniku owiń mokrą szmatką głowiczkę -rozdzielacz.

Jak zapali lepiej to definitywnie pompa zakończyła swój żywot

Opublikowano

sprawdza sie lejac przez jakas minute ze szlaufa zimna woda na pompe wtryskowa.

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj zaobserwowalem ze teraz gasnie mi od razu po zapaleniu więc co dokładnie mam przeczyścić aby było jak należy ? i od razu wyskakuje ten błąd z immo

Opublikowano

według mnie to wina nieszczelnośći w głowiczce pompy spróbuj polać pompę zimną wodą i zobacz jak wtedy odpali jeżeli to pomoże to na 100% głszowiczka pompy są na to dwie metody regeneracja lub tańsza metoda symulacja zimnego silnika pozdrawiam

Opublikowano

Po pierwsze usuń ten błąd z immo. Pod kierownicą od dołu pod plastikiem jest złączka pętli immo i albo kontakt albo cyna. Na forum jest dokładny opis jak tam się dostać.

Opublikowano

Po pierwsze usuń ten błąd z immo. Pod kierownicą od dołu pod plastikiem jest złączka pętli immo i albo kontakt albo cyna. Na forum jest dokładny opis jak tam się dostać.

a jak nie to czyszczenie pętli indukcyjnej ale wtedy to odpalał by co kturymś razem

ja tak mam ale to pare razy włanczam wyłanczam , ruszę kolumną kierowniczą i jakiś czas mam w porządku.

Jak problem mi się częściej powtarza to wtedy trzeba zdemontować kierę razem z poduchą i wyczyścić złącze konektorowe i przez pół roku po problemie .