Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakis czas temu zauważyłem ze drzwi kierowcy zostały uszkodzone. Prawdopodobnie, ktoś w nie wjechał i uciekł (a jakby inaczej mógł postąpić prawdziwy Polak). Zgłosiłem wiec to do ubezpieczyciela żeby naprawić z AC. Wycena została skalkulowana na 700PLN :kox: , gdzie dzwi sa do wymiany, lub przynajmniej samo poszycie. Czy ktos moze pomoc, co dalej z tym zrobic. Jestem zdecydowany naprawic bezgotowkowo i tak tez napisalem w odwolaniu, ale AVIVA mnie olala i nie odpisala na odwolanie. Co mozna teraz zrobic?

Dzieki za wszelkie sugestie

Opublikowano

Przede wszystkim sprawdź warunki ubezpieczenia AC, czy możesz robić w ASO czy na zamiennikach.

Czy masz udział własny, czy nie itd. itp.

Na odwołanie muszą Ci odpowiedzieć, więc pytanie jak długo czekasz na odpowiedź. Są chyba jakieś ustawowe terminy.

Możesz też pewnie zrobić wycenę w warsztacie i odwołać się.

Osobiście z Avivą mam dobre doświadczenia - po niecałych dwóch tygodniach miałem kasę na koncie i to zadowalającą.

Opublikowano

Zeby sie rozstac, AVIVA przywaliła mi prawie 4000 za OC:shock3: Tak "szanuja" klienta, ktory zglosil szkode. Nie bede sie kopal z psem, ale przynajmnije ostrzegam Was wszystkich. Nie polecam

Opublikowano

letallec ale napisz jak skończyła się sprawa z Twoją szkodą z AC. Udało się wyrwać więcej? Bo 700stówek to trochę mało. Mi za delikatnie porysowany zderzak LINK4 wypłacił 800zł to myślę że Tobie powinni dać więcej...

Opublikowano

Nie udalo sie wyrwac wiecej. Jednak zdecydowalem ze nie podaruje. Dzisiaj wyslalem kolejne odwolanie od decyzji. Tym razem z prosba o dostarczenie dokumentacji foto.

Opublikowano

W takim razie powodzenia. Nie odpuszczaj tym złodziejom.