roman_tyk Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam Kończy mi się ubezpieczenie. Przedłużenie w PTU z max zniżkami zostało skalkulowane aż na 2400zł. Skorzystałem z jednego z kalkulatorów internetowych z których wyszło najtaniej MTU, link4, mbank itp 1300-1600 z udziałem własnym Zadzwonił do mnie przedstawiciel owego kalkulatora ze specjalną oferta na pakiet w Alianz za kwote 1300zl, bez amortyzacji i zadnych udziałów własnych. Niestety napotkałem wiele negatywnych opinii w internecie na temat likwidacji szkód w Alianz, chciałem spytać Was forumowiczów czy mieliście kontakt z tą firmą. Oczywiście wiadomo, że żadna z ubezpieczalni nie robi tego z przyjemnością.
sokolnh Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 a jaka suma ubezpieczenia ? w PZU przy 27100 wariant serwisowy wyszłoby Ci 2069 zł ( przyjąłem centrum Wrocławia za kod pocztowy) mam też MTU i przy takiej sumie wyszło 1718 zł bez udziałów własnych ale na wariancie kosztorysowym, jeśli ma być serwis to już 1886 zł ( kod pocztowy j.w.) Allianza też mam i powiem Ci że nie wiem jakim cudem zrobił tą składkę bo mi przy takich założeniach wychodzi 2857 zł bo do 29 roku jest zwyżka za wiek w Allianzie nie ogarniam
bryleks Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 W Allianzie, po kradzieży auta, pieniądze na koncie miałem już dzień po umorzeniu sprawy przez Policję (jest to wymóg aby otrzymać odszkodowanie). Z kwoty też byłem zadowolony. Jakby nie dość spora zwyżka po tym zdarzeniu to na pewno bym dalej został w tej ubezpieczalni.
Rekomendowane odpowiedzi