olovski Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 siemka czeka mnie wymiana chlodnicy wody przy okazji chce przeplukac uklad jakis czas mialem wspany proszek uszczelniajacy chlodnica zakupiona teraz zastanawiam sie nad srodkiem do czyszczenia ukladow macie jakies sprawdzone srodki czy pozostaje allegro cos w tym stylu czy warto to stosowac czy jakis konkretny odkamieniacz chce sie pozbyc z ukladu tego uszczelniacza w proszku http://allegro.pl/carlube-dodatek-do-plukania-chlodnicy-300ml-i1710812767.html http://allegro.pl/stp-30-025-odkamieniacz-plukanka-do-chlodnic-i1712189484.html druga sprawa to czy wyplukac uklad przed czy po wymianie chlodnicy?? sama operacja chyba prosta zalac plyn odpalic niech pochodzi a potem ponownie plukac ale woda destylowana do bolu pompa wody wytrzyma plukanie na samej wodzie?? pozdro i wielkie dzieki za wszelkie podpowiedzi
SotoM Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 ładnie sobie gnoju narobiłes... ten srodek bedzie teraz sie wypłukiwał kupe czasu... na starej chłodnicy to płukaj. weź sobie kwasek cytrynowy albo nawet ocet wlej bo ten srodek działa za zasadzie budowy kamienia a nie masy miekkiej... ja ze 2a miesiace sie bujałem z czyszczeniem układu bo kupiłem wóz z uszkodzona uszczelka pod czapka....
olovski Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Opublikowano 14 Lipca 2011 ładnie sobie gnoju narobiłes... ten srodek bedzie teraz sie wypłukiwał kupe czasu... na starej chłodnicy to płukaj. weź sobie kwasek cytrynowy albo nawet ocet wlej bo ten srodek działa za zasadzie budowy kamienia a nie masy miekkiej... ja ze 2a miesiace sie bujałem z czyszczeniem układu bo kupiłem wóz z uszkodzona uszczelka pod czapka.... ale co odkamieniacz go nie ruszy?? plukac caly uklad octem??
SotoM Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 ocet rozrobiony z woda. z litra octu na 5L wody kwasek cytrynowy do tego i troche na tym pojeździj
olovski Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Opublikowano 14 Lipca 2011 ocet rozrobiony z woda. z litra octu na 5L wody kwasek cytrynowy do tego i troche na tym pojeździj a stosowac ten preperat STP czy olac to i tylko ocet? kwasek cytrynowy mowisz powaznie o takim kwasku w butelce hehe jak dlugo jezdzic na tej mieszance, nic sie nie zdupi przy okazji pompa nagrzewnica czy cos?? zabieg na starej chlodnicy oki ile razy powtarzac ten zabieg? domyslam sie ze nie pusci po pierwszym zalaniu
Rekomendowane odpowiedzi