Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Przewody odpływu wody z klimatyzacji GDZIE Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie ostatnio pojawiła mi się woda po stronie pasażera w moim audi a4 b6 jak narazie porozbierałem wszystko, wyciągnąłem cała podłogę bo była cała mokra, pierwsza rzecz którą zrobiłem to wymiana filtra w podszybiu i uszczelnienie obudowy bo po polaniu tamtędy wlewała się woda, oczysciłem kanały odpływowe pod akumulatorem, ale zastanawia mnie jeszcze skraplanie wody z klimatyzacji bo nie widze żeby coś kapało pod spód auta. Także prosze was o informacje którędy te przewody są prowadzone bo to może być jeszcze przyczyna zalania.

pozdrawiam

Opublikowano

od strony pasazera, rurka idzie od parownika w dol wzdluz tunelu i wychodzi na wylot na wysokosci lewarka zmiany biegow przy podlodze. dywanik od strony pasazera prawie caly do wyjecia lub mocno musisz go odgiac ;)

Opublikowano

właśnie rozebrałem całą podłogę bo pierwszy duży przeciek to uszczekla pod filtrem była zużyta ale widze że z wentylatora nadal kapie mi woda i tak szukam szukam i dalej nie widzę ale w tej sytuacji to już napewno klima bo pod spód nic nie kapie :-(