andynl Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Ja chciałem dokupić do zderzaka z tyłu jak zmieniałem na S-kę bo jednego brakowało to też mi w ASO gość powiedział że kiedyś były a teraz nie ma bo.........bo nie ma i już
simon__75 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Zebrałem całość gratów na PDC Pytanie mam jeszcze do znawców schematów - ja się ich jeszcze nie nauczyłem czytać W wiązce z tyłu do przodu brakuje mi "kabelków" do przycisku aktywacji PDC (w moim przypadku PDC+ESP-po prawej stronie). Jutro pociągnę te brakujące kabelki (z tego co kojarzę 2 sztuki z modułu parctronica do przycisku ??? ) - prosze o potwierdzenie ilości kabelków i miejsca gdzie miałby je wpiąć (jak rozumiem pinami :000 979 009 E) Moze mi to ktoś potwierdzić ilość kabelków z przycisku (jedna kostka PDC z ESP) do modułu i numery pinów w które należy je "wetknąć" ?? Z góry :hi::hi:
wrclaguna Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Opublikowano 15 Maja 2014 Od sterownika PDC ( wtyka 16 PIN ) ciagniesz razem z wiazka 2 przewody do przycisku ( wtyka 8 PIN) T16e PIN 4 ----> T8r PIN 1 T16e PIN 13 ---> T8r PIN 3
simon__75 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Od sterownika PDC ( wtyka 16 PIN ) ciagniesz razem z wiazka 2 przewody do przycisku ( wtyka 8 PIN)T16e PIN 4 ----> T8r PIN 1 T16e PIN 13 ---> T8r PIN 3 Dziękuję WRC :hi:
sowiq Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Te oprawki z czerwonymi naklejkami założysz do zderzaka? Masz zwykły, czy pod PDC? Jeśli zwykły, to wrzuć jakieś fotki jak to wygląda po wywierceniu otworów
simon__75 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Te oprawki z czerwonymi naklejkami założysz do zderzaka? Masz zwykły, czy pod PDC? Jeśli zwykły, to wrzuć jakieś fotki jak to wygląda po wywierceniu otworów Sugerujesz ze nie bedzie pasowało ?? Zderzak zwykły - bez uchwytów na PDC. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie.....na jednym z opisów stosowano wlasnie takie uchwyty....zobaczymy. ---------- Post dopisany at 19:06 ---------- Poprzedni post napisany at 19:04 ---------- Tu użyto podobnych uchwytów i tak to to wyszło:
sowiq Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Sugerujesz ze nie bedzie pasowało ?? Nie sugeruję, po prostu jestem ciekaw, bo też mam zderzak bez PDC i myślałem, że jedyna opcja to wymiana zderzaka. Ktoś wcześniej napisał, że na zwykłym zderzaku od środka są zaznaczone miejsca montażu czujników. Zastanawiają mnie 2 rzeczy - czy po takim montażu kąt ustawienia czujników będzie prawidłowy i czy... się nie odkleją
simon__75 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie Na te chwile rozrysowałem to sobie wszystko - kiedy siedzi jeszcze w głowie. Musze zorganizowac sobie dzien wolny i jakis kanał lub podnośnik do zdjecia zderzaka i bedziemy cos ciagac....
sowiq Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Na poprzedniej stronie masz opis zdejmowania zderzaka - nie trzeba do tego kanału
andynl Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Sugerujesz ze nie bedzie pasowało ?? Nie sugeruję, po prostu jestem ciekaw, bo też mam zderzak bez PDC i myślałem, że jedyna opcja to wymiana zderzaka. Ktoś wcześniej napisał, że na zwykłym zderzaku od środka są zaznaczone miejsca montażu czujników. Zastanawiają mnie 2 rzeczy - czy po takim montażu kąt ustawienia czujników będzie prawidłowy i czy... się nie odkleją Orginalnie te mocowania do czujników są przyklejone na taśmie samolepce dwustronnej i trudno jest to badziewie oderwać. U mnie w zderzaku S brakowało jednego więc odkleiłem od zwykłego zderzaka przylepiłem na taśmę i dla pewności podkleiłem też klejem do szyb od WURTH. Jak do tej pory nic nie odpadło:decayed:
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Tak nawiasem mówiąc/pisząc w rozpisce okablowania na pierwszej stronie jest : 6x10 mb 0,35 mm - to pewnie do wtyczki łączącej przednią wiązkę... 4x8 mb 0,22 mm - do przycisku i głośniczka - chyba 2x8 mb 0,35 mm - aaaaa to ???? ---------- Post dopisany 18-05-2014 at 12:26 ---------- Poprzedni post napisany 17-05-2014 at 10:32 ---------- Do listy modulow mozna by bylo dopisac tego typa: 8K0 919 475 Q - 4 czujniki, wsparcie graficzne-nie wiem co z kamera
wrclaguna Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 Poprawiony pierwszy post Nie pamietam ale chyba ciagnąłem kilka dodatkowych kabli z tylu auta i stad ten bład w opisie
fly07 Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 We wstępie jest "8K0 919 475 Q - 4 czujniki, lusterka obsługa aparatu". Mam taki moduł, kodowanie przyjmuje, ale nie widać tego na ekranie. I co oznacza "lusterka obsługa aparatu"?
simon__75 Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 160 czujniki (+2uszczelki - 30gr szt) 90 uchwyty przyklejane do zderzaka za 2szt 90 uchwyty w grila za 2szt 140 wiazka zderzaka 120 przycisk w deske - u mnie na prawej stronie... 200 modul pdc + wiazka tyl-przod 50 glosniczek ze srubkami i wtyczka Chybaaaa tyle z kosztow.
mcemsi Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Panowie jest w jednym z postów informacja , że miejsca do wiercenia dziur na czujniki są w przednim zderzaku . W tylnym zderzaku (sedan) od wewnątrz tez są zaznaczone takie miejsca ?
Rekomendowane odpowiedzi