domjenick Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 czytajac to nasuwa mi sie pytanie w ktorym miejscu na tej naklejce jest kod wyposazenia pytam ,bo jak dokladalem kontrolke pasow to teraz mam taki kod;00266, dorzucalem przypominacz pasow +02,i zamykanie po 20 km/h +32,czyli powinno byc przed dorzuceniem 00232,sprawdzalem ksiazke serwisowa i nie widze nigdzie takiego zapisu a ten przypominacz to w mojej i jeszcze audi 1,9 tdi 99r mojego kolesia ,to tylko kontrolka, ktora sie zapala ale zaraz gasnie,wiec to chyba problem braku czujnikow i nie wszystkie audi maja to instalowane
karoolt Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 podłącze się pod temat. może komuś się to przyda. wiec tak. wchodzę z zegary (17) mam coś takiego. potem kodowanie (07) i pokazuje się coś takiego tak jak jest napisane to trzeba zmienić pozycje numer 6 na wartość 0. robiłem to na Audi B7 2006 rok 8E
cox5 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Steuergerät Codierung (nur 8E2/8E5) STG 17 (Kombiinstrument) STG Codierung -> Funktion 07 ??xx1: w polach +02 - kontrola zapietych pasow ( do 45/2004) jezeli masz B7 czyli od 43/2004 to pozycja xxx?1 wartosc 0 bez kontroli 1-6 kontrola wlaczona i rozne opcje czasowe nie bede sie wymadrzal ale wlasnie 2 h przesiedzialem w garazu i ..... w audi B7 xxx?1 --- to jest rodzaj ostrzezenia o nie zapietych pasach (do wyboru 0-brak;1-norma -- kontrolka nonstop, sygnal dzwiekowy dlugo; 2-tylko po wlaczeniu zaplonu;3-kontrolka wlaczona kilka min a sygnal dzwiekowy co jakis czas, po 6 'pikniec' do zgasniecia kontrolki;;;;;od 4 do 6 to samo tylko, ze z uwzglednieniem fotela pasazera) ostatnia cyfra xxxx? to wskazania (ustawienia) spryskiwacza
Rekomendowane odpowiedzi