Darasso Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam. Mam instalację sekwencyjną w A4 1.6. Butla 55 l. Miałem ostatnio taki problem, że instalacja nie przełączyła się na gaz, chociaż gaz był jeszcze w butli. Na początku myślałem, że to może coś ze spalaniem i po prostu spalił więcej, ale po zatankowaniu do pełna okazało się, że w butli było jeszcze 13 l gazu. Po zatankowaniu do pełna bez problemu się przełączył. Wcześniej nie było z tym problemu bo przełączał się nawet jak w butli były 3 l. Czy może to być wina gazu...tankowałem w Tesco i nie wiem czy to czasem nie był mój błąd
Kabar Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Komputer a raczej czujnik nie sprawdza poziomu gazu w zbiorniku a jego ciśnienie w układzie. Jeśli jest za niskie to nie przełączy.
Rapciuch-R1 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Komputer a raczej czujnik nie sprawdza poziomu gazu w zbiorniku a jego ciśnienie w układzie. Jeśli jest za niskie to nie przełączy. kolega ma racje... stawiam na czujnik
juby_p Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 a możne trzeba by zerknąć na filtr fazy ciekłej?
Rekomendowane odpowiedzi