Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.9 TDI] Schemat chłodzenia powietrza doładowanego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuje (PILNIE ;-) ) numeru czesci jak na zdjeciu ..... A4 2000r 1.9 TDI AVG

krótki waz cisnieniowy

1rp7.th.jpg

P.S znowu Etka mi sie wysypała .... :evil:

P.S 2 dostane numer to skasuje temat ... ;-)

Opublikowano

a ja sie podczepie,

to kto mam zcrakowaną etke na zbyciu??

Opublikowano

o ile sie nie myle to 1H0145834J

Opublikowano

Poziek no ja mam tą co tu gdzieś latała jak chcesz to ci przywioze na płytce

Opublikowano
  • Autor
o ile sie nie myle to 1H0145834J

a co spowodowało ze nie jestes pewny ..... jakas niejasnosc w Etce .... :?:

Opublikowano

screenhunter1bu0.th.jpg

W etce pisze 19 euro :P

Opublikowano

zobacz sam :cool:

rura.jpg

Opublikowano

Widzę, że pierdakło ci tak samo jak u mnie. Kosztuje to w ASO koło 90-100 zł. Załóż wąż gumowy np. FAGUMIT. Ja tak zrobiłem i jest git. Koszt: 7zł.

Opublikowano
  • Autor

ono,zdeniu dzieki .....

wyglada na to ze to ten waz gumowy ... ;-) (choc rzeczywiscie mozna miec watpliwosci czy to to .... :roll: )

Widzę, że pierdakło ci tak samo jak u mnie. Kosztuje to w ASO koło 90-100 zł. Załóż wąż gumowy np. FAGUMIT. Ja tak zrobiłem i jest git. Koszt: 7zł.

niestety ale sie wysrało ... :evil:

co do tanszych alternatyw ... nie mam do takich rzeczy przekonania ...lubie jak wszystko jest jak nalezy (tzn. oryginalne) .... :twisted:

P.S zmeniłem temat i postanowiłem go pozostawic,moze komuś sie przyda

Opublikowano

Ale co, całkiem rozwaliło Ci ten łącznik, czy nieszczelny od pęknięć i batory się uaktywnił ?

Opublikowano
niestety ale sie wysrało ...

co do tanszych alternatyw ... nie mam do takich rzeczy przekonania ...lubie jak wszystko jest jak nalezy (tzn. oryginalne) ....

Jak byłem w Diagtroniku to sie zapytali czy to ich gumka:) Oni nie maja takich fobii jak ty :cool:

Opublikowano

spanky, jak chcesz to mam taką jedną używaną dobrą na zbyciu

rura.jpg

koszt to browar jakis może kiedys na jakimś wielkim spocie :mrgreen:

jak chcesz to dawaj adres i Ci wyśle

Opublikowano
  • Autor
Ale co, całkiem rozwaliło Ci ten łącznik, czy nieszczelny od pęknięć i batory się uaktywnił ?

od jakiegos tygodnia zauwazylem ze autko zaczyna puszczac dymek przy mocniejszym wgnieceniu sendałem powyzej 3000 rpm .... jako ze mam zwiekszona dawke to autko zawsze delikatnie dymiło jak opierałem sendał o podłoge :twisted: ale ostatnie ilosci dymku z dwuruki troszek mnie zaniepokoiły .... spedziłem 2 godzinki pod autkiem sprawdzajac gumowe rurki ;-) i ostatnia rzecza jaka sprawdziłem byl własnie ten łacznik .... zrobiła sie dziurka która normalnie nie jest widoczna ... dopiero jak przegazuje autko powyzej 3000 rpm, łacznik puchnie i wtedy widac dziurke (ok 1 cm)...

spanky, jak chcesz to mam taką jedną używaną dobrą na zbyciu

Obrazek

koszt to browar jakis może kiedys na jakimś wielkim spocie :mrgreen:

jak chcesz to dawaj adres i Ci wyśle

super ... poszła wiadomośc na PW... ;-)

[ Dodano: 2006-10-05, 22:40 ]

Witam.

dzisiaj z wieczorka wziołem sie za wymiane w/w przewodu (dzieki zdeniu :twisted: )

a oto jak wygladał stary i co było przyczyna lekkiego poddymiania autka ....

1ah2.th.jpg

juz taka mała dziurka moze powodowac delikatnego Stefka ... :evil:

a to zdjecia z wewnetrznej strony przewodu, zobaczcie co sie dzieje z guma (oryginalna Audi) która ma juz swoje kilometry na karku ... poprostu sie rozpada a te kawaleczki gumy które z niej odpadaja leca wprost do kolektora ....

2xh8.th.jpg

to tak ku przestrodze jakby ktos zakladal jakis tani zamiennik .... az strach pomyslec co sie z nim bedzie działo ....

• 3 lata później...
Opublikowano

U mnie też dziurka....

Hmmmm gdzie to kupię?

Jaka średnica?

Opublikowano

Ja już na Famigumicie śmigam 2 lata i jakoś nie ma żadnych problemów :good: A szkoda kasy na taką rzecz z ASO

Opublikowano

Czyli rozumiem mam szukać węża FAGUMIT (do gazu)?

Jaka tam jest średnica?

Opublikowano

"Promasz"

Uszczelnienia techniczne * Hydraulika siłowa

Kontakt

Wrocław, al. Różyckiego 1 c, tel. 71 3479269

Spróbuj tutaj. Jak nie będa mieli to szukaj sklepów z hydraulika siłowa.

Opublikowano

Znalazłem na forum również:

Jak już kiedyś pisałem ja rozwiązałem ten problem bardzo tanim sposobem. Jedź do sklepu z częściami do maszyn i traktorów i poproś o przewód do polskiego c-330 tzw. "trzydziestka". Przewód ten ma odp średnice ok.5cm ,jest jedynie za długi bo ma 10cm. Obcinasz tak ,żeby miał 6cm i zakładasz. Bardzo ładnie pasuje i ciasno siedzi.

Koszt max. ok 5zł

Oryginał w ASO duuzo drożej.

Pozdrawiam.

;-)

Opublikowano

Znalazłem na forum również:

Jak już kiedyś pisałem ja rozwiązałem ten problem bardzo tanim sposobem. Jedź do sklepu z częściami do maszyn i traktorów i poproś o przewód do polskiego c-330 tzw. "trzydziestka". Przewód ten ma odp średnice ok.5cm ,jest jedynie za długi bo ma 10cm. Obcinasz tak ,żeby miał 6cm i zakładasz. Bardzo ładnie pasuje i ciasno siedzi.

Koszt max. ok 5zł

Oryginał w ASO duuzo drożej.

Pozdrawiam.

;-)

Ja tak zrobiłem, ponad rok temu. Wyjmujesz ten kawałek gumy z samochodu i zanosisz do sklepu z częściami do maszyn rolniczych lub do samochodów ciężarowych. Docinają taką samą długość i średnicę. Koszt 5zł

Opublikowano

Koledzy mają rację. Ja też to wymieniałem pojechałem do sklepu z częściami do maszyn rolniczych. Ucięli mi identycznej długości i średnicy wąż. Tylko bardziej wytrzymały bo podwójnie zbrojony. Koszt imprezy 7 PLN