krotkilol Opublikowano 21 Lipca 2011 Opublikowano 21 Lipca 2011 Prosze o pomoc w związku z 1.8T Avj Mile widziany czarodziej który by odczytał cos z cyferek zgóry pozdrawiam i dziekuje i jeszcze ostatnio wyskoczył mi błąd 17535 silnik przerywa Dynamiczne http://vaglog.rtnet.pl/krotkilol_52546.html http://vaglog.rtnet.pl/krotkilol_52542.html http://vaglog.rtnet.pl/krotkilol_52543.html http://vaglog.rtnet.pl/krotkilol_52544.html wrzuciłem kilka mam nadzieje ze dobrze je zrobiłem Pozdrawiam i ze znajdzie sie ktos na tyle mily zeby zerknać Pozdrawiam
IDUAL Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 17535 - długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1 - za bogata. Jeżeli ci autko przerywa i wiecej pali to obstawiałbym sonde. Tu masz logi statyczne do diagnozy sondy 001 - korekcja sondy Lambda 030 - układ regulacji lambda / 034 - diagnoza sondy lambda przed katem ( obr 1800-2200 na postoju) A tu wytłumaczenie: 001 - jałowy bieg (funkcje podstawowe) [Wartość wymagana] 1 Obroty silnika - bez turbosprężraki [810 do 910/min.] 1 Obroty silnika - z turbosprężarką [750 do 850/min.] 2 Temperatura płynu chłodzącego [80 do 110°C] 3 Układ reg. lambda dla ukł. reg. sondy lambda zainst. przed kat. [-10,0 do 10,0 %] 4 Warunki regulacji dla nastaw podstawowych [1x111111] Pole wskazań 1 – obroty silnika (jałowy bieg) - Wartość mniejsza - Jednostka sterująca klapą przepustnicy zacina się lub jest uszkodzona. Pole wskazań 1 – obroty silnika (jałowy bieg) - Wartość większa – sprawdzić jednostkę sterującą klapą przepustnicy. - Jednostka sterująca klapą przepustnicy zacina się lub jest uszkodzona – sprawdzić jednostkę sterującą klapą przepustnicy. - Duża ilość fałszywego powietrza (może nie zostać skompensowana przez stabilizację jałowego biegu) – sprawdzić szczelność układu zasysania powietrza – przeprowadzić sprawdzanie jałowego biegu, 030 - jałowy bieg (układ regulacji lambda) [Wartość wymagana] (Temperatura pracy katalizatora minimum 350°C) 1 Status układu regulacji sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem [111] 2 Status układu regulacji sondy lambda zainstalowanej za katalizatorem [111] 3 [---] 4 [---] (Uwaga - silnik ANB, grupa wskazań 034, pole wskazań 2) 034 - samochód unieruchomiony, obroty silnika 1800-2200/min (Układ regulacji lambda- diagnoza sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem (sprawdzanie stopnia zużycia sondy lambda, kontrola trwania okresu) [Wartość wymagana] (silnik ANB) (Komputer sterujący pracą silnika w nastawach podstawowych 04.) 1 Obroty silnika [1800 do 2200/min.] 2 Temperatura katalizatora [350 - 500°C] 3 Czas trwania okresu sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem [max. 1,0 s] 4 Wynik sprawdzania stopnia zużycia sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem (test wyłącz/test włącz/B1-S1 prawidłowo/B1-S1 nieprawidłowo) [b1-S1 prawidłowo] Uwaga dla pola wskazań 2 Wyliczona wartość z obrotów i obciążenia silnika. Uwaga dla pola wskazań 3 i 4 Trwanie okresu określa czas między dwoma przeskokami napięcia (np. bogata – uboga – bogata) sondy lambda i stanowi wzorzec dla stanu zużycia sody lambda. Jeżeli podany czas zostanie przekroczony, na wyświetlaczu w polu wskazań 4 pojawi się B1-S1 nieprawidłowo. Ocena grupy wskazań 034-036, pole 1 - napięcie sondy lambda dla sondy lambda za katalizatorem Stała wartość 1,100 V - Zwarcie z potencjałem plus spowodowane przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika. Stała wartość między 0,400 do 0,500 V - Przerwa w ciągłości przewodów spowodomiędzy wana przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika. Stała wartość 0,000 V - Zwarcie z masą spowodowane przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika.
krzysiekml Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 pewnie lpg świeże i zle zestrojona mapa gazu,ten błąd się nie pojawi więcej jak będą mapy dobrze,zakładając że na bp tego błedu nie masz. Co do logów to tragedia,zrób dynamiczne od 1500-6000 obr na 3 biegu, kanały jednocześnie 003,020,115 tak na początek
krotkilol Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 17535 - długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1 - za bogata. Jeżeli ci autko przerywa i wiecej pali to obstawiałbym sonde. Tu masz logi statyczne do diagnozy sondy 001 - korekcja sondy Lambda 030 - układ regulacji lambda / 034 - diagnoza sondy lambda przed katem ( obr 1800-2200 na postoju) A tu wytłumaczenie: 001 - jałowy bieg (funkcje podstawowe) [Wartość wymagana] 1 Obroty silnika - bez turbosprężraki [810 do 910/min.] 1 Obroty silnika - z turbosprężarką [750 do 850/min.] 2 Temperatura płynu chłodzącego [80 do 110°C] 3 Układ reg. lambda dla ukł. reg. sondy lambda zainst. przed kat. [-10,0 do 10,0 %] 4 Warunki regulacji dla nastaw podstawowych [1x111111] Pole wskazań 1 – obroty silnika (jałowy bieg) - Wartość mniejsza - Jednostka sterująca klapą przepustnicy zacina się lub jest uszkodzona. Pole wskazań 1 – obroty silnika (jałowy bieg) - Wartość większa – sprawdzić jednostkę sterującą klapą przepustnicy. - Jednostka sterująca klapą przepustnicy zacina się lub jest uszkodzona – sprawdzić jednostkę sterującą klapą przepustnicy. - Duża ilość fałszywego powietrza (może nie zostać skompensowana przez stabilizację jałowego biegu) – sprawdzić szczelność układu zasysania powietrza – przeprowadzić sprawdzanie jałowego biegu, 030 - jałowy bieg (układ regulacji lambda) [Wartość wymagana] (Temperatura pracy katalizatora minimum 350°C) 1 Status układu regulacji sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem [111] 2 Status układu regulacji sondy lambda zainstalowanej za katalizatorem [111] 3 [---] 4 [---] (Uwaga - silnik ANB, grupa wskazań 034, pole wskazań 2) 034 - samochód unieruchomiony, obroty silnika 1800-2200/min (Układ regulacji lambda- diagnoza sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem (sprawdzanie stopnia zużycia sondy lambda, kontrola trwania okresu) [Wartość wymagana] (silnik ANB) (Komputer sterujący pracą silnika w nastawach podstawowych 04.) 1 Obroty silnika [1800 do 2200/min.] 2 Temperatura katalizatora [350 - 500°C] 3 Czas trwania okresu sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem [max. 1,0 s] 4 Wynik sprawdzania stopnia zużycia sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem (test wyłącz/test włącz/B1-S1 prawidłowo/B1-S1 nieprawidłowo) [b1-S1 prawidłowo] Uwaga dla pola wskazań 2 Wyliczona wartość z obrotów i obciążenia silnika. Uwaga dla pola wskazań 3 i 4 Trwanie okresu określa czas między dwoma przeskokami napięcia (np. bogata – uboga – bogata) sondy lambda i stanowi wzorzec dla stanu zużycia sody lambda. Jeżeli podany czas zostanie przekroczony, na wyświetlaczu w polu wskazań 4 pojawi się B1-S1 nieprawidłowo. Ocena grupy wskazań 034-036, pole 1 - napięcie sondy lambda dla sondy lambda za katalizatorem Stała wartość 1,100 V - Zwarcie z potencjałem plus spowodowane przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika. Stała wartość między 0,400 do 0,500 V - Przerwa w ciągłości przewodów spowodomiędzy wana przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika. Stała wartość 0,000 V - Zwarcie z masą spowodowane przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika. Dziekuje za szybką odpowiedź jednak tyle tych danych ze az nie wiem od czego zacząć wyczyściłem przepustnice , wymieniłem swieczki cewki ,uszczelke pod klawiaturą ,wyczyściłem odpowietrzanie silnika kupilem zaworek 035103245a ale jeszcze nie założyłem . jak bede miał wolne po bawie sie lambda. A jest jakiś sposób na sprawdzenie poprawnie działającej przepustnicy???
Rekomendowane odpowiedzi