Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

manetka do B6 jest taka sama jak do B7 - różnią się tylko opcją włączania tylnej wycieraczki (B do sedana ; C do avanta)

i ... na początku jest 8 albo 4 , ale są zamienne

ale dałem im zonka co :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

dzięki za info.

Powiedz mi czy sposób odblokowania FIS-a w B7 jest taki sam jak w B6 ?

Jeżeli tak to jakie powinienem mieć kodowanie jeżeli mam A4 B7 sedan 2.0 TDI tempomat, kierownica multifunkcyjna (ale aktywne sa tylko przyciski do sterowania radia). Nie posiadam tel. navi itp.

w (16) zrób 02141

a w liczniku czyli (17) zmień cyfrę drugą na trzecią i na odwrót

Opublikowano

jeżeli sposób odblokowania FIS-a w B7 jest taki sam jak w B6 to dlaczego w (16) na trzeciej pozycji jest 1 ????

Opublikowano

jeżeli sposób odblokowania FIS-a w B7 jest taki sam jak w B6 to dlaczego w (16) na trzeciej pozycji jest 1 ????

sorki, jeżli masz manuala to dajesz tam "0"

Opublikowano

w przyszłym tygodniu zabieram się za odblokowanie FIS-a w moim Audi A4 B7. Mam pewne obawy czy sobie poradzę iz posiadam tylko interfejs bez CAN (wydaje mi się iż taki wystarczy??) no i jeszcze nigdy nie ściagałem kierownicy w moim nowym nabytku ze stajni AUDI

.. a i jeszcze jedno czy to ze auto posiada czujnik deszczu nic nie zmienia w sposobie kodowania ???

Jeżeli operacja się powiedzie nie omieszkam pochwalic się tym na forum :wink4:

Opublikowano

dasz radę - przerabiałem to już dziesiątki razy w B6/B7 i ze swojej strony powiem Ci, że nie trzeba odłączać klemy - wsytarczy, że wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i położysz na fotelu a AIR-BAG nie wypali.

Opublikowano

dasz radę - przerabiałem to już dziesiątki razy w B6/B7 i ze swojej strony powiem Ci, że nie trzeba idłączać klemy - wsytarczy, że wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i położysz na fotelu a AIR-BAG nie wypali.

Pisałem o tym ale ktoś mnie zj***ł , że jednak trzeba odłączać "-" aku ... wcale nie trzeba , tylko trzymajcie panowie kluczyk w kieszeni :wink4:

Opublikowano

dasz radę - przerabiałem to już dziesiątki razy w B6/B7 i ze swojej strony powiem Ci, że nie trzeba idłączać klemy - wsytarczy, że wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i położysz na fotelu a AIR-BAG nie wypali.

Pisałem o tym ale ktoś mnie zj***ł , że jednak trzeba odłączać "-" aku ... wcale nie trzeba , tylko trzymajcie panowie kluczyk w kieszeni :wink4:

pisali pewnie szkodniki którzy tego nie przerabiali :wink4::polew:

Opublikowano

a czy fakt iz auto posiada czujnik deszczu wnosi coś do tematu odblokowania FIS-a ???

Opublikowano

a czy fakt iz auto posiada czujnik deszczu wnosi coś do tematu odblokowania FIS-a ???

nieeee :no:

Opublikowano

dzieki wielkie

pozdrawiam

jakbyś miał problemy to pisz :wink4:

Opublikowano

dokładnie , szkodniki :gwizdanie: :naughty:

:wink4:

Opublikowano

dokładnie , szkodniki :gwizdanie: :naughty:

:wink4:

:polew:

koniec OT :wink4:

Opublikowano

Witam

Dzis zakończyłem operacje odblokowania pełnego FIS-a. Operacja się udała.

Jednak obsługa FIS-a dział troszkę inaczej niż opisane na naszym forum, mianowicie u mnie krutkie naciśnięcie przycisku reset nie zmienia komputera z "1" na "2" (brak jakiejkolwiek reakcji). Jednak naciskanie przycisku z czoła manetki powoduje przejście najpierw po wszystkich funkcjach komputera 1 a nastepnie przechodzi na 2 i tak wkółko.

Czy tak powinno być czy coś popsułem???

Opublikowano

Witam

Dzis zakończyłem operacje odblokowania pełnego FIS-a. Operacja się udała.

Jednak obsługa FIS-a dział troszkę inaczej niż opisane na naszym forum, mianowicie u mnie krutkie naciśnięcie przycisku reset nie zmienia komputera z "1" na "2" (brak jakiejkolwiek reakcji). Jednak naciskanie przycisku z czoła manetki powoduje przejście najpierw po wszystkich funkcjach komputera 1 a nastepnie przechodzi na 2 i tak wkółko.

Czy tak powinno być czy coś popsułem???

w b7 tak jest

więc nie przejmuj się - tak ma być

Opublikowano

antonio wielkie dzieki za info

pozdrawiam

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie bo sie aukcja konczy czy przełącznik z fisem od kombi podejdzie do sedana??

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie bo sie aukcja konczy czy przełącznik z fisem od kombi podejdzie do sedana??

Podejdzie ale bedziesz mial pozycje na manetce wycieraczki z tylu a nie bedziesz mial wycieraczki.