Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w A4 raczej nie ma takiej możliwości

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

manetke mam juz zamowiona i mam pytanie...czy ten kabelek o takim numerze 000 979 018 E (z podpietego posta) wpinam w licznik i do masy i to wystarczy??

Opublikowano

czy ten kabelek o takim numerze 000 979 018 E wpinam w licznik i do masy i to wystarczy??

tak

a tak przy okazji: mam do sprzedania oryginalną manetkę do AVANTA info na PW :hi:

Opublikowano

no i gitara...trzeba zamowic kabelek, klucz do odkrecenia kiery i do dziela :wink4:

Opublikowano

no i gitara...trzeba zamowic kabelek, klucz do odkrecenia kiery i do dziela :wink4:

jak sie umowisz z kims na spocie to taki klucz Ci pozyczy :wink4: jesli chcesz kupowac klucz zeby zamontowac tylko manetke i nie mialby Ci sie przydac w przyszlosci to srednio oplacalny interes :tongue4:

poza tym ja z kolei mam do sprzedania czujnik do zbiorniczka bo kupilem a okazalo sie ze mialem juz zamontowany :naughty:

Opublikowano

jak sie umowisz z kims na spocie to taki klucz Ci pozyczy :wink4: jesli chcesz kupowac klucz zeby zamontowac tylko manetke i nie mialby Ci sie przydac w przyszlosci to srednio oplacalny interes :tongue4:

poza tym ja z kolei mam do sprzedania czujnik do zbiorniczka bo kupilem a okazalo sie ze mialem juz zamontowany :naughty:

ile za ten czujnik (z przesylka)

Opublikowano

ile za ten czujnik (z przesylka)

30pln z przesylka :wink4:

kupiony w aso w oryginalnym woreczku :naughty: z numerami hehe tylko wyjety z tego woreczka i wlozony do niego :wink4:

Opublikowano

Witam

Tempomat i FIS hulają bez problemu :>. Potwierdzam moduł Q pasuje do b6 nawet klakson działa... ktoś pisał że nie. Jeszcze spryskiwacze mi zostały.

Narazie było puff i trochę dymu ;( zmasowałem pierwszy pin w zielonej kostce :wallbash:. Orientuję się ktoś do czego jest pin 1 w zielonej kostce?? Na pewno wiem ze jest tam plus.

Dobra robota :good: dla wszystkich z tego watku.

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem sobie przełącznik do Fisa i teraz pytanie czy jak go zamontuje beda dzialay mi wycieraczki ponieważ nie mam VAGa zeby włączyć obsluge komputera. I czy po zmianie nie zostane bez wycieraczek do momentu odblokowania FISa.

Po drugie czy jest ktos w okolicach wawy lub samej wawy kto by pomogł vagiem (czyli posiada VAG) wlaczyc Fis oraz ewentualnie zmienic temperature minimalna z 18 stopni na 16 przy klimatroniku ??

Z góry dzieki za pomoc.

Jak cos to prosze na priv.

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem sobie przełącznik do Fisa i teraz pytanie czy jak go zamontuje beda dzialay mi wycieraczki ponieważ nie mam VAGa zeby włączyć obsluge komputera. I czy po zmianie nie zostane bez wycieraczek do momentu odblokowania FISa.

Po drugie czy jest ktos w okolicach wawy lub samej wawy kto by pomogł vagiem (czyli posiada VAG) wlaczyc Fis oraz ewentualnie zmienic temperature minimalna z 18 stopni na 16 przy klimatroniku ??

Z góry dzieki za pomoc.

Jak cos to prosze na priv.

beda dzialaly :wink4:

ja zmienialem tylko mechanicznie a na vaga podjechalem dopiero nastepnego dnia i wszystko hulalo no oczywiscie poza fisem :)

Opublikowano

ze swojej strony chcę dodać, że ostatnio sciągałem kierownicę, odpinałem AIR BAG na podłączonym aku i wszystko OK - nie wystrzelił

kluczyk ze stacyjki miałem wyciągnięty

Opublikowano

Witam

Jak by ktoś potrzebował komplet gratów do odblokowania FIS-u do A4 B6 AVANT. Graty pochodzą od Audi A4 B7 AVANT

Proszę pisać na PW.

Nie montuje do swojej bo jestem zmuszony do sprzedaży swojej A4.

W komplet zawiera: wszystkie przełączniki: wycieraczki z obsługa fis-u do AVANT-a, tempomat, kierunkowskazy, moduł komfortu, taśma. Z tymi graty są obsługuję kierownicę multifunkcyjną. Mam też od razu kupione w ASO komplet gratów do założenia czujnika poziomu płynu spryskiwaczy (czujnik, uszczelkę, kostkę, piny - mam fakturę).

Opublikowano

Witam

Jak by ktoś potrzebował komplet gratów do odblokowania FIS-u do A4 B6 AVANT. Graty pochodzą od Audi A4 B7 AVANT

Proszę pisać na PW.

W komplet zawiera: wszystkie przełączniki: wycieraczki z obsługa fis-u do AVANT-a, tempomat, kierunkowskazy, moduł komfortu, taśma. Z tymi graty są obsługuję kierownicę multifunkcyjną. Mam też od razu kupione w ASO komplet gratów do założenia czujnika poziomu płynu spryskiwaczy (czujnik, uszczelkę, kostkę, piny - mam fakturę).

jaki numer taśmy i modułu??

Opublikowano

Witam

Proszę pisać na PW.

jaki numer taśmy i modułu??

Zajadę do domu sprawdzę i podeśle foty i numery. Podaj e-mail na PW.

Opublikowano

W sobotę będę zakładał manetkę, możecie mi powiedzieć gdzie mam wpiąć do masy ten kabelek który wepnę do 1szego pinu? Bo puki co nie mam kiedy zrobić sobie z czujnikiem płynu w zbiorniku.

Opublikowano

przy bezpiecznikach masz nakrętkę, podłóż kabelek pod nią i dokręć (ważne aby masowała z karoserią)

Opublikowano

Dzięki :) a ten kabelek ( Kabelek z pinem do wpięcia w kostkę licznika 000 979 018 E ) to kupię tylko w ASO czy w jakimś innym sklepie też mogę kupić? Bo zanim mi ten kabelek sprowadzą to pewnie z tydzień minie, a w sobotę chciałbym już mieć wszystkie części.

Chyba że może to być jakiś inny kabelek a nie koniecznie ten z Audi?

Opublikowano

części zamówione w ASO są zazwyczaj za 1-2 dni

Opublikowano

Dzięki :) a ten kabelek ( Kabelek z pinem do wpięcia w kostkę licznika 000 979 018 E ) to kupię tylko w ASO czy w jakimś innym sklepie też mogę kupić? Bo zanim mi ten kabelek sprowadzą to pewnie z tydzień minie, a w sobotę chciałbym już mieć wszystkie części.

Chyba że może to być jakiś inny kabelek a nie koniecznie ten z Audi?

Mnie po 10 dniach powiedzeli, że tego kabelka już nie ma i zamówić się nie da.

Do dwóch dni dostępne są części jeśli są na magazynie w PL, niektóre elementy jednak są zamawiane w Niemczech i czas oczekiwania wynosi do 10 dni.