carpa84 Opublikowano 23 Lipca 2011 Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy rns-e nagrzewa się u Was ? Bo u mnie po ok 30 min. jeździe jest strasznie gorące a co za tym idzie chyba przez to zniszczyła mi się płyta z mapami. Bo nigdy jej nie wyciągałem (ok 6 miesięcy) i nagle przestało ją odczytywać. Czyściłem laser ale nic to nie dało. Czy miał ktoś taki przypadek ? Dodam że płytę mam kopie
Pawlo 2004 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Troche się nagrzewa ale, żeby aż tak żeby zniszczyć płytę to raczej nie. Pewnie płyta sama z siebie umarła
AndyN Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Gdzieś w innym wątku o RNS natknąłem się na przypadek uszkodzonego wentylatorka chłodzącego RNS, który powodował przegrzewanie elektroniki Sprawdź czy wentylator u Ciebie działa
carpa84 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Opublikowano 24 Lipca 2011 Sprawdź czy wentylator u Ciebie działa Wentylator działa. Pewnie płyta sama z siebie umarła Jak to umarła miałem ja ok 6 miesięcy ?
AndyN Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 (...) Jak to umarła miałem ja ok 6 miesięcy ? Albo laser robi pa-pa Poszukaj, w wątku o RNS jest opis jak przeczyścić soczewkę lasera po rozkręceniu RNS Jeśli to nie pomoże -> laser do wymiany. Też jest w wątku o RNS
carpa84 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Opublikowano 24 Lipca 2011 Ale jak wsadzam inne płyty to czyta.
carpa84 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Opublikowano 24 Lipca 2011 Już przeczyściłem i dalej "kicha" Wyskakuje mi komunikat Nie mogę odczytać cd/dvd Proszę sprawdź płytę i Proszę włóż mapę nawigacyjną DVD
mkuro Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 mam ten sam problem tylko posiadam navi BNS. Po przeczyszczeniu udało mi się wgrać nowy soft i zmienić język, potem navi padło. wyświetla ten sam komunikat "Nie mogę odczytać cd Proszę sprawdź płytę"
carpa84 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Masz oryginał czy kopie płyty ?
mkuro Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Masz oryginał czy kopie płyty ? oryginał
carpa84 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A płyta z którego roku ? Bo ja jak wgram nowszy soft i wsadzę płytkę z 2005 roku to tez nie idzie.Wydaje mi się że do danego softu powinna być dana płytka (dany rok) tak mi się coś wydaje.Spróbuj cofnąć soft do starszego i zobacz czy wszystko wróci do normy.
mkuro Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 A płyta z którego roku ? Bo ja jak wgram nowszy soft i wsadzę płytkę z 2005 roku to tez nie idzie.Wydaje mi się że do danego softu powinna być dana płytka (dany rok) tak mi się coś wydaje.Spróbuj cofnąć soft do starszego i zobacz czy wszystko wróci do normy. w jaki sposób cofnąć soft ?
carpa84 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Łączysz się z radiem (adres 56) lub nawigacją (37), wchodzisz w adaptację, wybierasz kanał 97 wpisujesz wartość 1 i zapamiętujesz. Wkładasz starszy soft i powinna za chwilkę ruszyć aktualizacja."
Rekomendowane odpowiedzi