Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem ze sprzęgłem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam witam :hi: :hi:

Drodzy klubowicze mam mały problem ze sprzęgłem a mianowicie nie ważne czy to na którymś z biegów czy na biegu jałowym gdy puszczam sprzęgło z okolic skrzyni dochodzą dziwne dźwięki tak jakby coś metalowego latało po skrzynce... według mnie to sprzęgło i łożysko oporowe ale proszę jeszcze o opinie co to może być... i mam takie pytanko bo nie jestem jakimś wyborowym znawcą tematu i nie bardzo wiem jakie sprzęgło wybrać, słyszałem że godnymi polecenia są np.: SACHS albo VALEO i chciałbym to skonfrontować.... ach i jakbyście mogli podrzucić przybliżony koszt kompletnego sprzęgła... A tak apropo jakie sprzęgło było montowane seryjnie???

Opublikowano

Witam ja wybrałem'' Sachs '' wolałbym ''Valeo'' ale jest sporo droższe u mnie jak wcisnę sprzęgło to coś terkocze na zimnym silniku dla tego wymieniam

Opublikowano

miałem to samo tyle ze po wymianie sprzęgła i kola zamachowego, okazało się ze sprzęgło było wadliwe , sprzęgło proponuje albo sachs albo LUK

Ceny które ja mogę Ci zaproponować to :

LUK 499zł

Sachs - 430zł

Opublikowano
  • Autor

a ja już wiem jaka jest różnica między tymi firmami... sachs jest niemiecka firmą i seryjnie były montowane sprzęgła tej właśnie firmy... natomiast valeo jest francuską firmą... nikt nie twierdzi że jest to "syf" itp ale wiadomo auto niemieckie a sprzęgło francuskie...?? no nie pasuje mi to połączenie... ogólnie obie firmy są dobre jakościowo ale zdecydowana większość poleca sachs... powiedźcie mi czy np w takim zestawie http://allegro.pl/sprzeglo-audi-a4-a6-c5-vw-passat-b5-1-8-2-0-nowe-i1696275810.html łożysko które znajduje się w zestawie to jest to słynne łożysko oporowe???

Opublikowano

Zastanawia mnie czy wymiana sprzęgła jest skomplikowana bo w moim zaczyna się ślizgać :mysli:

Opublikowano
  • Autor

zależy... jak zostało wymienione wcześniej, zalezy tez wogóle od tego jakiego typu masz... nie jestem mechanikiem ale podobno różnie to bywa a mechanika mam takiego który nie pie****i kocopołów... ale patrząc w "sam naprawiam" wydaje się to wykonalne w domowym zaciszu...