Ronny Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 Cześć mam problem jak w temacie - ostatnio zauwazyłem, że moja A4 wydaje dziwne odgłosy przy skręcie w lewo. Dzieje to się z reguły wtedy kiedy samochód jakiś czas stoi nieodpalony. Wsiadam do samochodu np. wycofując z parkingu jadąc do 5km/h skręcam kierownicę w lewo i po chwili słychać dziwne tarcie przez jakaś 1-2 sekundy aż do momentu kiedy skręcę bardziej koła wtedy ustępuje. Nie znam się na mechanice pojazdów, ale dowiedziałem się, że może to być przegub tylko wpisując w allegro: przegub a4 mam chyba ze 3 rodzaje: mały, duży, wewnętrzny itp.. Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam
mlodyy Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 jeśli byłby to przegub to cały czas by tarł pykał itp , jesli auto stoi trochę nie odpalana i dopiero wtedy pojawia sie ten dziwek to raczej cos ze wspomaganiem może pompa sie odzywa
Milczar Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Odgrzeje troszkę temat bo mam dokładnie ten sam problem. Od jakiegoś miesiąca gdy auto postoi kilka godzin to przez pierwsze parę sekund po odpaleniu słychać tarcie przy skręcie, nie ma znaczenia czy skręcę mocno czy słabo. Jak już ruszę i koła się bujną szybciej to tarcie znika. Zawias mam kit -40mm + 17" 235x45 ale po jego założeniu nie było takich problemów dopiero od ok miesiąca tak mam. Może ktoś jeszcze coś podpowie co to może być ?
athek55 Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 Może ocierać o jakiś przewód lub nadkole. ściągnij koło i sprawdź czy nie ma gdzieś śladów tarcia
Rekomendowane odpowiedzi