Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu w A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Witam,

jestem zainteresowany założeniem tempomatu. Chciałbym aby podjął się tej usługi ktoś z odpowiednią wiedzą.

Możecie kogoś polecić? Może w okolicy Warszawy?

A jakie masz auto ? sedan , kombi ?

Opublikowano

W jakim przypadku nie trzeba wymieniać taśmy ? Mam avanta z kolorowym Fisem i multifunkcją brak tylko tempomatu. Wystarczy sama manetka czy taśma też do wymiany ?

Opublikowano
  • Autor

W pierwszym poscie masz napisane jaka tasma i co obsługuje :wink:

Jesli nie posiadasz tempomatu a tasma obsługuje CCS to wystarczy wymienić same manetki

Opublikowano

Wychodzi na to że mam ten. KOSTAL 8K0 953 568 F : FIS , obsługuje Tempomat , obsługuje Multifunkcje , nie obsługuje ACC (aktywny tempomat RADAR) czyli sama manetka do zmiany ? Grześ wiem że masz jakieś graty do tego masz taka manetkę ? :naughty:

Opublikowano
  • Autor
Wychodzi na to że mam ten. KOSTAL 8K0 953 568 F : FIS , obsługuje Tempomat , obsługuje Multifunkcje , nie obsługuje ACC (aktywny tempomat RADAR) czyli sama manetka do zmiany ? Grześ wiem że masz jakieś graty do tego masz taka manetkę ? :naughty:

Wzorowy uczeń :grin: Samych manetek nie mam .

Opublikowano

No nic będę szukał na allegro :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

będę instalował CCS do Sedana A4/B8/2011 (FIS/Multi) czy kupując manetki dodatkowo z ACC (8K0953502BE manetki + 8K0953568G/M taśma) odpalę CCS na wstępie a kiedyś ewentualnie ACC? z forum dowiedziałem się ze przy aktywacji ACC funkcję CCS należy wyłączyć gdyż ACC w pełni przejmuje to zadanie?

wg ETKI powinno być OK, może ktoś potwierdzić:decayed:

Opublikowano
będę instalował CCS do Sedana A4/B8/2011 (FIS/Multi) czy kupując manetki dodatkowo z ACC (8K0953502BE manetki + 8K0953568G/M taśma) odpalę CCS na wstępie a kiedyś ewentualnie ACC? z forum dowiedziałem się ze przy aktywacji ACC funkcję CCS należy wyłączyć gdyż ACC w pełni przejmuje to zadanie?

Odpalisz bez problemu, tylko przełącznik zwiększający i zmniejszający dystans nie będzie działał:wink:

Opublikowano

A ja mam taki problem jak sprawdzałem vin w aso to babka powiedziała mi ze mam funkcje acc ale jak doszedłem co to jest dokładnie okazało się ze nie mam tego radaru i regulacji tam gdzie jest tempomat i pytanie czy może to być przygotowane pod montaż acc czy się babka pomyliła z czymś innym

Opublikowano

witam panowie

czeka mnie kolejna modyfikacja tylko chciałem jeszcze przed rozebraniem wszystko dokładnie potwierdzić

a wiec tak mam manetki tylko co się okazało do avanta a mam sedana czy jest w tym jakiś kolosalny problem ?

wiem ze chodzi tu o samą wycieraczkę ale przecież mogę jej nie używać chyba że idą za tym jakieś błędy

czy jest możliwość założenia tych manetek numer 8K0953502BK ewidentnie avant jak w opisie

proszę o pomoc

Opublikowano

chodzi ci o starą manetkę żebym ją przełożył na nową

tak?

---------- Post dopisany at 19:57 ---------- Poprzedni post napisany at 19:54 ----------

no i oczywiście ostatnie pytanie rozumiem ze jeżeli nie będę ruszał taśmy to nie pojawi mi się CP

Opublikowano

a jak przełożę tą manetkę to nie będzie żadnego błędu rozumiem ?

---------- Post dopisany at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany at 20:09 ----------

czy jak zdejmę klemy z baterii to będę potrzebował później kodu do radia

Opublikowano
  • Autor

Oczywiscie ,ze nie bedzie błedu :decayed: Jak zdejmiesz mase z AKU to RADIO nie bedzie wołac kodu bo go nie ma

===> http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/montaz-manetki-fis-komputer-pokladowy-256373/

Opublikowano

Nie dołączaj baterii na długo. U mnie po kilku godzinach (6/8) włączyła sie ochrona jednostki mmi :(

Ale nie wiem czy był to problem aku czy czegoś innego...

Opublikowano

Odpalisz bez problemu, tylko przełącznik zwiększający i zmniejszający dystans nie będzie działał:wink:

CCS odpalony i przetestowany. Była również zmiana taśmy i kalibracja. Pozostaje tylko jeden błąd w 16 – Steering Wheel, Czy to efekt CP? Czyli wizyta w ASO?

Address 16: Steering wheel (J527) Labels: 8K0-953-568.clb

Part No SW: 8K0 953 568 G HW: 8K0 953 568 G

Component: Lenks.Modul H16 0014

Revision: -------- Serial number: 90304JA8000N8

Coding: 000006

Shop #: WSC 06325 123 12345

VCID: 3E794F5CA96CAAE

1 Fault Found:

01044 - Control Module Incorrectly Coded

000 - -

Freeze Frame:

Fault Status: 01100000

Fault Priority: 3

Fault Frequency: 1

Reset counter: 125

Opublikowano

Sprawdź kodowania, masz złe kodowania lub adaptacje w module kierownicy.

Opublikowano
Sprawdź kodowania, masz złe kodowania lub adaptacje w module kierownicy.

sprawdzałem kilka razy, wszystko wygląda OK; w 16-Steering wheel nie ma dużo możliwości tylko zmiany ostatniego byte'u. Wcześniej było 00 00 02 (FIS), teraz 00 00 06 (FIS+CCS / zaznaczone Bit 1 i Bit 2).

Posprawdzam raz jeszcze, z jazdy testowej CCS działa jak powinien i wszystkie inne funkcje też.

Opublikowano

Inne sterowniki rownież mce, moduł komfortu, zegary, gateway, z pamięci Ci nie powiem. Być może nie zakodowałeś innych sterowników...

Warto zobaczyć tez adaptacje ;)